Starševski čvek

Kje so vsa ta prosta delovna mesta o katerih se govori?

Default avatar

ena iskalka

Spet berem eno temo tu gor, kjer en piše o številnih prostih delovnih mestih in da lahko sedaj delavci zbirajo ali bodo delali ali ne, ker je toliko prostih delovnih mest.

Mene resnično zanima kje so ta delovna mesta? Že en čas iščem pa ne najdem. Je pa res, da jaz iščem drugo, boljšo službo kot jo imam sedaj in da ne bi vsega vzela.

Da niso vsa ta številna delovna mesta samo taka, kjer ni redne plače pa še, ko je, je minimalc?
Default avatar

Imas prav

Itak, da so sluzbe samo za minimalca. Kako pa naj bo v gnili drzavi.
Default avatar

iz prve roke

Službe so, kolikor jih hočeš. Nisi sicer niti toliko, da bi povedala kaj znaš oz. kaj iščeš. Ampak danes ne dela samo tisti, ki delati noče. Ga ni podjetja, ki danes ne bi iskalo. Aja, pomaga, če ne iščeš službe ampak delo (po možnosti tako, ki te veseli). Se to zelo hitro začuti. Ali iščeš samo socialno varnost in nekoga, da ti plačuje dopuste in bolniške.
Default avatar

iščem službo in ne dela

iz prve roke je napisal/a:
Normalni ljudje iščemo službo, delo si kar nekam vtaknite.

Delo imam tudi doma, pa v prostem času tudi kaj delam, v službo pa hodim zato, da mi zagotavlja PLAČO - torej za svoje delo dobim redni dohodek in imam tudi določene delavske pravice - plačane prispevke za pokojnino, bolniško itd.

Tega DELO NE ZAGOTAVLJA. Tako da nehajte ponavljati mantro o iskanju dela in ne službe.

Pa še pomagam ti lahko, kaj služba sploh je (Iz SSKJ):

slúžba -e ž (ȗ) 1. delo na podlagi delovnega razmerja

Če pa te delo zelo osrečuje, pa se preseli v države brez pokojninskega sistema, kjer delavske pravice ne obstajajo, in potem sporoči, če te delo veseli. In ne hodi na stara leta v Slovenijo prosit za pokojnino.
Default avatar

PismoRosno

iz prve roke je napisal/a:
Nastej 3 dela od teh "kolikor hoces". Pogoj je samo, da
- ni varjenje
- ni kelnarjenje
- ni v Ljubljani.
Default avatar

Basm

PismoRosno je napisal/a:
Hofer baje isce.
Default avatar

PismoRosno

Basm je napisal/a:
Baje ali res? Kolikor vem, ima Hofer trajno odprto moznost prijave, ker si delajo bazo. Zaposlijo pa takrat, ko rabijo in tam, kjer rabijo. Torej sluzba, ki mogoce kdaj v prihodnosti bo, ali pa tudi ne bo.
Ena sama bleda pogojna "mogoce kdaj" opcija? Je to vse od "kolikor hoces" sluzb?
Default avatar

Gentiana

Ni jih, ker država nagradi tiste, ki imajo pogoje za upokojitev, ampak se jim seveda ne splača in raje nefektivno opravljajo službo še naprej, ker bognedaj da bi se kakšna mlada oseba zaposlila na njihovem del. mestu..
Default avatar

MonaCoin

res je odvisno kaj znaš ... določeni profili so v popolnem pomanjkanju, žal je pa tudi res, da bi firme danes zaposlovale že izoblikovane kadre, ki znajo vse in niso ravno pripravljene veliko vlagat v nove ljudi... sploh tehnološka podjetja imajo popoln manjko in če vaša maldina ne ve kaj bi, naj se usmerijo v blockchain .. pa ne sam mladina.
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

Če prav razumem

Torej smo od "služb je kolikor hočeš" in "ne dela samo tisti, ki noče", prišli do "baje" pri Hoferju?
Default avatar

Delo

Kar je povezano z CNC je recimo služb kolke hočeš...
Default avatar

ena iskalka

iščem službo in ne dela je napisal/a:
Točno tako.
Dela je res povsod dovolj. Iščemo pa službe, torej plačano delo.
Pa ne za minimalca.
Kadar je govora o menda številnih delovenih mestih slišiš, da omenjajo delovna mesta za minimalce. To so ta čudežna delovna mesta.
Default avatar

ena iskalka

Delo je napisal/a:
Plače pa so krepko pod tistim, kar mene zanima. Zato jih pa ne najdejo.
Default avatar

reala je to

Delo je napisal/a:

Hahahaha, ja res. Išče se raja, ki je pripravljena delati na stružnici, polagati ploščice, mešati beton, viseti v vratarnicah. Plače minimalne, če sploh so.
Default avatar

excell

Če prav razumem je napisal/a:
Narobe razumeš. Nesposobnim se službe same skrivajo.
Default avatar

PismoRosno

excell je napisal/a:
Pa dajte tisti bolj sposobni povedati kaj vec o teh sluzbah. Do zdaj smo dobili en "mogoce" in eno (tvoje) moraliziranje v megli, kako smo nesposobni. Imen 3 od "kolikor hoces" podjetij, ki zaposlujejo, pa se vedno ne.
Default avatar

pporak

No evo, konkreten primer:

https://outfit7.com/jobs/

Ena najbolj uspešnih firm v državi konstantno išče kader, na več kot 20 področjih. Plače nad slovenskim povprečjem, delovni pogoji tudi. Visoka izobrazba ni pogoj, moraš pa seveda imeti potrebna znanja, hitro skeniranje izdelkov na blagajni ne bo dovolj.
Default avatar

excell

PismoRosno je napisal/a:
A ni čudno?! Pa se je kdo vprašal, kaj je narobe, da nihče nič pametnega ne napiše?

Bom potegnil analogijo. Iskanje službe je kot bi iskal partnerja. Pa si predstavljamo, da v tem postu iščemo žensko nekemu moškemu, ki objavi:

"Spet berem eno temo tu gor, kjer en piše o številnih ženskah in da lahko sedaj tipi zbirajo ali bodo sexali ali ne, ker je toliko prostih žensk.

Mene resnično zanima kje so te ženske? Že en čas iščem pa ne najdem. Je pa res, da jaz iščem drugo, boljšo žensko kot jo imam sedaj in da ne bi vsake vzel.

Da niso vse te številne ženske samo take, kjer ni rednega sexa, ko je, je misionarc?"


Pa bom prevedel še tvojega:

"Pa dajte tisti bolj sposobni povedati kaj vec o teh ženskah. Do zdaj smo dobili en "mogoce" in eno (tvoje) moraliziranje v megli, kako smo nesposobni. Imen 3 od "kolikor hoces" žensk, ki so samske, pa se vedno ne."

Takšen je naš nivo. Najbrž je odveč če povem, da so pri oglasih takšnih sposobnosti vse ženske v vezi oz. ni prostih delovnih mest :).
Default avatar

355 eur pokojnine

Ma, lih zadnjič je ena pisala, da so neki njeni znanki naračunali 355 eur pokojnine, socialni dodatki po novem pa bodo 400?! Pa kdo ti bo šel v penzijo?! Vsi bomo delali do smrti in še nekaj let čez!
Default avatar

Tizzuss

Pri nas imčemo okoli 10 diplomiranih medicinskih sester že eno leto, vsake par mesecev zaposlimo eno ali dve, v tem času nove odpovedi. Da se dobro usposobijo traja nekje dve do tri leta. Je trnisno delo, placa redna in ne tako slaba, spet pa ne tako dobra, velika odgovornost in velike obremenitve.

Na splosno diplomirane medicinske sestre lahko dobijo službo TAKOJ in LAHKO IZBIRAJI KJE BODO DELALE.