Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Kia ceed ali hyundai i30

Default avatar

Dilema-22

Kaj se vam zdi boljše za kupit? Novi ceed ali i30???
V osnovi gre za ista avta z enakimi motorji in nekoliko drugačnim dizajnom. Cene so več ali manj enake, pogoji pa verjetno tudi...Kia ima sicer brezobrestno financiranje in 2 leti daljšo garancijo.
Slika
Default avatar

Jolan

Ja, težka bo, saj gre za dokaj tehnično podobna avta, z več ali manj podobnimi voznimi lastnostmi oz. karakteristikami, vendar z različno zunanjostjo in notranjostjo. Potrebno se je vsesti v en in drugi avto, ga preizkusit, pregledat notranjost in ocenit, v katerem je občutek za vožnjo in ergonomija vam bolj pisana na kožo. Lahko povem samo mojo osebno izkušnjo z Hyundaiem i30, ki si ga lastim že dobrih pet let. Takrat sem se tako kot vi sedaj odloča med istima znamkama (samo da sta bili karavanski različici obeh modelov), takrat je prevladala nekoliko bolj "evropska" notranjost, malo boljša notranja ergonomija in nižja cena (bila je akcijska cena za ta model Hyundaia), kar je prevladalo za nakup omenjenega modela. Z avtom sem izredno zadovoljen in če se bom odločil za menjavo, bom verjetno kupil isto znamko.
Pa uspešen nakup.
Default avatar

ZokiZoki

Kaj pa garancija? Kia ima dve let daljšo. Zakaj ima daljšo, če je vse isto? Mislim motor pa to
Default avatar

Srnjakece

ZokiZoki je napisal/a:
Kaj pa garancija? Kia ima dve let daljšo. Zakaj ima daljšo, če je vse isto? Mislim motor pa to
Mogoče so pa druge stvari pri Kiji boljše, zato.
Default avatar

Jolan

Garancija v časovnem obdobju krije nekatere komponente avtomobila, ne pa vseh. Npr. Kia krije 7 let do 150.000 km, vendar pa ne vse komponente: 7 let krije na prerjavenje karoserije (ne pa tudi na rjo v tem času), 5 let ima na lak, mobilnost, akumulator, klima, audio, navigacija (če je ) pa 2-3 leta brez omejitve km. Zanimivo pri tem je, da Kia NE krije garancije za komponento, ki se je pokvarila v garancijskem času, če nevozno vozilo naloži nepooblaščena avtovleka (v takem primeru morate poklicat Kiin avtocenter).
Podobno je tudi pri Hyundaiu, ki ima opredeljene pogoje garancije do 5 let, vendar za druge komponente vozila kot Kia, je pa pri tem zanimivo, da Hyundai ponuja trojno petletno garancijo ( 5 let brez omejitve prevoženih kilometrov, dodatno pa še 5 letno mobilno garancijo in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov). Torej, je garancijo dokaj relativna stvar, ki jo je pred nakupom dobro preveriti, kaj dejansko zajema.
Še link za nekaj več splošnih informacij iz naslova garancij:
https://www.avto-magazin.si/nasveti/garancije/
Default avatar

KajzerGrom

Če narediš na letnem nivoju okoli 20K prevoženih kilometrov potem je po mojem boljše, da vzameš Kio. Hyundai pa pride od izraza za kakšne trgovske potnike, ki naredijo v 5 letih 250.000 kilometrov. To, da garancija ne velja za akumulator in določene druge komponente, je pa itak povsod klasika.
Default avatar

Cmeko

Mi imamo ceeda. in smo full zadovoljni. Nobenih težav ni.
Default avatar

SantanaDomingo

Fenomen Kije je dejansko fascinanten. Včasih so kraljevali v smislu kakovosti japonski avtomobili, zadnja leta so pa korejski daleč pred vsemi ostalimi. Jaz vozim Sportage že 5 let, avto ima čez 100K km in nisem imel z njim niti enega problema. Pa še dve leti tovarniške garancije ima pred sabo. Potem ga bom pa prodal in kupil novega. Sploh ne razumem folka, kako si lahko ob takšnih ponudbah še kupil nov avto z zgolj 2 letno garancijo...čist mimo
Default avatar

pleomax

Ta 2 modela, ki sta na sliki tehnično v bistvu nista enaka, ker je kiin model še star in ga bo nadomestil drug (je že bil predstavljen), hyundai pa je že dal ven nov model. Nova i30 je še kakovostnejša, vozniško boljša, varnejša...od tega modela kie ceed na sliki. Je pa zato skoraj sigurno i30 dražji.