Starševski čvek

Cudezne tabletke farmacije, le placebo?

Default avatar
Ce ste si kdaj kaj prebrali o placebo efektu veste kako mocno to vpliva na nas.

Danes imas ze za vsako stvar cudezno tabletko, ki odpravi vse zdravstene tezave. Zdrava kmecka logika mi govori, da tisti 1x1 cm stisnjenega prahu je le placebo efekt in nic kaj drugega. Telo je samo sposobno se spopasti s skoraj vsemi boleznimi, za ostala pa tudi tabletke ne pomagajo. Kaj menite vi o tem?
Default avatar
Menim, da pojma nimaš, kako zdravila sploh delujejo in na kakšen način se preverja njihovo delovanje.

Pri raziskavah o učinkovitosti nekega zdravila, mora vedno obstajati tudi kontrolna skupina, ki prejema placebo, vendar tega seveda ne ve. Če razultati pri skupini, ki je prejemala zdravilo, niso opazno (statistično pomembno) boljši kot pri skupini, ki je prejemala placebo, se zdravilo smatra za neučinkovito in se ga zato sploh ne sme prodajati kot zdravilo.
Default avatar
Tisa_R je napisal/a:
In mislis da farmacijo to briga, ce kaj pomaga tista tabletka? Wahahaha. Se pri vsaki tabletko je bil ogromni vecji placebo ucinek kot dejanska zdravilna ucinkovina.

Sem probal dat zeni ob glavobolu b vitamin, pa jo je cudezno nehala bolet glava.. Se faking nalgesini in aspirini so placebo.. Prodajaj komu drugemu bucke ti zdravstvena delavka zla