Starševski čvek

pavšal za rtv

Default avatar
Ali kdo ve kako priti di pavšala za rtv prispevek. Mama je šla v dom starejših, zato v hiši ne živi nihče. Jaz sem sicer stslno prijavljena tukaj, živim pa na začasnem naslovu z družino. Čisto odjaviti ga ne mislim, zdi se mi pa nesmisel vae plačevat, če nikogar ni,ki bi gledal tv ali poslušal radio. Koliko manj se plačuje pavšal od zneska 12,75?
Default avatar
že zadnjič smo ti napisali, da lahko odjaviš rtv, če gre mati v dom, pavšal je pa to, kar plačuješ, torej 12,75 eur mesečno
Default avatar
Jaz imam na tem naslovu prijavljeno stalno bivališče, čeprav živim na začasnem v tem je stvar. Že sedaj plačujem 12, 75€. To ni pavšal. 12, 75+ 17,90 za kabelsko. Torej, kako naj znižam strošek, če nikogar tu ni. Čisto odjavila ga ne bi, zato sem pomislila na pavšal, ki ga je omenila Barca, to pa ne more biti 12, 75 ampak manj. Torej, kaj predlagate?
Default avatar
In zaka tam, kjer dejansko zivis, nimas prijavljenega stalnega bivalisca?

Mimogrede, kabelska narocnina v tem primeru sploh ni pomembna.
Default avatar
12,75 je pavšal, ker velja za neomejeno število sprejemnikov. tako ti tudi na rtv strani obrazložijo.

če pa tam, kjer ti živiš plačuje rtv nekdo, ki ni tvoj mož, pa se prispevku itak ne moreš izognit.
Default avatar
ečna višina RTV prispevka določena v Zakonu o spremembah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (Ur.l. RS 9/2014)

Mesečni prispevek za televizijski in radijski program Radiotelevizije Slovenija, ki ga plačujejo uporabniki radijskih in televizijskih sprejemnikov v pavšalnem znesku znaša:
1. za zasebno rabo RTV sprejemnikov:
a) zavezanci – fizične osebe plačujejo mesečni prispevek za vse svoje televizijske in radijske sprejemnike, ki jih uporabljajo osebno oziroma skupaj s člani svoje družine v pavšalnem znesku 12,75 €;

https://www.rtvslo.si/strani/mesecna-vi ... -26-09/231
Default avatar
če pa imaš več stanovanj ali naslovov, pa se reče da uveljavljaš pavšal iz tistega naslova, kjer ga ti dejansko plačuješ.
torej, če tam, kjer stanuješ rtv pavšal plačuješ ti ali tvoj mož, ti na materinem naslovu tega ne bo treba plačevat, če gre ona v dom.
če pa ga plačuje tašča, pa ni variante, da se ga izogneš
Default avatar
pri nas ne plačujemo tv prispevka, ampak samo prispevek za radio, ker tv nimamo. Prispevek znaša malo več kot 3 evre. ne vem zakaj ne bi odjavil vsega. saj ni nobene nove priključnine treba plačevat, če bi se nekoč nekdo tja vselil. odajavi pa je.
Default avatar
Nima veze, stanujem ne na stalnem naslovu. Kaj pa če kabelska ne bo delovala, če bom odjavila rtv?
Default avatar
Ne štekam...komu naj bi delovala kabelska, če tam ne živi nihče?
Kabelsko v vsakem primeru odjaviš. In ne, ne moreš se hkrati odjaviti od RTV in hkrati biti naročen na kabelsko. Razen če je to npr. vikend ali podobno in RTV prispevek že plačuješ na svojem stalnem naslovu.
Default avatar
LOL
a veš koliko ljudi nima rtvja prijavljenega (se švercajo) in normalno gledajo kabelsko?
pa saj to ni tehnična prijava, ampak finančna.
Default avatar
ja, ampak, če hočeš plačevati samo prispevek za radio, moraš demonstrirat, da televizijskega sprejemnika nimaš več, oziroma ga moraš dat zapečatit.
čisto brez potrebe, kajti, če na naslovu nihče ne stanuje, oziroma, če ona stanuje drugje, (stalno ali začasno nima veze, važno je, da ona ali ožji družinski član plačuje rtv prispevek), potem na tem naslovu rtv prispevka ni potrebno plačevat. sploh. ne za tv in ne za radio
Default avatar
Teja Nanutt je napisal/a:
Kabelska z RTV prispevkom nima nobene zveze, to sta dve ločeni zadevi. RTV prispevek pod določenimi pogoji lahko odjaviš (imaš vse navedeno na spletni strani RTVSLO, tudi obrazec za odjavo). Če to odjaviš, bo kabelska delala še naprej, če jo boš seveda plačala. In tudi programi RTVSLO. Če pa odjaviš kabelsko, pa le-ta pač ne bo več delala in boš lahko ujela samo programe, ki se jih da lovit z anteno (če sploh še so taki?).
Default avatar
že zadnjič je napisal/a:
No pečatenja tv sprejemnika pa že dooolgo ni več ...
Default avatar
nima veze. demonstrirat jim moraš, da nimaš več tv-ja in jim omogočit vstop v stanovanje, da to preverijo, poleg tega pa odjava velja samo tri leta, po treh letih pa ti ponovno začnejo pošiljati.
medtem, ko pri odhodu v dom lahko narediš trajno odjavo


Odšel sem v dom za starejše občane. Ali lahko odjavim RTV-prispevek? (na vrh)

V kolikor se zavezanec za plačilo RTV-prispevka preseli v dom za starejše občane in vzame s sabo svoje sprejemnike, je dolžan sporočiti novi naslov, ostaja pa zavezanec za plačilo RTV-prispevka. Če svojih sprejemnikov ne vzame s sabo in doma ni več nikogar drugega, ki bi jih uporabljal, je potrebno narediti odjavo sprejemnikov, ki je trajna ob predložitvi potrdila o sprejemu v dom starejših občanov. V primeru, da na starem naslovu prebiva še katera druga oseba, ki sprejemnike uporablja, je potrebno narediti spremembo zavezanca za plačilo RTV-prispevka. To lahko storite tudi z obrazcem na naši spletni strani.