Forum.Over.Net

Starševski čvek

garderobna omara za celo življenje

Default avatar

novo kupujem

Smo v fazi prenavljanja starega stanovanja. Posteljo imam, vse se je ustavilo prinakupu garderobne omare. Ker je izredno dolga, 4 metre, me zanima par stvari, za katere sem prepričana, da ima kdo od vas odgovore, ki mi bodo pomagali pri odločitvi.
Odločam se med ikeino omaro https://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S49128342/
(+ še en meter samo polic) in pa med Akronovo, delano po meri. Končna cena je približno enaka, cirka 100eurov je razlike.
Zanima me, kakšna je kvaliteta ikeinih omar? Ima kdo? Kako bi se vi odločili? Akronovih tudi ne poznam, tako, da tudi slučajno ne morem primerjat.
V trgovini sem videla, da imajo novejše omare predale. Ne vem, je to sploh uporabno? Prodajalec me prepričuje, da je to zdaj in, ampak tisti ropot, ko vlečeš predal ven in nazaj noter, bo za partnerja, ki dela turnuse verjetno moteč.

In še eno vprašanje. Mislila sem vzeti eno stranico z ogledalom, pa pravijo, da to za v spalnico ni dobro, ker se slabše spi. Kakšne so vaše izkušnje? Najlepša hvala za vašo pomoč!
Default avatar

odvisno kaj potrebuješ

Jaz bi vzela omaro čez celo steno, brez polic ob strani.
Glede notranjosti je pa odvisno, kaj potrebuješ. Midva imava 2x dvodelno, zgoraj police, spodaj obešalnik, ki je tako visoko, da lahko obesim tudi recimo en krajši plašč ali krilo do tal, hlače, za dolgo obleko je recimo prenizko, ampak teh imam le par poletnih in ni panike. Poleg sta še dve enodelni, zgoraj police, spodaj 3x predal, za nogavice in spodnje perilo. Potem je še ena enodelna s samimi policami, tu imam pa posteljnino, nekaj športnih oblačil in kaj takega, kar ne nosiva redno.

Pri tej omari na zgornjem linu mene moti, da se obešalniki zdijo kratki. Nekaj podobnega imava v predsobi, je že bila notri vgradna omara in na ta obešalnik lahko obesim svojo krako jakno ali bundo,recimo možev suknjič ali bunda sta pa že predolga, tako da ti obešalniki sploh niso praktični.

Ogledala v spalnici nimamo, imamo ga v predsobi in to veliko čez celo steno.
Default avatar

AlmaAlmea

Hči ima Ikeino iz istega programa. Stara je cca. 5 let in vse deluje. Bi pa za omaro za "celo življenje" raje vzela po meri narejeno. Izkoristek prostora bo gotovo boljši.
Default avatar

Replika

Predale jaz iporabljam za perilo, nogavice, kopalke, itd.
Jih pa ne rabiš veliko, recimo 3?
Default avatar

Vgradna

To na sliki se mi zdi neuporabo. Dajte naredit po meri, ne bo ti zal.
Default avatar

Bertka

V ikei kupi omaro (Pax sistem) brez vrat, čez celo steno. Pred to omaro - recimo 10 cm, pa se naredi drsna vrat od tal (vodila se pritrdijo v parket in strop) do stropa. In prostor je maksimalno izkoriščen - dobiš še police na vrhu omar, in če se dolžina ne izide morda še prostor za likalno desko.
Default avatar

standardna omara

odvisno kaj potrebuješ je napisal/a:
Omara na linku ima standardno globino 60 cm.

Avtorica, poguglaj izkušnje o Akroniju. Ni ravno neka vrhunska roba, se pa znajo dobro oglaševati.
Predali so praktični za nogavice, spodnje perilo, notranji predali pa vzamejo nekaj dragocenega prostora zaradi vodil. Zato so morda police bolj praktične. Jaz osebno bi vzela omare, da so zgoraj obešalniki in spodaj police, pa jih lahko po potrebi dodaš ali odvzameš, tudi višina je prilagodljiva glede na oblačila, ki jih obešaš zgoraj. Nogavice pospraviš v plitve škatle in jih imaš na zgornji polici (pod srajcami, hlačami itd).
Vodila so sicer danes tista ta tiha, tako da ne ropotajo. Edini pomislek je pač prostor, če morata gledati na vsak cm, in pa seveda cena, če morata gledati na vsak evro.

Ogledalo lahko namestiš tudi na notranjo stran vrat omare.
Default avatar

Akron je super

Mi imamo vso pohistvo od akrona, razen kuhinje. Smo fulll zadovoljni. Vse omare imamo vgradne in do stropa... no razen nocnih omaric... Omare so stare ze vec kot 7 let, pa so kot prvi dan. Postelje imamo cca 3 leta, so tudi kot prvi dan. Pisalno mizo imamo pa cca 1 leto, pa tud kot prvi dan. Vse imamo pa isti motiv, pa ceprav so bile delane s precej let zamika. Ne bo ti zal ce jih narocis. Imamo pa povsod na omarah drsna vrata, tak da vrata in predalniki nic ne ropotajo ob odpiranju / zapiranju. Ti tudi oni svetujejo glede za kaj se bo omara uporabljala, in imajo dobre resitve. V prejsnjem stanovanju je pa omara stara vec kot 12 let, pa je tudi kot nova. So korektni in se drzijo dogovorov, rokov.
Default avatar

hmmmmmmmmmm

Jaz pa bi ravno čimveč predalov imela, se da lepše in pregledneje pospravit kot na police, npr majice, trenerke, puloverje, pajkice, tudi kavbojke, v glavnem vse kar ne rabi likanja, pri meni je to večina garderobe. Trenutno imam na policah žične košare ki jih vzamem ven da pridem do stvari, ko bom pa menjala omare bo pa definitivno čimveč spodnjih predalov.
Default avatar

Jstpaobesalnike

hmmmmmmmmmm je napisal/a:
Ko bom menjala omaro, bom dala skoraj same obesalnike, vse kar se da obesit, bom obesila, vse majce, hlace, puloverje, skratka vse razen spodnjih hlac in nogavic.
Default avatar

kera sreča

Akron je super je napisal/a:
Ja blagič, da je vse kot prvi dan.
Default avatar

blagič

Akron je super je napisal/a:
Ja blagič, da je vse kot prvi dan.
Default avatar

hmmmmmmmmmm

Jstpaobesalnike je napisal/a:
Jaz bi za vse obesit rabila garderobno sobo, ne omaro ;-)))
Default avatar

ah ja

novo kupujem je napisal/a:
Od vseh vprašanj imam najraje tistega, če ima kdo? Ne, ti si prva toplo vodo izumila z Ikeino omaro. Ja imamo ju, eno 3 m in eno 1 meter. To drugo bomo mogoče kdaj prestavljali, zato smo obe ločili. Ne vem sicer, kakšni predali ropotajo, pri nas ne! In ne, seveda ni uporabno, samo par milionov ljudi po svetu ima PAX pohištvo. A misliš, da ga delajo samo za reklamo?
Kupi najdražje od Akrona, da boš mirno živela? A ima kdo Akronovo pohištvo? Misliš, da ga ima? Kaj praviš?
Default avatar

Jstpaobesalnike

hmmmmmmmmmm je napisal/a:
7m omar z obesalniki zgoraj in spodaj bi bilo meni kar dovolj za naju dva, pa se malo bi ostalo za sina. Mislim, da imamo ogromno garderobe in mislim, da bi nakup obesalnikov bil priblozno v enakrm znesku kot omare :)))
Default avatar

Ne Akron

Svetujem vgradno omaro po meri, kar ni Akron ali druge podobne blagovne znamke. Oni imajo v naprej določene korpuse, ki se prilagajajo minimalno, kar pomeni, da moraš sprejeti nekaj v okviru njihove ponudbe. Jaz sem poiskala mizarja, ki mi je čisto po mojih željah naredil vgradne omare v predsobi. Ko se bo nabral denar, bom dala delat še za spalnico. Omare, ki niso do stropa so nefunkcionalne, saj zgubiš prostor do stropa, pa še prah se tam nabira.
Default avatar

kajkako

Zanimivo. Akron ima omare do stropa in se prilagaja - naredi točno po tvojih željah! Tudi pregradice v predalu, če želiš.
Default avatar

zala01

Če se odločaš med Ikeo ali Akronom, potem sigurno Akron.