Starševski čvek

Kdo so moški, ki za to, da nimajo spolnih odnosov, krivijo ženske in druge moške?

Default avatar
V Mladini sem naletela na en poučen članek, ki pomaga razložiti obnašanje nekaterih osebkov, tudi tu na forumu. Povezava do članka: https://www.mladina.si/185952/kdo-so-mo ... uge-moske/

Par citatov iz članka:

Jezni moški obstajajo že ves čas, v zadnjem desetletju pa jim je splet ponudil dom in potuho. Spoznajte incele.

Namesto, da bi preboleli običajne mladostniške negotovosti, spolne frustracije in jezo, ker so jih dekleta zavrnila, to postane njihov življenjski slog. Za incele se lahko opredeljujejo tudi moški z resnimi težavami, kot je depresija ali nelagodje v družbi. Namesto, da bi si poiskali strokovno terapijo ali zdravnika, za svoje težave krivijo domnevno krutost deklet in žensk.

Jezni moški obstajajo že ves čas, v zadnjem desetletju pa jim je svetovni splet dal dom, zasilno družino oboževalcev, ki so s svojim srdom vzpostavili celoten spletni sistem. Eno od glavnih prepričanj je, da je feminizem dal ženskam na delovnem mestu, v politiki, v spalnici preveč moči, zato ga je treba uničiti. Futrelle ob tem razlaga, da večina takšnih moških ne sovraži le feminizma, sovražijo ženske in jih krivijo za vse, kar jim ni všeč.

Vprašanje je tudi, ali tem skupnostim brisati spletne strani. Če teh strani nihče ne preverja ali se jih obravnava kot nedolžne izpade ali šale, dejansko omogočajo incelom, da drug drugega spodbujajo k prenosu svojih prepričanj v realni svet, ki mu resnično predstavljajo grožnjo.
Default avatar
1monja je napisal/a:
Sinonim za MGTOW.
Default avatar
ja, cel kup jih je, še tu gor smetijo...
Default avatar
Yes, MGTOW. ok.
Vem , da se nekje skriva neka princesa, le kje se skriva in nahaja sprašujem sebe zdaj.
Default avatar
Taki moški so obstajali od nekdaj, bilo jih je še več, saj se včasih ni mogel kar vsak poročiti, si moral imeti pogoje za to.
Samo da včasih so take moške popokali v vojsko, v mornarico, na odprave, na osvajanja in so bili za kanonfuter, pa še koristni kdaj pa kdaj, res pa je, da se jih je bolj malo vrnilo.
Zdaj pa sedijo doma in nimajo drugega dela, kot da jokajo nad svojo nesposobnostjo in nad krivico, ki se jim dogaja, ker nimajo vsega, kar imajo sposobni.
V bistvu je kar težko biti moški.
Default avatar
Replika je napisal/a:
He he he...dobro napisano. Se strinjam.
Default avatar
Jaz tudi prebrala je napisal/a:
Incel osebki se ponavadi zavedajo, da so pregrdi, da bi jih katerikoli ženska marala. MGTOW-i pa mislijo, da so samski po izbiri in ne za to, ker jih vse ženske zavračajo. MGTOW-i bežijo pred resničnostjo, medtem ko Incel osebki vejo, kje stojijo na družabni lestvici. Na podnu.
Default avatar
Razlika le v tem je napisal/a:
Waw, lepo obrazloženo. Zanimivo ..
Default avatar
Feministke so pa ženska verzija takih moških.
Default avatar
Ej jaz sem MGTOW in pazite, da ne postavim tle svojih slik, boste vsi zacel drkat kurce in muce.
Default avatar
Feminizem sploh ni tako slab, kot, ga hočejo eni tipi pokazat, bi pa jst rekel prej to, da je ženskam dal več moči svetovni splet, mobiteli, skratka moderna tehnologija kot feminizem.... v vsej tej tehnologiji smo moški v podrejenem položaju in z napedkom te tehnologije si je moški sam v svojo skledo pljunil, saj jo je več ali manj moški pogruntal in razvijal.
Ženske, posebej dekleta v odraščanju pa to krepko v negativo obrnejo in ta negativna nota ostane v bistvu stalno prisotna pr njih, saj so navajene dominacije preko teh variant....
Tisti, tipi, ki se pritožujejo čez ženske na bilo kakšne način je jasno, da ne dobijo tistega kar si želijo od teh žensk in ne štekajo kaj se dogaja v bistvu njim osebno, ne ženskam, saj žensk več al manj sploh ne razumejo......
Default avatar
Popay je napisal/a:
Moški nikdar niste razumeli žensk - samo do zdaj to ni bilo pomembno za sobivanje.
Default avatar
Replika je napisal/a:
Ženske lahko ljubiš, ali razumeš, oboje ne gre. Izbiraj.
Default avatar
ext je napisal/a:
Ne izbiram jaz. Jaz sem ženska, če si pozabil.
Default avatar
Replika je napisal/a:
jst sem jih/vas začel razumet v prvi resni zvezi, ki sem jo imel. Punca me je dobesedno prizemljila...., pri njej sem iz divjaka, ki je na žensko gledal samo kot na objekt, za zadovljit moški nagon, postal čustven poba, saj sem sočustvoval z njo, tudi ob bolečih menstruacijah in jo močno stiskal, ker ji je tako pasalo in je tako ona želela...., prej bi rekel recimo...., kaj mene briga tvoja menstruacija...., sm, vprašal jo bi, če bo hitro mimo, da se čim prej obdelava...., edin, ajde, priznam, da me je strast po dolgih letih zveze, malo na stranpot zanesla...., amapk to se ne šteje, ker ni bilo čustev na tej stranpoti, sm gola jebaška strast obojestranska...., pač neke vrste bonus, ki sem ga izkoristil, se zgodi, tud najboljšim, hehe..
Default avatar
Popay je napisal/a:
Napisala sem za sobivanje.
Default avatar
Replika je napisal/a:
Za mene isto, sobivanje al skupno bivanje pod isto streho, jst ženske razumem...., (pa kaj ti mislš, če nebi hotla nobena ženska bit recimo z mano, da bi jst jokal tukej, hehe, enostavno živel bi pač brez ženske, si pa bi želel žensko ob seb, to pa, ker , ko enkrat ta želja umre v člvoeku je itak že na pol mrtev, torej impotenten.... ampak, če ne bi bilo, pač ne bi bilo, živel bi do svoje smrti, pač brez ženske, to pa ne pomeni, da bi posiljevalec postal zarad tega) in to čisto vse, stare, mlade, pametne, manj pameten, lepe manj lepe, debele, suhe, visoke nizke, preprosto zato, ker sem bil z vsemi v razmerju...., na balkanu rečejo temu, ni zime za eskime, čeprav bi mi zdej v tej vročini, zima kar pasala, hehe.....
Default avatar
Replika je napisal/a:
Never try to understand women. Women understand women and they hate each other 😂😂