Forum.Over.Net

Starševski čvek

Panični napad

Default avatar

Fant009

Pozdravljeni! Imam en resen problem in sicer z mojo punco. Danes bi ona morala na razgovor za službo, ampak se ni dobro končalo. Jutro je bilo normalno, lepo se je oblekla, pojedla zajtrk,... Nič posebnega ali pa samo jaz nisem ničesar opazil. Ko sva se peljala proti cilju, je moja punca doživela panični napad. Skupaj sva že 5 let in pol tako, da vem da ima s tem probleme od malega. Na srečo ga je dobila sredi vožnje, takoj sem zavil drugam, ustavil avto in sva skupaj počakala, da je minilo. Trajalo je nekje 15 min preden se je pomirila. Nič drugega nisem želel kot to, da jo peljem nazaj domov. In tako je zamudila razgovor. Boli me, ker vem da si želi službo ampak ti panični napadi ji grenijo življenje. Zanima me, če je kdo tu na forumu z istim problemom in veste kako rešiti to težavo pred kakšnim takšnim stresnim dogodkom. Rad bi ji pomagal dat to skoz, da bi bila v okolici bolj sproščena, da bi kot vsak šla na takšne razgovore, brez črnih misli. Ja, zelo boli ko kaj takšnega doživi oseba, ki jo imaš rad, ki ima voljo, sanje, želje, pa jih ne more uresničiti. Hvala za vaše odgovore in pomoč.
Default avatar

dr Roman

Tvoja punca potrebuje strokovno pomoč, na pa nasvete monovcev.

Težave naj zaupa osebnemu zdravniku, da jo napoti k specialistu.
Default avatar

psihoterapija

osebni zdravnik, pa dober psihoterapevt, pa par let truda je treba vložit v to.


ne mislit, da obstaja kaka čudežen način, kako po bližnjici rešit zadevo.
hodim na psihoterapijo, trenutno sem v skupinski terapiji, v njej je gospa, ki se že 7 let trudi, premagat strah in iti v službo. nekak ji še ni ratalo.
Default avatar

Fant009

Saj hodi, ampak ji očitno to nič ne pomaga. Zato pa me zanima kako se njej podobni ljudje s tem spopadajo.
Default avatar

psihoterapija

Fant009 je napisal/a:
kam hodi?
Default avatar

Igra vlog

S problemom se je treba spopasti, panični napad je le simptom pred neznanim in podzavestno znanim.
Pred razgovorom bi se morala dan, dva prej peljati tja in si kraj razgovora ogledati na licu mesta.
Prej povaditi, zaigrati sam razgovor, lahko kar vidva, če si toliko močan in strpen.
Enako je z izpiti in vsemi situacijami, ki nam vzbujajo pritisk.

Če pa se zadeve na ta način ne da razrešiti in ne bo uspešna, bo pravi naslov res dober psihoterapevt in leta ozaveščanja vseh potlačenih tesnob in travm.
Default avatar

praksa

Iz prve roke: psihiater predpiše tablete in začne delovati takoj. Jemljem dve leti in nikoli več ni bilo paničnega napada. Mali odmerki, nič nevarnega.
Default avatar

Kako na dolgi rok

praksa je napisal/a:
Pribl.koliko imaš let?
Default avatar

stara baba

50 let imam.
Default avatar

BonicaMellucci

Če panični napadi resno onemogočajo vsakodnevno funkcionalnost, bi bilo dobro razmisliti tudi o tabletah. Odvisno od resnosti primera, a včasih so lahko manjše zlo od težav, ki jih panični napadi (in tesnoba) povzročajo za normalno življenje.
Default avatar

Kako na dolgi rok

stara baba je napisal/a:
Sprašujem zato, ker delam s starejšimi, kjer opazujem izredno poškodovan centralno živčni sistem in močno spremenjeno osebnost zaradi teh zdravil.
Kako se boš čez nekaj let spopadala s tem, kaj pravi zdravnik, pove za alternativo, ali ti to sedaj še ne predstavlja problema?
Default avatar

izkusenanakvadrat

Naj gre k psihiatru v najbližjem zdravstvenem domu. Ne rabi niti napotnice. Naročili jo bodo. Če pa želi bit na vrsti še isti dan, pa naj gre prej do osebnega zdravnika in poprosi na nujno napotnico. Meni je pomagalo. Potrebovala bo zdravila, saj gre za anksiozno motnjo.
Default avatar

Tako je

Naj gre k psihiatru, zdravila dobro pomagajo pri tovrstnih tezavah.
Default avatar

luna med temnimi oblaki

Ste prepričani, da je šlo za panični napad?
Kaj pa, če je bila to kakšna druga slabost? Vsekakor moraš punco peljati h zdravniku, da ji naredijo preiskave ali pa h psihologu oz. psihiatru. Morda potrebuje strokovno pomoč. Pred stresnim dogodkom ji bi lahko pomagalo kakšno pomirilo. Vsekakor posvetujte se z zdravnikom!
Želim vam, da težavo rešite. Srečno!
Default avatar

Matervola

Matervola kaj delate ljudje božji. Vem, da obstajajo stiske razne. Ampak hudiča z življenjem se je treba spopast in zagrabit bika za roge.
Psihiatri pa tabletke.....
Zakaj , ko si ustavil ji nisi ene dva focna stisnil. Bi se takoj streznila in k sebi prišla. In odlično opravila razgovor in sluzbo dobila, ker bi izžareva sigurnost in stabilnost.Tako je pa vsa zmedena, da ne rečem zmesana. Vsi bi samo dolgovezili in bla,bla,bla in ena gor piše, da 7let hodijo na te terapije.Rezultat od tega blebetanja je ?
Pa kje imaste pogum ?
Default avatar

Jaztudi

Tudi jaz se soocam s panicnimi napadi. Na zacetku je bilo zelo hudo, ker sploh nisem vedla za kaj se gre.. potem sem pa nekako prisla do zakljucka da so to panicni napadi. Nisem si poiskala strokovne pomoci, ceprav vem da bi si mogla, ampak enostavno ne zberem moci.. skratka z njimi se soocam ze 4 leta in moram reci da jih zadnjo leto zelo dobro obladujem.
Vedno imam ob sebi plastenko vode, da ko pride do panicnega napada spijem ogromno vode, potem pa zacnem sestevati v mislih stevila, da se zamotim (3+3=6, 6+6=12)..
In ja se par let nazaj sploh nisem upala iz hise ven. Nikamor nisem upala, otezevalo mi je zivljenje.

Vem, da mogoce nisem kaj dosti pomagala, vendar sem vseeno povedla svojo zgodbo. Ji pa predlagaj te moje tehnike, morda ji bo kaj pomagalo. Vseeno pa predlagam strokovno pomoc
Lp
Default avatar

Nbjvhk

Tud mene je zmotil
Da si hitr ustavil in jo hotel takoj odpeljat domov. Da je ti tud ne oviras.
5let sta skup pa se obnasas kot da si ti cist paf.
Jz pa vem ko ma kdo tok dolg tezave in tisti k so zraven se ze navelicajo. Ti pa si pisal ko da si cist vsran. In da ti to celo pase .
Treba je imet par ciljev par odg.
Ne pa si lajf cist okol obrnat.
Kredit za hiso kredit za avto otroka vse na kup.
Pa ni cudn da se ti zacne odfukavat.
Prevec odgovornosti na kupu in se zacne sraje.enmu prej enmu kasnej
Default avatar

Bae

Matervola je napisal/a:
Poglej, če je punca bolna, je panični napad samo samo ena od oblik ponavadi, ni pa nujno! dosti hujše psihosomatske bolezni. In raznoraznih psihoz ne pozdraviš niti na kratki, niti na dolgi rok. Z zdravili in terapijo samo lajšaš simptome, včasih uspešno, včasih ne. Če je stvar resna, verjemi, klofute ne pomagajo, ampak poglabljajo problem.
Default avatar

Chocolattt

Fant009 je napisal/a:
Zelo lepo od tebe, da si razumevajoč, jo podpiraš in jo imaš rad.
Bo pa morala tvoja punca začeti delati na tej težavi. Žal konkretnih nasvetov nimam, ampak že stric Google ve ogromno, če drugega ne, te vsaj napoti na pravo mesto.

Pred kratkim sem bila dogovorjena za razgovor za službo - prijavljena gospodična ni prišla, niti poklicala, da ne pride.....upam, da sta vidva sporočila, tudi če sta kak drug razlog navedla.
Default avatar

tehtnica63

Pomagala sem si s psihoterapijo, veliko pa mi je pomagala tudi EFT tehnika, oz, tapkanje...sem si dobila izkušeno terapevtko in stvar je resnično pomagala.