Forum.Over.Net

Starševski čvek

Bi vi 19-letnico pustili samo na potovanje za 7 dni?

Default avatar

Mama Jana

Prvotni plan je bil, da gresta skupaj s fantom, a sta žal končala njuno razmerje. Karte, hotel sem za hčerin del že plačala in denarja več ne bom videla nazaj v primeru, da ne gre.
Hčerin bivši bo menda nek del dobil nazaj, ker je navedel, da ima neko bolezen, pa čeprav jo v resnici nima.
Skratka skupaj ne bosta šla. Jaz in mož tudi ne moreva iti, ker takrat ne dobiva dopusta. Rekla sem, da naj si poišče kakšno prijateljico, a so žal tu stroški in se zaradi tega pojavi problem. Da bi šla z njo moja mlajša hči (njena sestra) pa ne vem, ker še ni polnoletna. Ima 16 let. Že za ta veliko me skrbi, da bi z letalom odšla v Turčijo čisto sama. Sicer je že potovala a še nikoli sama tako, da nekaj izkušenj s tem vseeno že ima, a sem vseeno v dvomih. Hči bi sicer šla, ker pravi da ji ne bi bil noben problem bit sama in da bi si tam zagotovo našla kakšno novo družbo, jaz pa sem skeptična. Po eni strani bi sicer rada videla, da gre z njo še mlajša hči, po drugi strani bi me bilo potem strah pa za obe in ne samo za eno.
Ne vem ne vem... so vaši kdaj šli že sami kam od doma, ste jih pustili? Kako so se imeli?
Default avatar

Vesel oče

Seveda bi pustil. Kaj se pa to pravi, da ji ne zaupate?


Ampak....zakaj ravno Turčija? Ima tam rodovne korenine?Vesel oče
Default avatar

Replika

Pri osemnajstih sem šla sama v Francijo za 10 tednov, nekaj sem delala au pair, nekaj sem se potepala, vse sem si sama organizirala in plačala.
Punca je odrasla. Polnoletna. Komot ima že otroke. Komot gre že v službo,
Default avatar

bi jo hči vzela

Sem se že drla Ja Ja Seveda Naj Gre...potem pa sem prebrala v Turčijo. Hm. Prijateljica nobena ne more it? Tamanjša je...še mala. Kaj pa hči pravi, a bi vzela tamalo s seboj?
Odvisno je tudi, kje po Turčiji bi se potepala. So deli, ki jih zunanja ministrstva odsvetujejo...
Default avatar

zala01

Gre to preko agencije? Moja hči je imela podoben primer, 10% so obdržali, ostalo pa vrnili, je pa na agenciji povedala, da sta se s fantom razšla in ni bilo problema.
Drugače je pa polnoletna in lahko gre, če si to želi, moja pač sama ni hotela.
Default avatar

Živc na kubik

Pa kaj si normalna?

Gre za polnoletno osebo, ki se lahko že danes odseli od hiše, če hoče ti pa še kar razmišljaš kako je ne bi pustili?
Default avatar

agencijski turizem

Turčijo na veliko organizirajo agencije, ki potem skrbijo tudi za animacijo in vodene izlete. V bistvu je tak dopust organiziran v hotelu pri bazenu v kakšnem resortu in nekega hudega tveganja ne predstavlja. Vsekakor bi ji pa odsvetovala druženje z domačini, ki iščejo mlade punce za vstopnico v Evropo. Poznam tri, ki so prišle povsem zacopane iz Turčije, ena se je celo poročila in spakirala za njim dol, tako da realna nevarnost je to. No, še bolj bi ji odsvetovala, da sama hodi po mestu, sploh zvečer. Naj si najde družbo in se potem drži skupine. V bistvu napotek, da 99,9% punc preživi fantastične počitnice, nekaj malega pa te sreče nima, zato naj vseeno potuje z neko mero samopreventive. Okoli tega, da bi bilo nevarno, pa lahko pokomentiram samo to, da se mi tega hipa zdijo evropske prestolnice večji rizik, čeprav sama zato vseeno ne bi šla v Turčijo.
Default avatar

Ne ravno

Ne puščaj je same med muslimane, mlada in naivna je še. Raje jim pusti tisti denar in imej punco zdravo in celo doma, menda ti je več vredna od tistih par sto evrov. Prelahka tarča bo za zvite domačine.
Default avatar

Ne ne bi

V Turčijo sploh ne. Če GB odsvetuje potovanja svojim državljanom, moja tja ne bi šla tud s fantom ne. Isto velja za razne ala Egipt.

Mlajšo niti pod razno zraven. Dve sami dekleti med Turki - prelahka tarča trgovcev z belim blagom.
Default avatar

Vagabund

Ok, tko ti bom napisu - punca je polnoletna. Torej pravno formalno lahko gre s tvojim dovoljenjem alpa brez. Druga stvar je moralna stran. Verjetno jo še prživljaš in se bo prilagodila in upoštevala tvoje nasvete in "prepovedi" oz "dovoljenja.
Jaz ti bom iskren napisu - kolkr razumem to gredo z agencijo, to pomen da je vse organiziran. Od spanja do hrane, do vodenih izletov. Ampak... Glede na to, da je to država, kjer je Slovenka idealna vstopnica za v "boljši svet" predvidevam, da so recepcije in receptorji pravi vir informacij lokalnim vagabundom. To pomen, da (lahko ali beri - možno) sporočijo svojim lokalnim prijateljem katera potuje sama, spi sama v sobi, torej je "samska in godna". Potem vse drugo pa po zrežiranem scenariju vodi naprej... Lahko si sama predstavljaš na kakšen način.
Imej vseen pred očmi, da je Turčija muslimanska država in da so evropejske ženske še vedno tam zgolj objekt in vstopnica - preko trupel.
Evo. Jaz bi svojega otroka pustil. Ampak - imam sina. Če se nam pa zdaj pridruži hčerka, potem se bom pa z njo vsedu dol in reku, da greva na agencijo in poskušava denar preusmerit naprimer za potovanje po Nemčiji ali pa Danski. Odločitev je tvoja, jaz sem ti napisu samo svoje mnenje.
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar

Kam drugam

Tudi jaz sem že razmišljala o pisanju glede polnoletnosti in zaupanju, pa omeniš Turčijo. Kaj bi jaz storila? Če bi šla npr. na Irsko, v Avstrijo, Norveško, Dansko, Portugalsko....... ok, v Turčijo NE! Razloge so ti že navedli. Saj se ti povsod lahko kaj zgodi, a je vseeno pametneje izbirati destinacije, ki imajo čim manj minusov. Z mlajšo sestro pa sploh ne.
Default avatar

poIarni sij nepr

Kam drugam je napisal/a:
Kaj pa lahko ti storiš v preprečitev polnoletni osebi, razen tega, da te kam odpeljejo pristojne službe? Babe danes ste res čisto usekane in zabite, lastile bi si pa vse, ne le mladoletnih otrok, celo polnoletne.
Default avatar

Sonja 112

No ne vem , me je kar zmrazilo , ko sem prebrala Turčija , bilo katera druga evropska država bi še šlo.
Naša je podobnih let kot tvoja pa sama ne gre nikamor vedno z prijateljicami pravi , sa ji je sami bedno , ker tam nikogar ne pozna.
Jaz bi storila isto , kot ti je nekdo že zgoraj svetoval naj gre na agencijo , pa razloži situacijo, mogoče ji vrnejo kaj denarja.
Default avatar

indijski tulipan

Mama Jana je napisal/a:
Pustite lastovko....da poleti.
Default avatar

Ellie

Kako ste zakačile za Turčijo, bog pomagaj. Ker mislite, skrbne paranoične preveč zaščitniške mamice, da se ji drugje ne more nič zgodit? Saj gre organizirano, pusti ji pri 19, da se vsaj malo osamosvoji. Pa ne v Turčijo, ker so musliji pa ne v Bolgarijo, ker so cigoti pa ne v Grčijo, ker so begunci pa ne na druge kontinente, ker je predaleč .... Vidiš vzorec?
Default avatar

samo jazzz

Ne ravno je napisal/a:
PODPIS PODPIS PODPIS
Default avatar

PaJa

poIarni sij nepr je napisal/a:
Boljše si je lastiti polnoletne otroke kot prav tako polnoletne otroke barabam ponujati na pladnju, kot bi očitno ti. Ti pa si oče in pol (če si), ni kaj....
Default avatar

ManuElla

indijski tulipan je napisal/a:

….in mogoče nikoli več ne prileti nazaj..... Beden nasvet!
Default avatar

Turski med je sladek

Ellie je napisal/a:
Pa ti pusti svojo hcer, ce jo imas, muslimanom na pladnju. Avtorica kam drugam lahko v Turcijo pa res bolje da ne gre.
Default avatar

indijski tulipan

ManuElla je napisal/a:
:) meni je svet lep, nobeden mi ni rezal peruti in tudi jas jih ne svojim lastovkam :)