Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Moj naiven brat

Moj naiven brat

Saj ne vem zakaj tu pišem, očitno moram nekomu povedat.
Imam brata, star je 33 let, deset let je bil v vezi z deklino, kateri je kot zaposlen plačeval šolanje, bivanje itd itd…ok, niti ni pomembo.
Zdaj je prijavljen na neke spletne zmenke, še kar sanja da mu bo življenjska sreča padla v roke.
Prejšnji vikend je šel na zmenek. Ampak gospodična ni predlagala “pijače” ampak kar pizzo…..
Itak…ostal je na koncu s povesenim nosom, baba se je fino najedla na njegov račun, ko jo je vprašal če se še vidita pa ” mislim da nisva kompatibilna”.
Meni je grozno težko, ker je brat mila dušica, pa ga vsaka taka zavrnitev grozno prizadane.
Vizuelno je dober tip, saj zato najbrž do zmenkov pride, je pa grozno zadržan, dokler človeka ne spozna.
Rada bi pomagala, pa ne vem več kako. Kak nasvet?
Hvala.


A ste ga kot otroka v vato zavijal, pa se zdaj ne znajde z ljudmi?

Mene niso zavijali v vato, pa sva skupaj gor zrastla, ker sva dvojčka.
Je pač tak karakterno…..jaz sem pravi gobec.

nova
Uredništvo priporoča

Ker ni navajen zavrnitev, saj je bil dolgo v vezi.
Prva zavrnitev je težka, druga manj, tretja še manj.Kmalu se bo utrdil in sčasoma pride prava.
Tudi me moramo poljubiti kar nekaj žabcev, da pride pravi fant.

No ja, tako zelo bogi bogi pa spet ni. Zaradi ene pice že ne bo propadel. In če je tisto deklino prej plačeval … pa mu je to očitno že zadovoljevalo neke čustvene potrebe. Zakaj bi ga silila drugače? V takem primeru bi pa denar lahko šel za še kaj hujšega …

Pa kar pomisli, kako si si ti ali pa kdorkoli drug “prigarala” ljubezensko srečo. Ali ni tudi vam padla v roke? Kaj točno ste pa vi naredili, da ste dobili svoje zdajšnje partnerje? Nič! Samo nekje ste se pač znašli, malo posmejčkali, malo z joškami pomigali in to je bilo to! Zakaj zdaj modrujete, kako mora človek svojo srečo dobiti drugače? Kako drugače? A mora iz kože skočit ali kaj? Tako kot je vam ljubezen padla v naročje kot zrela hruška, tako lahko tudi kdorkoli drug o tem sanja. Ker točno tako se zadeva v resnici zgodi. Pade ti v naročje. Nimaš kaj drugega praskat.

Zivijo, kje pa se lahko spozna tvojega brata? Malo je se takih prijaznih… 🙂

Pač vidim da je vedno bolj nesrečen, samo to. Saj tudi jaz verjamem da je nekje ena ravno zanj, če ne bo prej obupal. Ampak po izkušnjah sodeč izbira vedno neprimerne zanj.
NO….v bistvu sem mogla samo malo pojamrat.

Če je nesrečen, je bolje, da pusti vse skupaj pri miru. Oddaja to ven iz sebe, privlači potem to.
Naj se pomiri s seboj, svojo samskostjo, premisli, kdo je, koga želi, kaj lahko da, kaj si želi prejemat.. in to. Neki na silo iskat, da ti nekdo zapolni praznino in odžene žalost, ni ok.
Le upanja naj ne ugasne.

Na Ona on ga najdeš : ))))

A sta z bratom stara 15 let, da mu je sla ena pica tako v nos? Ce je on vabil na zmenek, naj jo pogosti, kot se spodobi.
In ce sta nekompatibilna, sta nekompatibilna. Boljse da si to povesta na zacetku kot na koncu, ko imata ze 5 otrok.


Očitno je vedno živel v tvoji senci in bil zapostavljen.

Seveda v materialnem smislu ena piza verjetno ni problem.
Kaže pa način, odnos in zato v simbolnem smislu je problem.
Ker če je nekja izpeljano namenoma tako, da se druga oseba okoristi, potem ostane slab občutek.
Reci bratu, da zaradi slabih izkušenj naj ne izgubi volje in želje po partnerstvu, samo po pameti previden naj bo. So v redu punce in našel jo bo. Pa srečo želim tvojemu bratu.

Tako je. Sreča je v človeku, zunaj njega so lahko le užitki.

Zatose, upanje glede česa?

Ok, kot prvo ga ne obravnavaj kot ubogega izkoriščenega otročička. Ker mu s tem delaš medvedjo uslugo. Če gre z nekom na zmenek, še ne pomeni da je potem ona dolžna z njim bit. Zmenki so za to da se spoznavaš. Ti si pa kar zaključila da je ona hotla tisto pico. Za 7e :). Daj no. Zakaj delaš invalida in žrtev iz njega?
Tvoj brat že celo življenje živi z “glasnimi” ženskami (tabo, pa predvidevam da je tudi mama bolj glasne sorte). Kakšen je pa oče? Bolj v ozadju?
Daj pusti mu da je dedc!
Pač ja hodil bo na zmenke. Mogoče bo šel na 100 njih pa še vedno ne bo našel prave. Lahko pa na drugem spozna pravo. Nikoli ne veš. Bo imel pa zelo majhno možnost da uspe če mu boš ti govorila kako ga vse izkoriščajo in kako grozne so in…..bla bla bla.
Pač je bolj sramežljive sorte. Se bo že odprl. Če bo imel šanso. Večkrat gre ven, lažje mu bo. Pač vadi za tapravo :).
Očitno je fajn poba. Pač bolj tih. Ne boš verjela ampak nekatere imamo to rade. Take mirne na ven. Ker v resnici niso tako mirni :P. Ampak tebe kot sestre se to ne tiče.
Lahko mu daš kakšen nasvet kaj se pogovarjat, kam naj pelje naslednjo na zmenek (na kakšno dejavnost, ne na sedeče kjer sediš kot na intervjuju recimo)….ipd.
Naj gre naslednjič na bowling, sprehod, na nekaj kjer pač ne sedi in se trudi peljat pogovor brez iztočnic, ker mu to verjetno ne gre.
Pa preboli da zmenki stanejo. Ja niso zastojn večinoma (lahko pa tudi včasih). Ne glej vse čez denar. Tebi tvoj partner oz. ko greš na zmenek ni nikoli noben nič plačal dokler ni bil zihr da boš z njimi?
Mogoče mu lahko predlagaš tudi da si najde nek hobi. Kjer se bo družil z ljudmi in malo vadil socialne stike. Več se bo družil, bolj bo družaben in sproščen v družbi neznanih. Nekaj ga zagotovo zanima. Naj živi, ne pa čaka da mu punca izpopolni življenje. Ustvari naj si življenje ki mu je všeč, da ga bo z tapravo potem lahko delil :).
Vso srečo mu želim. In tebi. Si fajn sestra. Samo malo preveč zaščitniška :).

Ahh, skoda, nisem jaz za te spletne zmenkarije … 🙁 sem mislila, da rad kam zahaja…

Brat je star 33 let. Enkrat mora odrasti!
Razočaranja so del življenja.Vsi smo jih dali skozi.
Enemu se sreče nasmehne prej, drugemu kasneje. Vsak sam se mora sprijazniti s svojim življenjem in ga sprejeti tako, kakršno je.
LJubezen pride (če pride), ko si najmanj mislimo. Nič ne gre na silo.

Tako je. Sreča je v človeku, zunaj njega so lahko le užitki.

Zatose, upanje glede česa?
[/quote]
Odgovor je podan v prvem postu avtorice. Na to se navezujem.

Najbolj boš pomagala, če se ne boš preveč vmešavala. Resno mislim. Morda le spodbudne besede, da naj vztraja, če želi najti žensko in ljubezen zase.
Tvoj brat pač mora dati v življenju skozi določene lekcije, da se izoblikuje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.


Odgovor je podan v prvem postu avtorice. Na to se navezujem.
[/quote]

“sanja da mu bo življenjska sreča padla v roke.” ?

Avtorica, moje mnenje pa je, da srečo si lahko samo sam narediš.
Nasvet; bejš vstran od ženščeka, kajti s tvojo “pomočjo” mu samo podaljšuješ agonijo.
Argument za nasvet: današnji ženščeki so produkt nore združbe roditeljic, ki ne vejo da ne vejo, da iniciacija sploh obstaja.

Ker ni navajen zavrnitev, saj je bil dolgo v vezi.
Prva zavrnitev je težka, druga manj, tretja še manj.Kmalu se bo utrdil in sčasoma pride prava.
Tudi me moramo poljubiti kar nekaj žabcev, da pride pravi fant.
[/quote]

In pri redko kateri je prvi žabec pravi in edini.


S pizzo? Pa saj se hecate a ne?

avtorica:
v kaki revscini ste pa rasli,ce mislis,da se gre nekdo na zmenek najest :)? Kaj pa bi potem ona morala vrniti s poljubom al kako? Uf ste smesni. Ce tako razmisljate z odnosi kaj sele dvorjenjem res ne bo nic uspehov.

Naj se vključi v kakšno aktivnost, kjer bo srečeval ljudi in kjer si bo ustvaril klapo – lahko začne hodit v fitnes, potapljanje, sabljanje, igranje odbojke, itd. Naj ne obupa, to lahko traja kar nekaj časa.

“sanja da mu bo življenjska sreča padla v roke.” ?

Avtorica, moje mnenje pa je, da srečo si lahko samo sam narediš.

[/quote]
Navezujem se bolj na upanje vase(zaupanje), ne na točno določen stavek. Že to, da ga vsaka zavrnitev tako grozno prizadane..(?), kaže da nima dosti zaupanja vase.
Sam je odgovoren za svojo srečo, seveda.
In dokler misli, da je sreča zunaj njega, jo bo iskal tam. Slej ko prej se bo naučil(ali pa ne), da je tam ni, ker je tu.


S pizzo? Pa saj se hecate a ne?

avtorica:
v kaki revscini ste pa rasli,ce mislis,da se gre nekdo na zmenek najest :)? Kaj pa bi potem ona morala vrniti s poljubom al kako? Uf ste smesni. Ce tako razmisljate z odnosi kaj sele dvorjenjem res ne bo nic uspehov.
[/quote]
Pri vsaki stvari je bolj pomembna energija in namen, ki ga spremlja. Hotela sem opozoriti samo na ta vidik, da je lahko slab očutek navkljub majhni materialni vrednosti zadeve, če je način in energija pri tem neugodna.

Moj pokojni bližnji je s posebnimi znanji veliko zaslužil, denar je letel od njega. Enak je moj šef. vendar oba občutljiva na izkoriščanje, lenobo, ne fer odnos……

Pica je preveč zanj, kar se tiče plačevanja? Omg, saj ženska ni zahtevala neke nobel restavracije.
Mu je to grdo naredila, da ga je kar skenslala, ampak tako je življenje. Če ga boš zavijala v vatko in ga imela za ubogega fantka, se ne bo nič spremenilo, še slabše bo.
Meni je redko kateri moški še kavo plačal, ponavadi sem si vse raje sama plačala, vsaj so pošteni računi ne neki mutni posli. Ne gre se zato, da ti moški vse plačuje ampak je to prej kavalirsko. Danes je več moških , ki hoče da jim ti plačuješ in jih živiš. 🙂 Sploh niso pravi moški, ampak mevže. 🙂

New Report

Close