Starševski čvek

Ogromno žensk živi v podrejenem zakonu

Default avatar
Presenečena sem ko vidim take zakone. Avto se kupi tak, kot ga on hoče. Ona nima nobene besede. Celo voziti ga ne sme,čeprav je zraven prispevala vse prihranek in dala polovico zraven. A ga ne sme voziti, niti izbirati model, barvo avta. Dopust je tam, kjer on hoče itd itd...
Poznano ? Jaz sem šokirana, ko vidim take pare. Jih je pa kar nekaj ,ne si zatiskati oči. Moja prijateljica je ena takih, vse je tako kot on hoče, ona se podreja. A ni srečna, požira vse in enkrat bo vse izbruhnilo ven.
Druga je sorodnica, zato kar ne morem verjeti, da to obstaja v naši kulturi .
Default avatar
Ja tudi taki primeri so. In obratni ko ona odloča o vsem.
Default avatar
Kako sem jaz en srečen človek.
Nobenega takega para od blizu ne poznam.
Vem pa, da obstajajo.
Default avatar
mbb52 je napisal/a:
Jih je dosti ja. Glede avtov, kar jih jaz poznam, je večinoma tako, da si on izbere fajn in drag avto, ona pa ima slabega in manj varnega. Koliko pa kdo plača avto pa težko rečem. Je pa zanimivo, da manj varen avto uporablja ženska za prevoze otrok. Dražji, bolj varen avto pa uporabljajo gospod za prevoz svoje dragocene riti.

Je pa nekaj drugega kar opažam. POnavadi oba hodita v službo. Ampak gospod se redko loti gospodinjskih del. Večino gospodinjskih del opravi ona. Lika, kuha, čisti... da ne omenjam otrok.

Pa večkrat opazim, da on grem sam ali pa s kolegi za nekaj dni na dopust, ona niti na enodnevni izlet skoraj ne upa sama.
Default avatar
mbb52 je napisal/a:
..pa še kaj hujšega se najde, nažalost..
Default avatar
Itak, da so vsepovsod! Ekonomsko in psihično nasilje. Upam, da take dece fajn usoda doleti, ker je res težko, če si v tem. Začaran krog...
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:

Res je. Vsak ima takega partnerja, kakršnega si izbere. Če si je nekdo izbral egoističnega diktatorja, mu pač že tako odgovarja...
Default avatar
Sej ti zleze pod kožo, da sploh ne veš kdaj se je začel...
Default avatar
Ma ne vem no men bi bilo čudno da skup kupiva avto in ga jaz ne smem vozit
Jaz bi se z njim skregala do krvi
Default avatar
Mislim, da je to nekako v človeški naravi. Varčevanje z energijo. Pri nama je obratno in je Lepooka tista, ki meni, da je vse na tem svetu samoumevno in da ji vse pripada tukaj in zdaj. Je treba precej potrpljenja in osredotočenosti, pa se da zadeve tudi kvalitetno peljati na dolgi rok.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
Jaz si poskušam predstavljati, kako bi mi parner lahko preprečil vožnjo z novim avtom?
Mi mi skril ključe? Bi me zvezal na stol? Bi skril avto pod maskirno mrežo?
Default avatar
mbb52 je napisal/a:
Pri nas je pa obratno. Je to ok? Meni je :).
Default avatar
Midva se skupaj zmeniva,da je treba it v nakup avta. Potem se okoli denarja dogovoriva.Koliko sva pripravljena dat in ostalih stvari. Potem pa gre on na lov za mašino. Ko ima ožji izbor mi predstavi in potem se skupaj odlociva. Včasih tudi sprickava. Tako je kdaj pa kdaj prav. On se bolj spozna na konje kolk ima pa vrednost....
In se kupi.
V bistvu pri vsakem večjem nakupu je podobno. Oba odlocava in se pogovarjava.
Voziva oba tudi. Ni problema.
Default avatar
Uh, poznam, poznam take. Kolegica - ima 2 otroka, pa imajo doma avto KUPE, ker si ga je on izbral. Ubogi otroci (2 otroka imata) se zvijajo in komaj zlezejo zadaj, otroška glavca je čisto do stropa. Gospod je pa frajer, ima kupeja. Ne moreš verjeti, da je to možno. In da so ženske tako trapaste. Kako je to trapasto videti, družino in kupe avto.
ko je kolegica enkrat rekla v družbi, da bi rada da bi kupili karavana ali pa SUV, jo je samo grdo pogledal in je utihnila. Ne bi verjela, če ne bi to v živo videla. Bog ne daj, da bi kakšen otrok avto spraskal, bi jim oči izkopal. S tem da živita pri njemu doma, kjer ima tašča glavno besedo.
Midva imava en avto višjega cenovnega razreda, voziva ga oba, zadnjič sem ga udarila ob en stebriček. In kaj potem? Plačali smo kleparja in je avto spet kot nov. To je samo pleh, nič drugega.
Default avatar
V prihodnjih letih bo tega vse vec in vec, na koncu boste pa se zadekane naokrog hodile.....ampak saj tako vas vecina izmed vas hoce....vsaj podzavestno in nezavedno, ceprav sedaj govorite drugace. Zavedajte se, da vsakic ko pride humanitarni aquarius v evropsko pristanišče, na dolgi rok to pomeni 600 evropejk prikrajšanih za osnovno človekovekove pravice, ki so vam danes samoumevne.....pa naj se vam bogi črnčki še naprej smilijo....
Default avatar
Tudi jaz poznam take zgodbe, ženska ne sme voziti družinski oz. njegov avto. Šele potem, ko se avto ostara in je star kakih 5 let, se lahko usede in kam pelje z njim. Ko je pa nov, pa ni šans.
Pa diligira ji , kakšne gume si lahko kupi na svojem avtu - seveda najslabše. Pa otroke vozi, a ima vse zlizane in najceneješe gume na svojem avtu. . To ne moreš verjeti .Gospod pa ima gor najboljš znamke gum, pa samo svojo rit vozi. Takih zakonov je pri nas kar nekaj.
Default avatar
Tega je veliko več, kot je javno znano. Poznam pare pri 70+, ki tako delujejo. In 30+!
Zakaj so ženske s takimi partnerji mi ni jasno. Stran ne upajo, ker so finančno odvisne od partnerjev, ene se jih resnično bojijo, druge dajejo prednost neki kvazi fami "videz je vse".
Default avatar
mbb52 je napisal/a:
Ja, tak so ene babe nebogljene, pa nea zanjo deda zdresirat, čuj. Sej stari štajerski pregovor gre tak, da tam ko je ded glavni, tam še trava nea rase, zaj pa se naučite kaj od tega. Moj tudi hoče neke glavni bit, samo sn jaz preveč pametna. Če hoče neki avto kupit, ko meni ni fšeč, te začnem malo tak mežikat prodajalcu al pa potem povem, kak je bil prodajalc lušn, moj nikol noče več nazaj. Če se v neko barvo zapikne, ko meni ni fšeč, te mu samo rečem, da je to ful babja barva, da ful bab vidim v avtih s tako farbo, mu takoj na komplekse fseka, pa že išče drugo barvo. Če hoče na dopust tja, ko meni ni všeč, te poiščem na gugli neke drage trgovske centre v bližini, pa povem, da bom tja šla, si že takoj zbira drugo lokacijo. Tak morš z dedom, obrnit ga ko malo mačko, da misli, da je glavni, v resnici pa jaz vlečem niti zadi, pa se niti zaveda nea. To so osnovne veščine za tapravo babetino, brez tega ni nič.
Default avatar
Ne poznam niti enega takega para. Ženske v moji okolici so zelo samostojne, vozijo družinske avte, kombije, celo avtodome, pa tudi sicer so enakovredne partnerju.