Forum.Over.Net

Starševski čvek

Artroskopija kolena

Default avatar

MOJCEJ4

Pozdravljeni,

Največ ljudi bere ta forum, zato postavljam vprašanje tukaj, ker me zanimajo vaše izušnje in mnenja.

Čaka me atroskopija kolena, oskrba medialnega meniskusa. Čakalne dobe so ponekod zelo dolge, v nekaterih bolnicah pa precej krajše.
Lepo prosim za odgovore na naslednja vprašanja. Mogoče mi bodo vaša mnenja pomagala pri moji odločitvi. Kje ste bili operirani? Koliko časa ste čakali na operacijo? Pred kolikim časom ste imeli operacijo? Je operacija potekala v splošni ali lokalni anesteziji? Koliko časa ste bili na bolniški? Koliko časa po operaciji je bilo koleno v redu? Se je mogoče kdo odločil za samoplačniško operacijo? Kje?

Najlepša hvala za vaš čas in odgovore.
Default avatar

natalija01

Meniskus mi je pred tremi leti operiral dr.Pavlovčič v bolnici Rožna dolina, v Ljubljani. Uporabil je lokalno anastezijo in sama sem na monitorju videla potek operacije. Kako sem prišla do njega? Prvič sem šla samoplačniško k njemu v ordinacijo Bežigrajski dvor, nato sem bila čez tri mesece naročena na operacijo. Vnes uredila še magnetno resonanco. Vse je potekalo v redu. Drug dan sem šla že domov. Nekaj časa me je še bolelo po operaciji, čez tri tedne približno so se bolečine umirile.
Default avatar

Jonc

Dr. Senekovič na Golniku; pregled z napotnico v Medartisu (na koncesijo, v 2-3 tednih si na vrsti za pregled); zaradi nujnosti uvrščena na artroskopijo v dveh tednih, drugače se čaka več časa; lokalna anastezija, takoj na noge in domov; bolniške 4 mesece (zaradi sinovektomije, za meniskus je verjetno kak mesec). Operacija 2 leti nazaj, stanje po pol leta dobro, sedaj pa prefektno in popolnoma brez posledic.
Se mi zdi, da je lahko napotnica za travmatologa ali ortopeda, ma preveri na Medartisu.
Samo toliko: meniskusov dr. Senekovič NE šiva, ker se po njegovih izkušnjah spet poškodujejo. Jih odščipne in zagladi ali odstrani, če so preveč uničeni.
Default avatar

Trbovlje

Jaz sem bil v trbovljah.14 dni cakalne.super
Anestezija po zelji.
Default avatar

jazsemM

Jaz sem bila operirana pred 6 leti v Mariboru. Čakala sem kaka 2 meseca, imena zdravnika se pa ne spomnim. Ker ni bilo takrat slučajno nobenega anesteziologa, sem morala podpisati, da se strinjam, da so mi omrtvičili koleno z injekcijami. Prva je kar bolela:). Domov sem šla če par ur. Koleno se mi pa ni saniralo v dveh tednih (kot mi je bilo rečeno), ampak je kar trajalo kakšna 2 meseca. Zdaj pa nimam problemov.
Default avatar

kar pogumno

operirana sem bila v Lj na ortopediji, dr. Dolinar.
Čakalna doba je bila cca 2 meseca, operiral me je pod narkozo.
Ostala še 1 dan v bonišnici in nato odšla domov. Na bolniški sem bila še cca 4 mesece, danes nimam več problemov.

Svetujem, da greš na operacijo.
Default avatar

JZpa

Jaz sem bila operirana v celju. Dr. Vucajnk. 2x. 1 so mi meniskus zasili in po 1 letu nenehnih bolecin so mi spet opravili MR in ugotovili da se en del meniskusa ni zacelil in so mi ga odscipnili. Okrevala sem 2 meseca preden sem zacela spet na polno obremenjevat koleno. Zdaj je ok. Ob kaksni vecji obremenitvi se cutim rahlo boecino. Ampak baje da je to normalno
Default avatar

artros

Operirana sem bila pri dr. Huseinu v privat centru Artros. Pregled samoplačniški, operacija na napotnico, čakala sem cca 10 mesecev.Odstranili so mi poškodovani meniskus in hrustanec še malo zagladili. Poseg je trajal slabe pol ure v lokalni anesteziji, osebje in zdravnik izredno prijazni in strokovni. Po posegu sem ležala še pol ure, potem pa takoj na noge in domov, kjer sem tri dni pretežno počivala in hladila koleno,potem pa že skoraj normalno hodila, razen po stopnicah. Po 14 dneh sem bila že skoraj 100 %, po enem mesecu pa res. Je pa res, da veliko hodim in od poškodbe sem cca 1 leto redno delala vaje za stegna in noge. Vaje sem dobila tudi pri njh in sicer jih moraš delati že od drugega dneva po operaciji.
Default avatar

Stanko75

Medialni meniskus pred 3 leti v Valdoltri. Čakal dlje kot so rekli dol sem šel ker so jih vsi hvalili. Zelo slaba izkušnja še danes imam probleme ampak njih to več ne zanima. Oni so svoje € dobili.
Default avatar

Morag

kar pogumno je napisal/a:
4 mesece bolniške? Jaz sem morala biti en teden bolj pri miru, potem pa na noge in mislim, da po 14 dneh v službo. V bistvu sem morala kar skoraj takoj začeti z vajami, pa v ZD sem se že prvi teden sama vozila. Ti si morala imet kaj drugega, ne samo navaden meniskus.