Med.Over.Net

Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.

Boštjan Topovšek , Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Bostjan_Topovsek

Definicija pravega moškega, kaj je pravi moški ???

Default avatar

JohnnybeGood

Kakšna je definicija pravega moškega v današnjem svetu?

Kaj loči fanta od moškega pravega DECA so to njegova možatost gola surova moč, zmožnost priskrbeti čim več materialnih dobrin...

Oziroma kakšna je vloga moškega v današnjem svetu, kjer so večinoma svet prevzele ženske, ki postajajo vse bolj agresivne, ter samostojne (čeprav ne menim, da je s tem, kaj narobe) kje je sedaj vloga moškega v tem svetu, kaj na sedaj počne.

Kje so tisti časi kjer so bili moški še pravi DEDI, ki so skrbeli za družine imeli zadnjo besedo se tepli ruvali z medvedi mogoče v živalskem vrtu , ampak vseeno mogoče so bili malo nesramni do žensk jo včasih tudi oklofutali, kar tudi pod razno ni prav, ampak še vedno bolje od današnjih fantkov, ki se potijo na mučilniških naprav na raznih fitnesih pumpajo svoj Ego a doma še vedno živijo pri mamah ne služijo svojega denarja so neresni živijo za selfie...

Kaj torej naredi pravega moškega?

Kakšna je vloga moškega v današnjem ˝modernem˝ svetu ???
Default avatar

hahaha34

Moski svoje zenske ne izigrava in je srečen da je zaljubljena vanj. Fantek pa se igra in igra non stop in se mu jebe za čustva....
Default avatar

Open Mind

Vloge spolov so se precej pomehkužile. Ni (oz. ne bo) več hardcore dedcev, prav tako pa ne več pravih babnic. Koliko je mladih fantov, ki še znajo prijet lopato in kramp (razen kmečkih), popraviti kaj po hiši in konec koncev sprejeti odgovornost. Podobno se mi dozdeva tudi pri mladih dekletih. Ogromno časa posvečenega zunanjosti, delo v gospodinjstvu se pa še vedno nanaša na mame.
Default avatar

Trobentica trarara

Ker mamutov že nekaj časa ni več, za ravsanje z medvedi pa tudi ni prav veliko priložnosti, verjamem, da ste/so moški v teh čudnih časih malo zmedeni. Ženske se osamosvajamo in, razen za “osemenjevanje“, praktično ne potrebujemo več samcev. Kako je do tega prišlo? Po zdravi kmečki logiki bi rekla, da je emancipacija zafurala cel sistem. Od pamtiveka je moški skrbel za to, da je futr prišel v votlino/kočo/bajto, ženska pa, da je končal v skledi. Zraven pa še čedila, skrbela za mladiče in vrtiček. Vloge so bile jasne in tisočletja je vse špilalo. Dandanašnji povprečna ženska na poti iz službe pobere otroke v vrtcu/šoli, se ustavi v trgovini, nakupi dobrote, jih doma zmeče v lonec, počedi, odpelje otroke na kitajščino, fuzbal in na lutke, opere, zlika, vmes zamenja žarnico v garaži, odmaši odtok in pazi, da ne zmoti od službe utrujenega moža pri zasluženem počitku (dremežu/buljenju v telefon/branju časopisa/ukvarjanju z daljincem) konec tedna povrtička, pelje tamauga na tekmo in tamalo na baletno revijo, porihta ostarele starše, pelje srat psa in zamenja steljo zajcu. Zvečer se odpelje v bife po desca, ki je po rekreaciji preutrujen za vožnjo in mu doma z blaženim nasmeškom demonstrira sredino pole dance lekcijo, ki jo je nekako uspela strpati v urnik, seveda brezhibno urejena, zdepilirana in manikirana, srečna, da lahko teden zaključi z orgazmično osrečitvijo svojega tapravga desca.
O—ou... neki ne štima tule...
Mislim, da ga ni možaka, ki bi se branil takega scenarija, kot tudi (upam da) ne obstaja superženska, ki tak scenarij dejansko fura. Tempo je hiter, opravkov veliko, vsi smo v stalnem stresu. Kaj torej v teh čudnih časih lahko naredi dec, da bo izpadel tazaresen dedec?
Za začetek bi bilo nujno, da čimprej spusti mamino kiklo in se osamosvoji. Nekaj časa živi sam in sam skrbi za svoje osnovne potrebe. Ne zgolj zato, da dobi občutek, kaj vse je potrebno, da življenje normalno funkcionira, pač pa preprosto zato, da odraste v samostojnega človeka. Šele kot tak je namreč zrel za pot, ki vodi do prave moškosti.

;)
Default avatar

moja opažanja

Na to koliko je nek moški dec zelo vpliva okolje, v katerem odrašča oz. je odraščal. V firmi kjer delam so takorekoč vsi doma s kmetov kar pomeni, da znajo postoriti domala vse. Meni se pa še sedaj, skoraj 2 leti pozneje pozna da sem blokar. Sodelavci so me naučili veliko stvari, od tega kako kositi z laksarico pa do tega, kako z zajlo zapeti hlod. Stvari, ki jih na pričetku zaposlitve sploh nisem znal opravljati. Pa ogrevanje... še 2 meseca nazaj sem bival v luknji od cca. 100 let stare hiše brez toplotne izolacije. Mi je lastnica morala pokazati kako se peč na drva očisti in zakuri. Pred tem tega nisem vedel. V bloku je bil najvišji dosežek glede ogrevanja ta, da sem hodil na občino na stanovanjski oddelek sitnarit naj zamenjajo odslužene ventile (občinsko stanovanje). Tako so nam leta 2014 končno zamenjali 37 let stare ventile. In vse kar sem potem moral vedeti je, za koliko odpreti ventil da pozimi ne bo ne premrzlo, ne prevroče.
Trobentica, vprašaj kakšnega blokarskega kaj zna delat.
Default avatar

Trobentica trarara

Se popolnoma strinjam, okolje je pomemben faktor. Razlika med fantičkom in dedcem je tudi v interesu. Ali se je, ko je potrebno, nekdo pripravljen naučiti in postoriti stvari, ki po nekih stereotipih veljajo za “moške“ ali pač ne.
Ciljala sem bolj na tiste tiče, ki se iz hotela Mama zgolj preselijo v all inclusive hotel Ženka. Teh pa, kot opažam, ni ravno malo. Kar pa je konec koncev tudi stvar vzgoje in okolja. Pa naj bo blokovsko ali kmečko.
Default avatar

moja opažanja

Bivanje v Hotelu mama ko je nekdo že čez 30, ali pa da se šlepa v Hotelu žena je eno. Kaj zna oz. ne zna delati je pa drugo.
Default avatar

feniksCome

Pravi moški je čustveno stabilen, ve vsaj približno kaj hoče in se ne obnaša kot pubertetnik ali nekdo, ki ima vsak dan rdečo.
Default avatar

feniksCome

Oz, takole bom rekel, je vsaj približno čustveno stabilen, in vsaj približno ve kaj hoče... :)
Default avatar

sah

Idealni moški zate bo vsekakor tak ki te bo čez dan mlatu in poniževal, ponoč pa posiljeval dokler ne boš znala cenit sveta v katerem se moške že od malega vzgaja da spoštuje ženske in ne uporablja nasilja do soljudi. Preden se dejansko lotiš takega deca poiskusi s kakšnimi BDSM igricami. Pa pazi ker ta prav dec te bo, če ga boš zapustila, gladko fental...
Default avatar

Mirsade

Pravi dec dela isto kot pred 30-50 , naštepa otroke dela pije. Samo ženske ste druge ve bi fitnes pa športale, tako da potem babice skrbijo za otroke in skuhajo ker ve ste preutrujene po šihtu - seveda za šoping ne , pa vedno vas kaj boli pa otroc so tečn . Ni da ni kaj vas vse ne moti...

Začnite razmišljat z ladtno glavo ne pa to kar vidite po tv in kar vam sodelavke rečejo.

Malo je pravih mam in žena ker prava mama ni sebična in ne gleda na svojo rit ampak kar je dobro za fružino.