Starševski čvek

Kaj je bolj škodljivo? Marihuana ali alkohol?

Default avatar

Legalno ali Nelegalno

Kaj menite?
Default avatar

Vagabund

Legalno ali Nelegalno je napisal/a:
Marihuana. Definitivno. To gibanje, da vedno primerjate z alkoholom je samo nabijanje navadnih džankijev. Marihuana vodi v vedno močnejšo drogo. Dokazano!
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar

Lizsa

Alkohol. Dokazano.
Default avatar

Replika

Alkohol je bolj škodljiv, ker je zaradi legalnosti bolj razširjen in je toleranca do pitja zelo velika.
Default avatar

VOIDZ

Vagabund glede na to da si neki v zdravstvenih vodah se mi zdi tvoj odgovor naravnost smešen. Predoziranja od marihuane ni (od tiste ki bi jo legalizirali), pri alkoholu obstaja letalna doza ki jo lahko spiješ v enem večeru, kolikšna je je odvisno od telesne mase. Delirij alkohola je med najhujšimi in lahko vodi v smrt, alkoholik se sam ne bo zdravil, pri marihuani je precej drugače. Zdravo ni nič od tega, ampak besedo alkohol asociirate (najraje tradicionalni vaščani) na kozarček vinčka po južni, marihuano pa na đankije, kriminalce ipd. Rastlina je obstajala, se razvila tekom evolucije, človek jo pa prepove zaradi vpliva tobačne industrije. Kakšna svetovna bedarija, prepovedat rastlino. Bi bilo bolj razumljivo če bi bila invazivna vrsta, ne pa zato ker jo eni zvijajo in pušijo. Ne morem verjet da smo v "moderni" dobi
Default avatar

Jonc

Alkohol. Za uživalca in za njegove bližnje.
Default avatar

Bff

Znanka na marihuani dnevno, stara 42 let/ postarana, podocnjaki, uvela in brez prave energije. Pravi da jo to inspirira. Pa je ne, ker pada z leti, stagnira.
Alko na dnevni ravni je pa alkoholizem in tu ni kaj komentirati.
Menim pa, da se marihuane tezje odvadis, je pa detox krut- potenje lahko vec mesecev, nespecnost...
Oboje pa dobis danes asap in povsod.

Zmerno pa takih vprasanj ne bo 😜
Default avatar

marihuana

Raziskave pravijo, da spodbuja duševne bolezni. Izbruhnejo bistveno prej, kot bi sicer... ali pa sploh ne bi.
Sicer je pa zelo uporabna rastlina, tako da je noro, da je kar prepovedana, vsa po vrsti.
Default avatar

Goldfish

Po moje pa to, da piješ alko in vmes zvijaš džoliko.
Default avatar

matjazko

Legalno ali Nelegalno je napisal/a:
Alkohola ne rabiš piti z namenom zlorabe - opijanja, marihuana pa se izključno s tem namenom konzumira, da si "high". Torej samo sredstvo kot tako ne more biti predmet diskusije o škodljivosti, ampak je bolj problematična psihološka komponenta, ki je povezana s hrepenenjem po omami. In zakaj jo rabi, pred čem beži (realnostjo? težavami? praznostjo življenja?), torej gre bolj za primere, ki rabijo psihiatra.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar

Replika

matjazko je napisal/a:
Em pa jasno da ga piješ z namenom opijanja, drugače bi pil sok.
Ti si pa tudi slika.
Default avatar

Marko

Vagabund je napisal/a:
Alkohol pa v vedno manjšo? Lej, vsako od teh imaš lahko pod kontrolo in vsaka od teh dveh te lahko popelje iz hude v hujšo odvinost.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

realno je alko največje zlo

Vagabund je napisal/a:

Ne bo držalo. Veliko folka proba in tudi kadi marihuano, pa ne zapade na trde droge. To je mit iz 80., 90. let prejšnjega stoletja, v zadnjih desetletjih pa niti slučajno ne drži.

Kaj je "bolj škodljivo"? Oboje je škodljivo, predvsem če začnemo (pre)mladi. Alko kuri možgane, marihuana kuri možgane. Je pa res, da ne poznam primera, da bi nekdo pod vplivom marihuane nabutal žensko, se stepel, se zaletel z avtomobilom, so mu odpovedala jetra, dobil raka na jetrih, grlu, ledvicah, mehurju, dobil vnetje slinavke, ipd.
Torej lahko napišem, da je definitivno alkohol večji problem


Aja, marihuano sem kadila samo nekajkrat, med študijem, pa mi ni bila všeč, nisem nek konzumer te zadeve!
Default avatar

matjazko

Replika je napisal/a:
Po par decih vina, piva, recimo po kosilu, nisi pijan.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar

isto sranje

marihuana je napisal/a:
Je res, ampak duševne bolezni spodbuja tudi alko. Skratka, zloraba (pretirano konzumiranje) alkohola in marihuane povzroča popolnoma enake možganske degeneracije. Na psihiatriji recimo, tudi pri alkoholikih zdravijo razne shizo in paranoidne simptome.
Ni razlike.
Default avatar

Konoplja droga

Konoplja droga je ful škodljiva, se strinjam. Moj ati jo je enkrat kadil in je bil ful čudn. Jst mislm, da alkohol ni tolk škodljiv kot droga marihuana. Ko je ati pršu domov pijan je zmeri mamico tepu, takrat, ko je kadil drogo konopljo je pa ni mogu pretepst. Po alkoholu si ful močn in vse razbiješ♥
Default avatar

alkoholl

Alkohol.
Default avatar

Replika

matjazko je napisal/a:
Praviš ti. Napihal bi.
Default avatar

rekreativc

alkohol!!! Spijem 3 pire sem naslednji dan izsušen, žejen, želodec čudn, skratka cel švoh, rabim pol dneva, da pridem na svoje obrate. Po enmu, dveh jiontih nimam posledic.
Default avatar

Thc povzroča šizofrenijo

Je znanstveno dokazano da THC povzroca šizofrenijo, blodnje, psihoze, odvisnost, spremeni cloveka da ta postane ves pasiven, neaktiven, oslabljen pri zdravju. Je zelo prav da je trava ilegalna sicer bi bil na svetu kaos. Pomislite si še to, da kako bi izgledalo to na cesti ce bi bila trava legalna?? Je res da je tudi veliko nesrec zarad alkohola ampak to ni nic v primerjavi s tem da kaksne hude nesrece bi bile ce bi zadet folk vozil avtobus z otrocmi. Alkohol je sicer tudi zelo nevaren, tudi povecuje moznosti da ratas dementen in blodnjav. Ampak alkohol se lahko omejuje in regulira in psihiatri znajo pomagat v primeru alkoholizma. In veliko ljudi se od tega pozdravi. Trava je tudi hujsa od alkohola ker zraven se lahko pojavijo halucinacije in raznorazni prividi.
Jaz mislim da je prav da je trava prepovedana in da je alkohol dovoljen, reguliran.
Če mi pa ne verjamete pa pojdite v najblizjo psihiatricno bolnico in tam poglejte koliko ogromno stevilo je takih da so bolani zarad trave. Sej alkoholikov tudi ni malo, to resno ne rečem, in alkohol tudi povzroca privide in blodnje, ampak nikakor takih kot jih trava in ta gnili thc.
Sicer pa ce se ze vprasamo...zakaj se je lih treba drogirat??? A ni boljs it po koncu sihta, predavanj, ali karkoli ze imate, enostavno it na en pir in to je to. Ne pa da se mors skrivat doma ali za kakim vogalom ali v kakih javnih wcjih, da spohaš tist gniu džojnt. Folk, bodte resni no...kva je zdej tle bolj gnilo??