Starševski čvek

odjava rtv

Default avatar

odjavnica

Odjavila bi naročnino za rtv+kabelsko. A kdo pride pogledat, če res nimamo sprejemnikov? Kako gledat na šverc? Na mesec pride 30€, v hiši pa nobenega. Torej?
Default avatar

Barca

Kdo pa bo gledal TV, če praviš, da v hiši ni nikogar?
Default avatar

odjavnica

Ne nikogar ni. Če slučajno kdaj bi gledali, ko pridemo tja.
Default avatar

Barca

http://www.rtvslo.si/strani/najbolj-pog ... faq/222#19

Imam vikend in na vikendu sprejemnike. Ali moram tudi za vikend plačevati RTV-prispevek? (na vrh)

V primeru, da na naslovu, kjer se vikend nahaja, ni nihče prijavljen za bivanje in tudi dejansko nihče ne prebiva, ni potrebno plačevati RTV-prispevka za sprejemnike, ki jih imate na vikendu in jih uporabljate osebno ali skupaj s člani svoje družine.

Pavšal za vikend lahko uveljavljate tudi na obrazcu, ki je na voljo na naši spletni strani.


Imam še eno lastniško stanovanje, kjer pa sam ne prebivam. Ali moram tudi za njega plačevati RTV-prispevek? (na vrh)

RTV-prispevek je za druga lastniška stanovanja potrebno plačevati v primeru, da je na naslovu, kjer se stanovanje nahaja, nekdo prijavljen za stalno ali začasno bivanje oziroma tam dejansko nekdo prebiva in uporablja sprejemnike. V nasprotnem primeru lahko uveljavljate pavšal za vikend. V kolikor imate v stanovanju najemnika in se v stanovanju nahajajo sprejemniki, je zavezanec za plačilo RTV-prispevka praviloma lastnik sprejemnikov v tem stanovanju, lahko pa se najemnik in najemodajalec dogovorita tudi drugače.
Default avatar

odjavnica

Kakšen je ta pavšal, koliko plačuješ? Mama je šla v dom. Jaz imam v njeni hiši stalno bivališče, vendar živim na začasnem naslovu, ne tam. Tv in radio je v hiši (mama ni nič vzela s seboj v dom) gleda med tednom nobeden ne, razen za vikend. Kaj naredit? 30€ na mesec, se mi zdi veliko, če me ni tam!
Default avatar

prispevek

odjavnica je napisal/a:
ja pavšal je prispevek, ki ga plačuješ, torej teh 12,75 EUR in velja za vse naprave in vse lokacije, kjer lahko ti ali tvoji ožji družinski člani gledajo in poslušajo programe RTVSLO
torej, nekoč so dali tako pojasnilo, ki ga pa zdaj na njihovi strani ni več najti


V kolikor se zavezanec za plačilo RTV-prispevka preseli v dom za starejše občane in vzame s sabo svoje sprejemnike, je dolžan sporočiti novi naslov, ostaja pa zavezanec za plačilo RTV-prispevka. Če svojih sprejemnikov ne vzame s sabo in doma ni več nikogar drugega, ki bi jih uporabljal, je potrebno narediti odjavo ...
Default avatar

majkđdekson

Naj ti dajo v domu potrdilo , da je mama v domu. To potrdilo pošlji na rtv in njihov obrazec za odjavo rtv. Zraven pripiši, da nihče več ne živi na tem naslovu. Tako sem jaz naredil in odjavil rtv. Pa ni bilo nobenih problemov.