Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Metformin + Aldactone

Default avatar

TLJ

Pozdravljeni!

Pri endokrinologu so odkrili sindrom PCOS, kjer so izvidi hormonov pokazali močno povišane vse androgene. Imam težave s poraščenostjo (vedno slabše, na notranji strani stegen se mi delajo že prav turi, ki ne samo da so estetsko grdi, tudi bolijo), imam precej močne dlake po bradi, dlačice pod nosom postajajo vedno temnejše, prekomerna telesna teža (178cm, 79kg) in zelo dolgi menstrualni ciklusi s krvavitvijo, ki traja tudi do 10 dni.

Glede na to, da imam po obeh starših visoko možnost za krvne strdke in zelo slabo prenašanje KT, sva se z endrokrinologijo pogovarjali (pred izvidi) o hormonski terapiji. Včeraj sem dobila izvide in napotnico za zdravljenje z Metforminom in Aldactonom hkrati.

Zanima me, kakšno imate vi mnenje glede na težave oz. ali imate kakšne izkušnje s tovrstnim zdravljenjem?

Sicer pa sem stara 24 let in zdrava.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

T

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič