Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Zdravniški pregled - zdravstvena kartoteka

Default avatar

lplplp

Pozdravljeni!
V ponedeljek imam predhodni preventivni zdravniški pregled pred začetkom opravljanja pripravništva. Zanima me, ali je zdravnik potrebuje zdravstveno kartoteko, ker v dokumentu, ki mi ga je poslal delodajalec piše, da morem prinesli očala, zd. kartico in zdravniška spričevala v kolikor menim, da so pomembna za opravljanje dela. Pregled imam v Kopru, svojega zdravnika 150 kilometrov stran, tako da je nemogoče, da pravočasno poskrbim za prenos kartoteke.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Default avatar

Selly0506

Na preventivni zdr. pregled je potrebno poslati kartoteko.....v svoji ambulanti narocis da jo posljejo na naslov kjer pregled opravljas...