Starševski čvek

motoristi

Default avatar

porkamotorka

Jaz se prav opravičujem vsem motoristom, ki normalno vozite. Žal vas jaz skoraj da ne srečam!!!

Danes hoče motorist prehitevati tovornjak. Peljalo se je več motoristov, pred njimi tovornjak, za njimi še avti... Nasproti prihajamo mi, nekaj avtomobilov. In motorist vijuga, bi prehiteval, pa kar skor po polovici našega pasu, pa ne more, ker nasproti vozim jaz, za mano še drugi. In kar vijugajo po mojem pasu. Pa mu poblendam in mi sredinca dvigne.

Mislim, saj boli mene džonkule, saj se zaradi mene lahko srečava na mojem pasu. Lih 200m naprej je bil 2 dni nazaj že en motorist ubit.

Lepo vas prosim, vem, pogosto ste spregledani in vse, ampak tako kulturo vožnje, kot jo pa imate, me čudi, da vas ne zgazimo večino. Jaz sem še mlada, reagiram ok. Stari po moje fršlog trofne, če jim motorist pred nosom tako poplesava...
Default avatar

Barca

V bistvu sem bila včeraj prijetno presenečena, vozila sem v koloni, za mano 5-6 motoristov, neprekinjena črta ... in nihče niti pogledal ni, ali je možno prehitevanje, pa niti ni bilo posebnega prometa nasproti :)

Drugače pa ja, se strinjam s tabo, da jih je kar nekaj, ki mečejo slabo luč na vse motoriste.
Default avatar

se zgodi sem in tja

Barca je napisal/a:
Se tudi kaj takega zgodi.
V glavnem so vsi bolj hitre sorte, nekateri dobesedno divjajo, prehitevajo v škarje...(. Če posplošim, recimo,da je 25% takih, ki vozijo po predpisih. Tukaj mi sodelavka govori, da maksimalno 20%.
Default avatar

Bog MONa TM

prejšnji teden sem šel na (HR) ... Kolona za prečkaje meje cca 10 avtov - dripci na motorjih pa lepo mimo avtov k mejni uti.
Me je imelo, da bi jih šel z avtom zbijati ☻
Default avatar

ali pa kar po desni

Mene je pred kratkim en junak hotel prehiteti kar po desni, s tem, da sem zavijala desno in dala žmigovc že zdavnaj prej, ker imam pač veliko izkušenj z nepazljivimi vozniki za seboj, ne pričakujejo, da bo kdo zavil, glavna cesta zunaj naselja ... je pa odcep pod zelo majhnim kotom in potem nekaj časa poteka vzporedno z glavno cesto. In široka bankina oziroma asfaltni pas že zdavnaj prej. Tudi on je zavijal desno, ni pa mislil, da grem jaz tudi (žmigovc mi dela) in kar na lepem ga vidim ob zadnji gumi. Ma dobro, da sem jaz gledala njega, sicer bi ga nasadila. Sem se ustavila pred njim in mu jebala mater.
Default avatar

MsOlivija

Z desno imajo očitno težave: včeraj je bil tip na skuterju za mano, tako blizu mojega avta - zadnji desni kot, da sploh ni videl mojega smernika za desno. Zabremzat nisem upala, ker bi ga mela v prtljažniku. Sem hitreje odpeljala in zavila v naslednji ulici, ko je bil dovolj varno zadaj, da je lahko videl moj desni smernik.
Default avatar

MsOlivija

U pa vikend pot proti Benetkam: delo na cesti, oba pasova stala ali se po polžje premikala. Odstavni pas nekje zaprt s stožci, tam so bili delavci in stroji.
Italijani še nimajo tega umikanja skrajno levo in skrajno desno, to smo večinoma tujci počeli. Motoristi počasi po sredini mimo nas. So počakali, da smo jih opazili in šele nato so šli vmes mimo.
Po zaprtem odstavnem pasu pa skupina SLO motoristov z MS tablicami.
Default avatar

Nevenič

Vsako leto se jih en kup ubije, pa še jih je polno. Isto s kolesarji. Vsako leto najbolj nepazljive potolčemo, a vedno prihajajo novi in novi. Da niso ti dvokolesniki vsi migranti?
Default avatar

mene enkrat tud

Bog MONa TM je napisal/a:
Mene enkrat tud, ker so bili med njimi sami 60+ letniki italijanske registracije. Zanje je pa itak znano, da so zmer prvi v koloni (takratna je imela nekaj kilometrov), neglede na to, kdaj pridejo...
Default avatar

tisti 60+

porkamotorka je napisal/a:
En tak, samo 60+, je tudi v predstavi Čakalnica. Ko je vprašan, zakaj je fural s tako brzino, če je bila omejitev 50 km/h, je čivknil: "Drugač lahko padem, ane?"
Default avatar

Tisa_R

Prav je, da opozarjate na varnost v cestnem prometu, ker so nekateri zares objestni vozniki in očitno brez samoohranitvenega nagona in dovolj skrbi zase in za druge udeležence v prometu. Prav se mi pa zdi izpostaviti tudi to, da mi, vozniki avtomobilov, lahko znatno prispevamo k varnosti motoristov na cesti. Recimo s tem, da se umaknemo malo bolj na desno stran svojega pasu, da motorist za nami, ki želi prehitevati, jasno vidi, kakšno je stanje pred nami in na nasprotnem voznem pasu. S tem, da dovolj pogosto gledamo v vzvratno ogledalo, da motorista sploh opazimo pravočasno. S tem, da imamo dovolj veliko varnostno razdaljo za motoristom, saj se ti pri zaviranju hitreje ustavijo kot osebni avtomobili in tako naprej.
Čisto prevečkrat vidim voznike avtomobilov, ki ne ravnajo na tak način, in tudi to se mi zdi problematično.
Default avatar

Butl TM

Tisa_R je napisal/a:
otroci v plenicah pa res nimajo kaj početi z motorjem na cesti ☺
Default avatar

Če že

Butl TM je napisal/a:
Tisti v plenicah imajo poganjalce - ta je skor hitrejši kot Tomos (pa ceno ima tud podobno):

https://www.babadu.si/poganjalec-er-classic-natural
Default avatar

Butl TM

Če že je napisal/a:
nisem prepričan, da si dojelo poanto mojega re na Ms.Olivijo ☺
Default avatar

Valentinčica

Tisa_R je napisal/a:
Poklon, bejba.
Kaj takšnega pa redko preberem.
Kar na kavo bi te povabila :)

Za ostale pa: precej več je objestnih avtomobilistov, kot pa motoristov. Ampak slovenija pač ljubi dvojna merila.

Motoristi so agilni in neprimerljivo bolj dinamični. Se jim vedno samo umaknem če lahko, če ne morem, pa vsaj ne izvajam naglih ali nepredvidenih manevrov. Pa vedno jim v mislih zaželim samo srečno pot, kamorkoli že so namenjeni :-)
Default avatar

Mehanik1

Tisa_R je napisal/a:
A ti si prepričana, da imajo motoristi kakšen drug zakon o cestnem prometu? Kolikor vem je zakon le en in velja za vse. Torej, ne vidim razloga, da se umikam motoristu, da lahko on prehiteva pobpolni črti, da prehiteva kolono, da se v križišču rine naprej, da na mejnem prehodu prehiteva in se vrinja v kolono, potem pa za kontrolo porabi desetkrat več casa kot avto, ker brska po žepih za dokumenti itd.....
Vsi motoristi naj se zavejo veljavnih prometnih pravil in jih spoštujejo. Potem bom spoštoval jaz njih. Takih motoristov, ki jih spoštujem, je zanemarljivo malo.
Default avatar

Valentinčica

Eni ste res komplicirani. In kaj zavraga te stane, če se mu umakneš, čisto kot človek človeku, prijazno pač? A tega res ne premorete več in se povsod drajsate z nekimi kvazi principi? Pri šleparjih pa niste tok glasni in samozavestni :))

Spustim motorista, če imam možnost, spustim avto, če želi it, kolesarja, pešca ...

Ehja, no sej, dobro da vem kakšni ljudje me čakajo na cesti, ko se sama spravim v leder in na motor. Se vas je enostavno samo za bat kot hudič križa.
Default avatar

boldrik

@Valentinčica

Vsaka ti čast, ko bi bilo več takih na cestah bi bilo krasno! Pa srečno, ko se v leder spraviš ;-)
Default avatar

Mehanik1

Jaz nobenega ne oviram na cesti, ponavadi vizim po pravilih, včasih kaj hitreje, divjam običajno ne. Da pa bom svojo vožnjo prilagajal zato, da bo nekdo drug lazje kršil predpise, to pa nikakor in nikoli. Tudi za motor bamreč velja recimo zunaj naselja omejitev 90 na uro....ne recem, da kje pelješ do 100, 110.... Pak da dripci navijajo do konca, proti 200, tam kjer so kaksna križišca, stranske ceste, traktorji na cestah, je pa samomor. Naj bodo hvalezni, da kdaj ne morejo oddivjat naprej, ker sem mogoce tudi kakega rešil s tem.