Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Omejitev hitrosti skozi križišča

Default avatar

tocno_po_pravilih

Vprašanje glede omejitve hitrosti pri križiščih.

cesta znotraj naselja. Prometni znak 60, križišče z semaforjem in nato takoj za križiščem ponovno prometni znak 60.
Teoretično gledano po pravilih CPP, če je zelena luč, ali jaz vozim z nezmanjšano hitrostjo skozi križišče (torej konstantno 60km/h) ali moram od križišča pa do prometnega znaka 60, voziti 50, kot je omejitev za naselje?

Če se ne motim, naj bi bili Mariborski radarji takrat preden so jih zažgali nastavljeni tako, da so ljudi slikal točno znotraj te "cone" med križiščem in prometnim znakom. Ampak nisem ziher.
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, znak za omejitev hitrosti velja od mesta postavljanja do konca prevga križišča. Kar v vašem primeru pomeni, da omejitev hitrosti velja od znaka do konca križišča in kot navajate se znak ponovi, velja tudi naprej do naslednjega križišča ali preklica. In, če se drugi znak ponovi takoj za križiščem (torej, ko je konec križišča) lahko, v tem primeru, peljete skozi križišče z nezmajšano hitrostjo oz. z max. 60 km/h. Kako so merili hitrost MB radarji nisem seznanjen, če je to res, kar navajate pa ni pravilno. Vsekakor pa ni logično, saj imajo merilne naprave določena odstopanja in predvidevam, da vozniki, ki so peljali več kot 50 in do 60 km/h skozi križišča, niso dobivali kazni, če so bile v tistem času take označbe. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]
Default avatar

tocno_po_pravilih

Hvala za odgovor.
Končno imam to razjasnjeno.
Od vseh ki sem jih spraševal, noben ni vedel kako je točno po pravilih.
Po vsej verjetnosti je tudi zgodba o radarjih samo urbana legenda. Izgovor tistih ki so dobili kazen.
Lep pozdrav