Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Zelenjavna juha

Default avatar

Louboutin

Kako delate zelenjavno juho? Jaz jo delam brez mesa, moja tašča pa pravi, da to ni prava zelenjavna juha in da mora biti meso v njej, ker meso absorbira vitamine iz zelenjave. Kakšne bedastoče so to? Tudi če je res, meni je bistvo to, da vsaj za en dan ali dva ne jem mesa.
Default avatar

Veggie

Zelenjavno juho delam brez mesa. Logično. Sem pa ugotovila, da je najboljša, če jo kuham z bučkino juho. Torej zelenjave ne zalijem z vodo ampak z bučkino juho ( potenstam bučke na malo čebule in česna + muškatni orešček, zalijem z vodo, zmiksam, zamrznem, lanska sezona je bila nora z bučkami in mi jih je bilo škoda zmetat na kompost ).
Default avatar

z mesom

če jo dela z mesom, potem je to mesno-zelenjavna juha, a ne? bolj obara kot juha

zelenjavna juha pri meni je iz zelenjave. brez mesa in brez kock (!)

sicer pa, ti mora soliti pamet, ali jo lahko pustiš, da dela po svoje, ti pa tudi po svoje?
Default avatar

Louboutin

Ja saj to je meni jasno, ampak vceraj je rekla, da ce ne dam mesa notri, potem je pac ne delam prav. In se ni pustila prepricat, da to potem ni zelenjavna juha.
Default avatar

hhm

imaš pametno taščo.
meso itak lahko daš psu, če ga ne maraš sama pojest.
Default avatar

z in brez

Če delam z mesom, potem to ni juha, ampak mineštra, enolončnica, obara in podobno. Če delam brez mesa, je to zelenjavna juha.
Res pa je, da mi kdaj ostane čista bistra juha kuhana iz mesa in brez zakuhe, potem kdaj zelenjavno zalijem s to vodo, je boljši okus.
Default avatar

z mesom

Louboutin je napisal/a:
Ja saj to je meni jasno, ampak vceraj je rekla, da ce ne dam mesa notri, potem je pac ne delam prav. In se ni pustila prepricat, da to potem ni zelenjavna juha.
ti močno odsvetujem, da jo še naprej prepričuješ.
škoda časa

pri takih debatah se pač sladko nasmehneš in rečeš ampak meni je taka boljša in konec debate.