Politični čvek

Zkaj mnogi govorite, da je bil socializem slab

Default avatar
Dandanes pa skoraj vsi imate neke težave, pa stavkate, zakaj stavkate, če je pa vse bolje kot v socializmu. Jaz tega ne razumem. Moje otroštvo v zame zlatem socializmu Maršala Tita je bilo čudovito, čarobno, pa nismo imeli skoraj nič. Imam skoraj same lepe spomine.
Default avatar
V socializmu je bilo res vse bolje. Še seksali smo lahko brez Viagre.
Default avatar
penzionist je napisal/a:
pa Šmarna gora je bila pol ure bližja...
Default avatar
Hudega nam ni bilo.
Če primerjam z danes, isto sranje, drugo pakovanje.
Default avatar
"Zakaj mnogi govorite, da je bil socializem slab"

Zato, ker so se navzeli propagande nekaterih "osamosvojiteljev" bivših komunistov, npr. kosovskega doktorja, ki je bil nekoč najbolj zagrizen komunist v celi SFRJ, ki je skoraj po kolenih romal v Jajce, dokler ga niso ven vrgli iz KPJ.

Takrat bodoči osamosvojitelji in "kapitalisti" niso mogli krast, po razpadu SFRJ so se jim še dodatno apetiti povečali...danes so nekateri v zaporu, sicer jih je bolj malo za rešetkami. Nekateri so postali nedotakljivi, ker imajo na svoji strani politiki podrejen skorumpiran sodni sistem kjer dokazi izginejo, zastarijo, se ne upoštevajo itd. nekateri imajo strica v Murglah itd.
Danes se pa lahko precej "kapitalistov" s pomočjo politike prisesa na državne jasli, banke itd. Nekateri so že pozabili kako so se banke izropale...poglejte si dokumentarec bančna luknja, prvi in drugi del. Roparskih zgodb na stotine in vse poti vodijo k politikom.

Realnost je taka, da v nobenem sistemu ni rožnato kot propaganda hoče prikazovati. V povprečju je bilo sigurno boljše za vse.
Default avatar
zame zlati socializem je napisal/a:
Propaganda hoče socializem prikazati kot slab, da bi ljudje verjeli, da nam je danes bolje in ne bi zahtevali istih pravic, kot smo jih imeli včasih.
Default avatar
zame zlati socializem je napisal/a:
Zato, ker če hočeš socializem moraš najprej pobiti 200.000 Slovencev in jih pokrasti (bogate in pametne). Pokrasti vse bogate kmete, jim vzeti zemljo in zapleniti vse tovarne, lastnike pa pobiti. Tako si nagrabiš plen, pokradeš celo državo. Tako, da drugim pokradeš imetje, premoženje in zemljo. Pustiš samo zabite delavce in kmete, ker jih rabiš, da ti delajo.

Denar si dobil, zemljo tudi, pobil si pa toliko ljudi, da je država napol prazna, dobesedno.

Sedaj pa ti lahko s tujim, nakradenim denarjem zidaš bloke in jih daješ nekim južnjakom, ki jih na veliko vabiš, da končno te ponemčene Slovence dokončno uničijo in poselijo. In daješ delo južnjakom in delavcem v teh pokradenih tovarnah, da lahko pograbiš ves dobiček. Vsak stavek v časopisu (Delo) mora biti pa pod cenzuro Beograda, da ljudje slučajno ne bi izvedeli resnice in da bi bili 24 ur na dan na pranju možganov, kako so tujci, nekdanji turki dobri do nas bla bla bla bla bla bla, ker so ti pokradli vse tovarne, zemljo vsem bogatim kmetom..... da ne vidiš, da si samo hlapček....

Da se stalno govorijo sladke in medene besede, pa tudi, če kmet na njivi vsakič, ko orje zadane ob novo lobanje, četudi otroki skačejo v blato na kosti, četudi ob brskanju po zvončkih vmes izkopljejo oči, četudi študenti medicine kopljejo po množičnih grobovih, da preučujejo okostja, četudi ni ceste, ki ne bi bila zgrajena na kosteh, četudi so žive ljudi zazidali,...bla bla bla

Vse kar ti hočeš je le to, da ne vidiš resnice, ne slišiš resnice in da se o njej ne govori.

Kupi si čepke za ušesa, zapri vse časopise in nehaj govoriti, pa maš socialzem.....
Default avatar
V socializmu so komunisti kradlji na polno, zdaj ne morejo vec. Boljse nam je zdaj in nikoli prej
Default avatar
zame zlati socializem je napisal/a:
indoktrinacija

to je ko nič nimaš pa si kljub temu presrečen))
Default avatar
Ciganski socializem je napisal/a:
Komunisti še vedno kradejo na polno. Bodi prepričan. Vsa ta kraja - že 2 krat so ko kosti pokradli Slovenijo, je vodena s strani komunistov,... 100 %. Prvič so jo kmalu po vojni, za Slovenijo, drugič pa leta 2008. Že 2 krat so jo do konca. 2 krat se je šlo za krajo vseh kraj, kot turški vpadi. Brez skrbi ni jih sram. Govorijo pa takole - vsak si je lahko naredil hišo, pa nobenemu nič ne manjka.... Itak, ker so pa retardirani idddioti, ne morejo videti resnice.

Mladi, njihovi otroci pa vsi v tujino.... sem pa šiptarji, ker so mladim vse pokradli. Mladim, sami sebi, svoje penzije,... namesto, da bi investirali, kot vsak pameten, da bi potem lahko dobiček kradli.... neeeeeeeeeee, butttttalci uničujejo, škoda vsake beseda za mentalne retardirance.... škoda.
Default avatar
zato nekako tako je napisal/a:
To en tak tipičen primer propagande, ki hoče prikazovati stvari črno bele.
Default avatar
zame zlati socializem je napisal/a:
Moti te starost, ko mladosti več nikoli ne bo.
Te pa starost vpraša, kaj je delala mladost? Tvoja jo je očitno prespala!
Default avatar
Ciganski socializem je napisal/a:
Zdaj lahko kradejo samo še tisti, ki jih gledamo v medijih in njihovi inštaliranci iz ozadja....butast narod se pa hoče še kar delit na komuniste in domobrance, leve in desne medtem, ko oni lepo neovirano polnijo žepe zase in za svojih pet rodov vnaprej.
Default avatar
Tako to je je napisal/a:
Res je. Socializem so nam zavidale vse evropske države, ki so zdaj precej bolj socialistične, kot Slovenija.
Default avatar
Ciganski socializem je napisal/a:
Ja! Res je!
Zdaj komunisti ne kradejo vec.
Zdaj kradejo demokrati in kapitalisti!
Default avatar
V socializmu smo imeli vsi službe s plačo, ki je omogočala dostojno življenje. Plače so bile 1:3, kasneje 1:5. Imeli smo SDK, ki je preprečevale enormne kraje, ki so sedaj. Vsi smo imeli dostopno zdravstvo, šolstvo, socialno varnost, 8-urni delovnik. Res da je bila manjša svoboda govora, kot sedaj, a svoboda govora se danes že manjša, saj že prijavljajo po socialnih omrežjih.
Default avatar
zlati socializem je napisal/a:
Za Zahod je bila SFRJ anomalija in istočasno tampon med takratno železno zaveso in Zahodom. Država je bila dovolj velika in dovolj oborožena, da se niso upali zaje.bavati kar bi lahko sprožilo tretjo svetovno vojno v času razkola KP, ko je Stalin že grozil z mobilizacijo in v končni fazi s Titom so se lahko marsikaj dogovorili. To je bilo pa Zahodu vedno v interesu, da so imeli nekoga za sogovornika.
Default avatar
to sistem je napisal/a:
Ja, tako je bilo. V bistvu boljše (precej) kot sedaj. Svoboda govora sedaj? A se hecate:)
Default avatar
Kakšna je razlika med bogatim kmetom ali industrialcem, ki sta izkoriščala narodove žulje za bogatenje in končala v jami ter kapitalistom, ki izkorišča narodove žulje za bogatenje in konča v davčni oazi?