Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Overspeed warning

Default avatar

Xsara picasso 123

Včeraj se mi je prižgala kontrolna lučka na skrajnem desnem robu armaturne plošče javlja mi napako overspeed warning. Ker nimam servisne knjižnice me zanima če mi lahko pomagate z nasveti kaj bi to bilo, da si nebi po nepotrebnem nakopala dodatnih stroškov. Hvala in lep pomladni dan.

P.s. kako zadevo resetiram?
Default avatar

AlesP.

Če se ne motim je to samo ena izmed funkcionalnosti avtomobila. Torej, če ne želite prekoračiti npr. 130 km/h si to v nastavitvah v potovalnem računalniku to nastavite in sistem vas opozori. V tem primeru greste v sistem in to funkcijo spremenite.

Gre za napako? Ne vem, kako ste to ugotovili, da gre za napako ... se samo lučka prižge ali piše v navodilih, da gre pri tem simbolu za napako?

Če je to kar mislim, da je ... potem se vam je lahko to opozorilo pojavilo, ker ste menjali akumulator oziroma se je iz kakšnega drugega razloga potovalni računalnik resetiral. V tem primeru se vam je tudi digitalna ura spremenila in še kakšna nastavitev, npr. radio postaje ...

Prosim sporočite, kako ste uredili težavo, da bodo še ostali vedeli :)
_____________
Izvršni urednik portala Avto.Over.Net
Default avatar

Jolan

Se pridružujem odgovoru predhodnika, ker pa ne vem kateri letnik je vaš picasso, lahko ugibam in posredujem podoben odgovor oz. preveden odgovor z Youtub-a:
To je lahko opozorilno sporočilo, ki se je pojavilo po tem, ko je bila 12-V baterija avtomobila odklopljena in ponovno priključena. Nastavite lahko največjo omejitev hitrosti, če to presegate, ste o tem obveščeni. To funkcijo lahko aktivirate / izključite s tipko na koncu brisalca.
predvidevam, da je tako kot je na linku: