Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Hernija - nasvet

Default avatar

poloncab75

Spoštovana. Na vas se obračam zaradi težav, ki so se mi začele pojavljati nekje februarja. Najprej kot manjše bolečine v križu, ki so se v dveh mesecih razširile v levo nogo vse do stopala. V nogi je prisotno mravljinčenje, vročina, otrplost... Včasih so krči, ki jih čutim kot zbadanje grozoviti in težko najdem primeren položaj. Na levo nogo opazno šepam, pri hoji je ne morem iztegniti, prav tako se ne morem prikloniti. v bolniškem staležu sem že en mesec. Opravila sem rentgen in Mr, ki je pokazala levostransko protruzijo, ki odriva levo korenino in diskretno duralno vrečo z leve strani. Mnenje; degenerativne spremembe ter levostranska utesnitev L5-S1. V tem času sem obiskala 4 manualne terapije in masaže, ki so stanje poslabšale, razdražile. Eden ortoped bi me poslal na operacijo, drug pa mi je predpisal protibolečinsko terapijo (injekcije, tablete, zdravljenje v Valdoltri- datuma še ni), ki zaenkrat ne učinkujejo. Na fizioterapijo pridem na vrsto avgusta, sama bi želela narediti vse, da bi se operaciji izognila. Kupila sem si tudi raztezno mizo. Kaj menite o njej? Šla bi na terapije, a kakšne, da mi bo pomagalo. Kaj mi svetujete, sem iz Celja. S spoštovanjem. Hvala za vaš odgovor.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Disk se nenehno prilagaja glede na to v katerem položaju ste. Zato je izjemno pomembno, da imate nenehno ohranjeno ledveno lordozo - po domače lahko rečeva, da vam ritka štrli ven... s tem položajem rinete disk nazaj na svoje mesto. Problem so vsa gospodinjska dela od kuhanja, pospraljanja, pomivanja, likanja, sesanja... ki se jih skoraj ne da delati s položajem ritka ven... torej, cel dan bi morala ohranjati ta položaj in spati na trebuhu s stegnjenimi nogami - takrat je lordoza ohranjena. Inče se le da nobenega sedenja razen ko jeste. S tem se doseže, da 24 ur rinete disk nazaj na svoje mesto in je zato pomembnejše od vseh terapij.

Od terapij pa vam priporočam trigger point terapijo, da se vam sprostijo mišice in manualno terapijo - ne vem kaj so vvam delali - če vam stretch manipulacija ni pomagala vam bo pomagala Dallison...
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66