Forum.Over.Net

Starševski čvek

gneča Domžale-Trzin-Črnuče-Ljubljana

Default avatar

kaj se dogaja

Zadnja dva tedna je zjutraj med 7. in 8. uro obupna gneča na cesti, včasih kolona do Domžal. A kdo ve, se kje v okolici dogaja kaj posebnega, zaprta kakšna cesta? Se vozim dvakrat dlje v službo kot prej.
Default avatar

Karenca

V službi daj odpoved in z veseljem jo bo vzel nekdo, ki je sposoben dostojno prenašat gnečo na cesti in ne ropotat po forumih kako dolgo se vozi v službo... V ameriki se ljudje vozijo dve uri v eno smer, pa še nihče ni na starševski forum pisal zakaj tako dolgo in jamral. Jutri daj odpoved!
Default avatar

Ena pač

Kje točno je gužva? Se vozim v oz. iz Domžal malo pred tabo, pa ne opažam kakšnih hudih sprememb. Okrog 6h se ponavadi že začnejo prometni zamaški.
Default avatar

kaj se dogaja

Karenca je napisal/a:
Tipičen odgovor na sč. Nekaj vprašaš in potem se najde kdo, ki te zabije z enim butastim odgovorom, ki z vprašanjem nima nobene zveze.
S službo nimam nobenih problemov, močno pa dvomim, da je komu v veliko veselje se dobrih 11 km vozit 30 - 45 minut.
Default avatar

Karenca

Jaaaa, saj to ti govorim draga dama! Pusti službo, da se ti ne bo treba 40 minut vozit 11 kilometrov. Res... Samo pomagal bi ti rad srčece. Si že napisala odpoved?
Default avatar

imaš pač smolo

kaj se dogaja je napisal/a:
Voziš se v "v jutranjem vrhuncu", ki je po 7. uri do nekje 08:40 ure na tej relaciji......

jaz grem ob 06:40 iz domžal, ponavadi skozi Trzin in sem ob 07:05 na Brdu ( tehnolški park), 07:10 pred gimnazijo Vič ( drop off)..
Ne, nič ne delajo- problem so priključki z drugih obvoznic - pa priključek tistih, ki pridejo iz Domžal, Krtine na AC, pa ne požira. Takoj po razcepu za obvoznico proti Bežigradu in naprej proti predoru je pa že bolje.....
Default avatar

kaj se dogaja

imaš pač smolo je napisal/a:
Ja, vem, da je med 7. in 8. uro "rush hour". Ampak do pred dveh tednov sem se okoli pol osmih peljala čisto normalno, tam na koncu trzinske obvoznice se je nabralo malce kolone, in sem prišla v službo v cca 20 minutah. Prejšnji teden pa kar naenkrat stoječa kolona skozi cel Trzin, enkrat čisto do Domžal, pa potem še naprej skozi Črnuče ... In se vozim cca 40 minut, tudi več. Nekaj se je moralo spremeniti, sicer ne more bit od danes na jutri kar nenadoma dvakrat več prometa.
Default avatar

Me n geš

To je vsakdanja gužva med delovnikom. Jaz se vozim iz Mengša, vsako jutro cca ob 7.30 zjutraj in tako stanje je že nekaj let. Tudi jaz rabim za 11 km do Bežigrada 30-45 min. Sem se že zdavnaj sprijaznila s tem, tudi tebi svetujem tako.
Default avatar

tekstanje in ročni menjalniki

kaj se dogaja je napisal/a:

Veš kaj je glavni problem- brskanje in tekstanje po telefonu - pri 70%, ki jih zjutraj vidim v mimovozu na tej relaciji med počasno vožnjo, je tako.

Problem je patudi, ker tudi sami vozniki delajo gnečo po nepotrebnem, ko skačejo levo in desno pri premikanju 20km/h misleč, kako bodo prej, potem jih spet prehitijo in se spet "guzijo" nazaj, kjer so že bili. In delajo zastoj in gnečo.
Ob predpostavki, da je 3/4 vozil z ročnimi menjalniki, nekateri prestavijo šele, ko tisti pred njim spelje že za dolžino dveh avtomobilov, potem se mu eden z desne ali leve spet noter uštuli, ogromno takih pa tudi brska, teksta po telefonih. Ogromno - videno danes zjutraj.

Imam avotmatika- srednji cenovni razred. In nihče me ne bo prepričal, da ne pacajo" tisti, ki imajo ročni menjalnik - doživeto že ničkolikokrat na tej relaciji kot jo ti opisuješ; ker morajo speljat in pretikat v prvo in drugo, pa niso pripravljeni, da bi že v prvi lahko speljali. Ker prvič počnejo vse živo za zraven in niso pripravljeni in pozorni na pričetek premikanja.
Default avatar

tekstanje in ročni menjalniki

tekstanje in ročni menjalniki je napisal/a:

Pa še en problematičen "zamašek" na polovici Trzinke je, tak ko se desno zavije potem proti Črnučam. Tisti, ki vozijo po desnem pasu za naravnost zablokirajo potem tudi delni dovoz na izvozni mali desni pas - ker tisti, ki gre proti Črnučam ker tam manjka ločen pas za desno zavijat, tisti semafor na tem delu Trzinke za naravnost je pa kar kratek..... in se kar načakaš. To bi morali rešit - malo hrib "pobrit" pa naredit en pas za desno zavijanje že malo prej.
Default avatar

kaj se dogaja

Me n geš je napisal/a:
No to ne drži. Se vozim na tej relaciji že dobrih 12 let, povprečno sem v službi v običajnih razmerah v dobrih 20 minutah, poleti v 15. Zdaj pa kar naenkrat dvakrat več kot še pred dvema tednoma? Podobna nenormalna gneča je bila lansko jesen kak mesec, pa se je potem spet vrnilo na običajne razmere.
Default avatar

ena nevpletena

Pa a ne vidite, da vam avtorica govori o spremenjenem prometu v zadnjem času!?
Vi pa kot fijakerski konj: tako je že leta in leta; zamenjaj službo; ti si nesposobna ...
No, zdaj pa udrite po meni ...
Default avatar

kaj se dogaja

ena nevpletena je napisal/a:
No vsaj nekdo, ki je zastopil, kaj sprašujem ;)