Starševski čvek

Ali me lahko nadrejena šikanira, ker sem šla med študijskim dopustom na morje?

Default avatar
Dobila sem odobren študijski dopust 16 dni, ker moram dokončati 7. stopnjo, najprej zaradi sebe in seveda tudi zaradi napredovanja v višji razred. Smo pa šli prejšnji teden družinsko na morje, otroka sta sicer šoloobvezna, a sem jima napisala opravičilo za ta dva dni, mož je vzel dopust in smo potegnili praznike.
Potem sem pa naredila napako in danes popoldne objavila slike na Facebooku. Zvečer pa sem dobila email od nadrejene, da se moram jutri zglasiti v službi, ker je dobila dodaten projekt, nima pa dovolj kadra in da ne gre drugače in me nujno potrebuje. Jaz pa imam študijski še cel naslednji teden.
Mož je takoj rekel, da je videla slike z morja in me zdaj šikanira. Email je začela tako, da upa, da sem uživala na študijskem dopustu, ampak da ga bom žal morala prekiniti, zato je mož takoj posumil, da gre za slike. Kaj lahko naredim? Ali res moram v službo? Ima to pravico, da mi prekine študijski dopust, ki ga je sama odobrila?
Default avatar
prosim, če lahko kdo, ki se spozna čimprej odgovori, ker res ne bi šla jutri v službo. Me pa skrbi, da me bodo doletele kakšne sankcije, če ne bom šla.
Default avatar
Torej je šel naš davkoplačevalski denar za tvoje izležavanje na morju? Ne samo, da te ima pravico šikanirat, upam, da te bo kam prijavila. Zanimalo bi nas tudi, kaj tako koristnega za dobrobit vseh državljanov študiraš ali študiraš predvsem za lastno rit in napredovanje v višji razred?
V javni upravi se pa res delate norca iz belega kruha. Upam, da boš kaznovana. Resno. Ker da bi dejansko dobila višjo plačo za tole, bi bil cinizem najvišje vrste.
Default avatar
če prav razumem je napisal/a:
Hvala za prijaznost in dobre želje. Upam, da se ti vse povrne.
Za tvojo informacijo pa naj ti povem, da delodajalec od mene zahteva, da dokončam 7. stopnjo, ker sem zaposlena na takem delovnem mestu.
Default avatar
Kje pa to pise, da moras?
Default avatar
Resno razmišljaš in sprašuješ, če moraš iti v službo? Najprej je šefica videla, kako pohajaš med študijskim, zdaj najbolje da ji še rečeš, da te ne bo v službo, ker se moraš učiti. In potem pridi na mon vprašat, zakaj je jezna nate in če te mora biti strah posledic. Si pa hecna. Lej, si zaj..... in se izdala na fb. Šefica je mnenja, da če imaš poleg študiranja čas za pohajat, ga imaš dovolj tudi za priti na delo. Bodi pametna, molči in pojdi v službo. Ker seveda lahko razpolaga s tvojim dopustom. Če te delodajalec potrebuje, dopusta ni.
Default avatar
Kar v službo pejt. Valda si se učila že na morju.
Default avatar
Čirule Čarule je napisal/a:
Ampak jaz vem, da me ne potrebuje. Sem klicala sodelavko in je rekla, da nič ne ve o kakem novem projektu ali da bi jih bilo premalo. Torej gre samo za šikaniranje.
Default avatar
kaj narediti je napisal/a:
Takole si napisala, in te citiram:

ker moram dokončati 7. stopnjo, najprej zaradi sebe in seveda tudi zaradi napredovanja v višji razred.

Sori, ker nimam toliko domišljije, da bi to prevedla v: delodajalec od mene zahteva, da dokončam 7. stopnjo.

Ja, upam, da se bo tudi meni povrnilo, če se bom šla takšne goljufije. Ali kaj si hotela povedati s tem? A če bo tvojega otroka kdo posilil, si ne boš želela, da bi bil kaznovan? In bi bilo prav, da se potem tebi povrne? Ali kako? Pač ogoljufala si davkoplačevalce, delaš se norca iz šefice, lajhaš se po morju, namesto da bi študirala, tako blesava si, da greš objavljat na FB fotke z morja (in potem bi hotela še višjo plačo, halo), in take mi redimo?
Default avatar
Tako je napisal/a:
Ne boš verjela, ampak sem kar dosti študirala.
Default avatar
....in če jaz prav razumem, te jaz, davkoplačevalka, že sedaj plačujem za 7. stopnjo? Pa je še nimaš ne? Uh, vam je lepo, tam v javnih službah... Sarkazem ti gre pa dobro. Si že prava, ja....
Default avatar
Halo? Takoj v službo! Tudi jaz sem sicer javni sektor. In ne samo, da objavljaš na FB-ju, še otrokoma pišeš opravičila, ker imajo revčki premalo počitnic. Ma res no, eni ste pa res ...
Default avatar
murphy56 je napisal/a:
Ne, ti mene ne plačuješ. Saj ravno to je problem. Sem zaposlena na delovnem mestu, ki zahteva 7. stopnjo, ampak imam minus dva razreda. Če končam 7. stopnjo bom imela razred temu primeren in tudi sprostijo se napredovanja. In delodajalec želi, da dokončam študij, da se honorarni sodelavci, ki nimajo izobrazbe ne bi sklicevali na nas, češ če so oni zaposleni zaposlite še nas. Želim pa seveda dokončati študij tudi zaradi sebe. Sem pa tudi jaz davkoplačevalka, tako da lahko kar nehaš s tem, da ti mene plačuješ.
Default avatar
Ostani doma. Če te pol kaj vpraša, zakaj te ni bilo, reci, da ne bereš maila izven delovnega časa, kar je tvoja pravica. Preprosto.
Default avatar
kaj narediti je napisal/a:
A potem sama sebe plačuješ, pa se še natugeješ. Če delodajalec hoče, da narediš 7. stopnjo, potem ti je v pogodbi opredelil tudi rok do kdaj moraš končati. To si preberi, morda najdeš motivacijo, da se boš učila popoldan po službi, tako kot se ostali.
Me pa res firbec matra, kak izpit imaš, da rabiš 16 dni dopusta? To je tri tedne dobre. Anatomija? Rimsko pravo?
Default avatar
Seveda te jaz plačujem. Kako si sploh lahko brez ustrezne izobrazbe dobila tako delavno mesto? ViP? Nepotizem? Ker veliko takih, ki 7. stopnjo že imajo, ne dobi dela.
Mi, ki delamo v gospodarstvu, kako se že reče... realni sektor, ja... mi se moramo z dobrim delom dokazati delodajalcu. In za nas ni "podaljšanih" praznikov. In ne komandiraj me, najprej se izobrazi. Pa ubogaj svojo šefico. Ženska očitno pozna svoje podrejene "študentke".
Default avatar
Tako je napisal/a:
Nimam samo enega izpita, ampak več izpirov, poleg tega pa pišem še diplomo oziroma magistrsko nalogo.
Default avatar
murphy56 je napisal/a:
Blablabla...
Default avatar
ni delovni čas je napisal/a:
To mi je pa tudi mož rekel. In naj jo prijavim zaradi mobinga.
Default avatar
ni delovni čas je napisal/a:
To mi je pa tudi mož rekel. In naj jo prijavim zaradi mobinga, ker mi nima kaj pisat službeni email izven delovnega časa in mi prekinjat študijskega dopusta, ki mi ga je ONA SAMA odobrila.