Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Bolečine v križu in nižje

Default avatar

Ajsa223

Pozdravljeni,
Imam problem z bolečino v križu ter nižje. Bolčina se predvsem poveča pri sedenju.
Doma sem telovadila in predvidevam, da sem pretiravala z vajami za noge in zadnjico, saj sem si obtezila gležnje in nato dvigovala noge. Očitno je bilo preveč. Vendar nisem v športu čista začetnica.
Bolečina se je začela pojavljati slabe tri tedne nazaj in boli me vse od trtice navzgor v križ. Predvsem pri sedenju. Bila sem tudi na masaži, naslednji dan je bilo nekoliko bolje, predvsem križ me nj več bolel, vendar je bolečina v trtici se vedno prisotna. Včeraj sem se vozila kar precej časa in je bila bolečina med vožnjo res že izrazita.
Ne vem ali je normalno, da bolečina vztraja toliko časa? Niti ne vem, ali je kakšen smisel hoditi k osebnemu zdravniku, ki ti da bolj kot ne vedno samo tablete. Prosim za nasvet.

Hvala in lep pozdrav
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Brez pregleda vam ne morem natančno povedati kaj se vam dogaja... glede na opisane težave in statistične podatke pa lahko gre pri vas za okvaro medvretenčne ploščice. V tem primeru lahko težave izzvenijo zelo hitro ali pa se vlečejo zelo dolgo - zelo odvisno je od vaše drže med stojo, hojo, sedenjem... gibanjem in ostalimi opravili - pomembno je, da ohranjate ledveno krivino.

Fizioterapevti lahko pomagamo z manualnimi tehnikami in trigger point terapijo (https://www.fizioterapija.net/blog/hern ... ger-point/).
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66