Med.Over.Net

Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: Jana Lavtizar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • Melita Kramar, specialistka zakonske in družinske terapije • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Strokovna pomoč družinam, partnerjem in posameznikom v osebnih stiskah in težavah v odnosih ter staršem pri vzgoji otrok.

Jana Lavtizar , spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka

JanaLavtizar

Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka

JernejaDimecBratina

Melita Kramar , specialistka zakonske in družinske terapije

Melita Kramar

dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.

Sabina_JuricSenk

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt

Uroš Drčić

Je transakcijski analitik - psihoterapevt in direktor zavoda Revita, center za svetovanje in izgorelost, kjer vodi prakso individualne, partnerske in skupinske psihoterapije ter psihosocialnega svetovanja. Skozi leta psihosocialnega dela je tudi na podlagi lastne izkušnje izgorelosti dal poseben poudarek pomoči osebam s težavami s prekomernim izčrpavanjem. Vodi tudi svetovalno skupino prav za osebe s takimi težavami. Znanja in veščine s področja psihoterapije je pridobil v okviru študija na Univerzi Sigmunda Freuda ter specialističnega študija psihoterapije transakcijske analize na Psihopolis inštitutu pod mentorstvom priznanega psihoterapevta Zorana Milivojevića, TSTA. Je član Mednarodne zveze za transakcijsko analizo (ITAA). Poleg privatne prakse je Uroš v preteklosti več let delal kot psihoterapevt v programu za psihosocialno rehabilitacijo zasvojenih s prepovedanimi drogami Društva Projekt Človek.

PROŠNJA ZA SODELOVANJE V RAZISKAVI NA TEMO ZAUPANJA, PRIPADNOSTI, ZADOVOLJSTVA IN REŠEVANJA KONFLIKTOV V PARTNERSKEM ODN

Default avatar

soncek271

Spoštovani,

v okviru magistrskega dela opravljam raziskavo na temo Zaupanja, pripadnosti, zadovoljstva in reševanja konfliktov v partnerskem odnosu. Da lahko uspešno izvedem raziskavo in zaključim magistrsko delo potrebujem vašo pomoč, zato vas vljudno vabim da rešite vprašalnik na spodnji povezavi.

Dostop do vprašalnika: http://www.xn--zd-mta.si/1ka/a/1189

Za vaš trud in sodelovanje se vam že v naprej iskreno zahvaljujem.

Sandra Likar
Default avatar

Kerstin

12. Ko delim svoje probleme s partnerjem, vem, da se bo odzval na ljubeč način, še preden jaz karkoli povem.

Kako lahko delim probleme s partnerjem, ne da bi sploh kaj rekla? Na KAJ se on odzove? To bi morali bolje pojasniti (npr. če se razjokam, če kričim ali kako je mišljeno očitno neverbalno deljenje problemov s partnerjem - ali pa je mišljeno: Še preden delim svoje probleme s partnerjem, vem, da se bo odzval na ljubeč način? - tu gre za vsaj dve zelo različni zadevi); na tako zastavljeno vprašanje ne morete dobiti realnega odgovora.
Lp,
I.
Default avatar

soncek271

Pozdravljeni,

hvala Vam za napisan komentar. Gre se za to, da se vprašanj nisem sama spomnila, ampak gre za prevod iz angleškega originala in ker so zahteve vprašalnika take, da ne smem ničesar spreminjati, sem morala vprašanje pustiti takšno kot je, čeprav je mogoče nekoliko nerazumljivo (s čemer se strinjam). Z vprašanjem preverjamo, če zaupamo v partnerja, da se bo odzval na ljubeč način, ko mu poveste svoj problem, preden mu boste morali Vi reči, da naj se tako odzove (da bi bilo bolj razumljivo bi moralo pisati še preden mu bom jaz za to rekla - se pa moram držati originala). Bom pa gotovo omenila v raziskavi ta komentar. Hvala Vam.