Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

MDMA(ekstazi) in Amfetamin(speed) v urinu

Default avatar

Đesmin_123

Pozdravljeni,

kot prvo, naj poudarim, da teh dveh substanc ne jemljem pogosto. Enkrat mesečno ko grem na kakšen techno žur. Zanima pa me, ali je na pregledu za delo vidno to v urinu, ali je za to potrebna neka posebna preiskava. Nekje sem prebrala, da ostane v urinu 1-4 dni. Zanima me ali to drži. In ali je možno, da ostane več časa, ter če je to odvisno tudi kaj od prebave? Pregled za delo imam ravno 4 oziroma 5 dni po vzetju.

Hvala za odgovore in lep dan želim.