Starševski čvek

Spodnje perilo nosijo nekaj dni???

Default avatar
Jest jih nosim več dni. Ampak to še ni nič. Sem slišala, da se en kemik 10 let ni stuširal. Le bakterije si je nase nadeval, ki so zaustavljale smrdeči vonj :)))

Pa kaj ste ljudje bolni mal v glavo? Kaj pa naše babice in predniki. Kaj pa ljudje v prihodnosti, črnci, ljudje ki ne poznajo pralnega stroja?
Default avatar
sej to ni več res je napisal/a:
Moja babica se je umivala vsak dan. Z milom in vodo, pa četudi v lavorju...
Spodnje perilo je prala na roke. Nikoli ni smrdela ali bila zanemarjena.
Default avatar
Jaz se stuširam 1x na mesec, čista ali pa umazana mi je čisto vseeno.
Default avatar
vsak_dan je napisal/a:
Kaj si ti ja nor? Porazna statistika!! Od kje jim tak vzorec? Tusirat se je ja treba vsak dan. Pa ja ne navlecejo ze nosenih potem nazaj? Sama uporabljam scitnike za perilo in v povprecju zamenjam hlacke 2x na dan tj po vsakem tusiranju.
Sem se spomnila na eno mamo,ki je imela glistavega otroka kako je jambrala, da bo sedaj treba spet vsak dan menjavati hlacke. Noro. Pa se na 40 stopnjah jih najbrz perejo tako kot glivicarji stumfe potem se pa cudjo od kje vse to.
Default avatar
sej to ni več res je napisal/a:
eh, to ni še nič, jaz jih nosim vse dni, vsak dan :)))

Mislim, da si pa spodnjih gat ne zamenjaš vsak dan, moraš bit pa res mal ququ.
Default avatar
vsak_dan je napisal/a:
Jp, noge. pa malo okoli oči,😁 pa niso imeli toliko alergij kot jih je danes. V teh 40 odstotkov pa v današnjem času ne verjamem. 40, 50 let nazaj bi bilo še to možno, to pa pišejo "raziskave strokovnjaki" kar doma iz foteljev in so plod čoknjene betice, ni ene resnice v miljonih tovrstnih "raziskav".
Default avatar
poIarni sij nepr je napisal/a:
Ne samo noge, ampak "per partes", intimni del, pod pazduho, obraz, vrat...ušesa.. glavo pa 1x tedensko ali bolj pogosto.
Tudi vodo je segrevala na peči, da ni bila mrzla...
Pa mila so bila iz tujine, dišeča...oz doma narejena.
Na njivi je delala zjutraj in zvečer(popoldan), spat je hodila čista!!!
Default avatar
Govorim iz izkusenj.
Namrec zgodilo se mi je, da sem pozabila in nosila gate 1 mesec.
Odstranjevali jih na urgenci...osebje v zascitnih skafandrih.
To ni bilo tako grozno.
Je pa bilo grozno, ko mi zagrozili, da me naslednjic posljejo kar h gasilcem.
Baje imajo boljso opremo za rezanje.
Default avatar
svetujem menjavo 1x tedensko je napisal/a:
:))))))))))))))
Default avatar
stirideset odstotkov je napisal/a:
Nikdar imela glivic, niti nihče drug v družini, nogavice smo vedno prali na 30, samo delovne (tiste, ki imajo moški za delo na njivi) na 60.

Pa tudi tuširat se ni treba vsak dan - umit se je treba vsak dan in to ni isto. Ja, ok, lažje je se stuširat, posebno če si mlad in dobro pokreten, ampak ni pa treba. Če si komolce namiliš vsak dan si kvečjemu škodiš, prav nič ne koristiš.
Default avatar
vsak_dan je napisal/a:
Eh, bod tih, saj vem kako je bilo umivanje v lavorjih, sicer se ne spomnim tako veliko, sem bil majhen, ampak vseeno dovolj in smo sami napeljali in imeli prvi vodovod v vasi. Pa v vojski recimo, misliš, da smo imeli tuš vsak dan na razpolago? Enkrat na teden skupinsko tuširanje odmerjeno na minute, drugač pa tista korita za umivanje, podobna tistim v kampu, ko so za pomivnje posode. Sicer se zdaj ne spomnim, če smo v vojski dobili gate za menjavat vsak dan, ampk mislim, da nismo. Ko smo bili pa po tri tedne na terenu, je pa sploh bila katastrofa, spali v čizmah ponoči, ker je bila zima, če si si sam pred tem kupil štumfe v trafiki v kasarni ( jaz sem vedno kupval tam dodatne zokne), si vsaj te lahko menjal, če ne, si imel pa še to vse dobesedno gnilo. In to v mirnem cajtu, predstavlaj si kaj je bilo vojnah, pa so ljudje preživeli, kateri niso bili ubiti.

Pa grajske gospodične kot jih kažejo danes v filmih, tudi niso bile tako dišeče.😁

Zdaj se pa človek sploh poleti drgne tudi dvakrat , trikarat na dan s tušem , pol so pa same težave, preobčutljiva koža, suh zrak takoj škodi pozimi, vsaj alergij nimam 😁😁, mnogi jih pa imajo ravno na ta račun.
Default avatar
Poleti zadostuje menjava enkrat na mesec, pozimi pa na dva do tri mesece!
Bejba mora dišati!!!☺☺☺
Default avatar
gost žblj je napisal/a:
Poleti nič ne rabiš, le na "višji razvojni" stopnji moraš bit in "osvobojen" in greš laufat na hrib ali po dolini Krke, splahneš se pa tako spotoma v kaki vodi ali mlaki.😁😁😁
Default avatar
Tole tuširanje 2x na dan, ki ga omenjajo nekateri tu gor.... Ja, če nimaš bideja, kjer si lahko umiješ intimne predele in noge. Sicer je pa miljenje in tuširanje celega telesa 2x dnevno znamenje OKP. Žal.
Default avatar
hahah je napisal/a:
Kaj za vraga je pa to spet OKP?😁 Pri meni je znamenje prešvicanosti in tega, da imam vodo pri roki, dvomim, da je kak OKP.😁 Sploh če grem kaj po vročini delat, ko kar teče od mene. Kako si pa ti na bideju umiješ pod pasko in na sploh zgornji del telesa? Saj ne rečem, da se ne da, ampk vseeno, ne dobiš OKP, če greš raje pod tuš.😁
Default avatar
Na zadnji orožnih vajah ene 8 dni nisem snel gat dol:)))
Default avatar
poIarni sij nepr je napisal/a:
Je že res, kar pišeš, ampak...

Moja prababica se je vsak večer umila v lavorju in je v lavorju umivala tudi svoje vnuke in pravnuke. Gre čisto lepo, najprej obraz, potem rit in na koncu noge. Pa ne samo to, tudi zobe so si umivali. Kmečka ženska, dišečih mil niso kupovali, so delali mila sami, za zobe so pa pepel zmešali z nečim, ne spomnim se, bi morala mamo vprašat. Potem, po vojni, ko so kupovali dišeča mila, se je pa z njimi šparalo kot z zlatom in če si bil kou res naklonjen, si mu podaril milo. Moja mama ima spravljeno eno, ki ji ga je podarila njena babica nekje v 70ih letih, ravno kak teden nazaj ga je našla in mi ga pokazala, še vedno diši in zgleda čisto uporabno milo.
Default avatar
poIarni sij nepr je napisal/a:
OKM, sorry.

Pa jasno, da se umiješ, če si prešvican.
Ampak tuširanje 2x dnevno zato, "da si zares čist" pa ne pije vode.
Default avatar
žeresampak je napisal/a:
Jah mogoče so bili tvoji predniki res kmetje, ker drugih že bilo ni v tej dežele - so bili spoštovani, ker so bili lastniki zemlje. Moji predniki so bili gostači, hlapci..... tko da se niso umivali kaj prida,.... nadaljujem družinsko tradicijo :))