Starševski čvek

Kako se izogniti prenajedanju zaradi stresa?

Default avatar
Kot že naslov pove, kako se izogniti prenajedanju zaradi stresa? Imam blazno gnečo in roke na fakulteti, in opažam, da zadnje čase ogromno pojem. Medtem, ko delam, žvečim žvečilke, pijem čaj, kavo, si naredim malico pa potem še eno malico, kosilo, večerjo, zvečer spet kakšni prigrizki. Ne samo, da stalno nekaj jem, tudi pojem ogromno. Sploh se ne morem zadržat. A ima kdo kakšno rešitev, ker tole res pripisujem povečanemu stresu? Najbolj mi pomaga, če hrane nimam doma, torej raznih sladkarij in čipsov, potem jih ne jem. Ampak v tem primeru pa pojem vse drugo, kar imam na voljo doma. Vsak nasvet ali izkušnja sta dragocena, lep pozdrav
Default avatar
Torej,hrane ne imej doma na zalogo,
Imej samo sadje in zelenjavo.
Pa ogromno vode pij,pa boš še shujšala.
Default avatar
Samokontrola, pisanje dnevnika prehrane...... Ko vzameš hrano pomisli zakaj si jo vzela, imej redne obroke v miru. Brez knjige na mizi, brez televizije, računalnika otd....
Default avatar
Med izpitnimi roki na faksu se ne hujša! (Razen, če so ti sami izpiti premajhen izziv in si hočeš stvari dodatno otežiti in zakomplicirati s tem, da ti bodo možgani slabše delali)
Poskrbi, da boš zaužila dovolj kalorij in glej, da bo dovolj maščob. Ne pretiravaj z oreščki in ne odpovej se ogljikovim hidratom.
Default avatar
lala555 je napisal/a:
Sladkarij in čipsa ne kupuj!
Doma imej : ovsene kosmiče - navadne, ne sport musli! Naredi jih na 1,5 mleku.
Jej ajdov kruh.Pa pirin.
Ribe.
Grickaj pa oreščke, sadje in zelenjavo.Nareži si korenje na palčke -pa grickaj.
Pa še kaj bi se našlo.
Ah, ja.Kaša.Z jurčki, na mleku.
Default avatar
Pomembno, da nimaš doma čipsa in takih oslarij.
Ostalo je normalno, da boš pojedla več, ker je telo pod stresom. In če boš pojedla in pogrickala več, se ne sekiraj, ker to ni trajno obdobje, to je zdaj v časi izpitov, po vsakem izpitu pa pride malo sprostitve in takrat nujno pojdi več ven in pokuri, kar si se sedaj prenajedala.
Aja, pa ko te panika, da moraš spet nekaj pojesti, spij pol litra vode... drugič pol litra nesladkanega čaja (npr. meliso), včasih pomaga odgnati "lakoto" oz. jo prestaviti na kasnejši čas. Pa ko te primer, da bi spet grickala, hitro vetrovko in en krog okoli hiše/bloka, za 5 minut...ko prideš nazaj, pa vodo spit. Skratka, malo goljufat samo sebe, ostalo pa spraviš dol po koncu stresa, vprašanje, če ti bo sploh kaj ostalo.
Default avatar
lala555 je napisal/a:
Poskusi si vzeti pol urice za tek ali meditacijo, da se razbremeniš.
Default avatar
lala555 je napisal/a:

Pomembno je, da ko neseš čips v usta, da se zaveš, da ješ zaradi stresa in da v bistvu nisi lačen. Ko to dosežeš, ge z lahkoto.
In jej ob urah, imej redni urnik prehrane, da veš, kdaj ješ in vmes nič.

Jaz sem nervozna, če nimam doma sladkarij in hrane, ki jo imam rada, očitno smo si različni :)