Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

negtivna stimulacija

Default avatar

nosečnica2018

Spoštovani,
V pogodbi imam določen znesek bruto plače cez 1500€ . Pise da je plača sestavljena iz delovne uspešnosti ob normalnih pogojih dela. do sedaj je bila plača nakazana vedno tako da je bila stimulacija variabilna nekje do cca 100€. Tudi če sem bila na dopustu je bila obračunana po bruto znesku v pogodbi, brez odbitka stimulacije. Sem noseča in zaradi nosečniških težav sem bila kar nekaj časa na bolniški. Delodajalec mi je zaradi bolniške prikazal negativno stimulacijo do znižanja na minimalno plačo, kar je v mojem primeru čez 400€ brez da bi me o tem obvestil, zakaj mi prikazuje negativno stimulacijo, saj delam normalno le izogibam se tezjih bremen,in delu ki ni primerno za nosečnice. Že tretji mesec zaporedoma, mi izplačuje le se minimalno plačo, oz je prikazana negativna stimulacija znižanja plače do minimalne, kar se mi bo seveda zelo poznalo na porodniški. In poleg tega nisem prepričana da je kaj takega sploh zakonito.
Prosim za pomoč in info pravnikov, kaj sploh lahko naredim? Normalen pogovor z delodajalcem ni mogoč, zato me zanima kaj in na koga se lahko obrnem v takem primeru? Na odvetnika, inšpekcijo??