Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

pomanjkanje vitamina D - mišična šibkost (rehabilitacija)

Default avatar

TennyH

Spoštovani!

Zanima me, če ste se že kdaj ukvarjali oziroma srečali z bolnikom, ki bi okreval po hudem pomanjkanju vitamin D, ki bi povzročil mišično šibost? Na kakšen način naj bolnik pristopi k ponovni fizični aktivnosti, ki jo je opustil zaradi bolečin v mišicah? Sama se namreč že več kot eno leto spopadam z bolečinami v križu, nogah in zadnjici. Ugotovila sem, da imam hudo pomanjkanje vitamina D (10ng/L, pri čemer je minimum 30 ng/L). V treh mesecih mi je z dodajanjem vitamina D uspelo nivo zvišati na optimum (54ng/L), vendar so mišice še vedno zelo šibke in mi vsaka malo bolj naporna fizična aktivnost (npr. osnovna joga ali pa dolgotrajno sedenje v avtu) povzroči vnetje oziroma razbolenost mišic (predvsem v zadnjici in nogah). Ne vem, kako naj pristopim k ponovni fizični aktivnosti, kaj lahko in kaj ne. Hvala za pomoč in morebitne informacije. Lp
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Glede na opisano vam je uspelo normalizirati stanje vitamina D v krvi, tako da je morda za razmisliti, če ni drug razlog za bolečine v riti nogah (še posebej ker se poslabša med sedenjem) - če ni morda vzrok okvara/zdrs medvretenčne ploščice v ledvenem delu... (https://www.fizioterapija.net/blog/bole ... a-terapija)
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66