Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

ruptura mišice

Default avatar

Gertrud

Spoštovana,
Pred par meseci (novembra 2017) sem vam poslala vprašanje - spodaj navedeno, na katero ste mi že odgovorili, hvala.
V mesecu decembru in januarju sem opravila 12 terapij z laserjem, ultrazvokom in masažo. V dimeljske predelu še vedno čutim bolečino, predvsem pri počepanju oz. kakem lažjem delu. Zelo je moteče, zato vas prosim za mnenje, če je normalno, da traja toliko časa, kaj lahko še storim?
Hvala za odgovor, Gertrud

(Spoštovana, pred 14 dnevi sem bila odpuščena iz bolnice z diagnozo parcialna ruptura mišice rektus femoris dex, z navodili: par tednov počitka in po potrebi analgin. Zanima me čas popolnega okrevanja, kajti še vedno imam bolečine v dimeljskem predelu, zanima me nadaljnje priporočeno zdravljenje. Hvala, lep pozdrav, Gertrud)
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Bolečine pri natrganini m.rectus femoris se čutijo na zunanjem delu pregiba. Odvisno od tega ali je mišica strgana na mestu kjer se narašča na kost ali pa na prehodu mišice v kito in od velikosti natrganine je odvisen tudi čas okrevanja. Pomembno je, da se mišice preveč ne obremeni - da se novo zaceljena vlakna ponovno ne strgajo in da se jo vseeno pravilno obremeni, saj je to vzpodbuda telesu za celjenje. Čas okrevanja je lahko do 2 leti.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66