Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Je barvanje las res nujno?

Default avatar

ena s s sivčki

Imam že kar nekaj sivih las pa si jih ne barvam.
Pa me frizerke stalno sprašujejo zakaj ne barvam las pa, da bi si jih morala in tako naprej.
A je res obvezno, da si ženska farba lase?
Pa tudi kake sodelavke se rade vpikujejo v moje sivčke in da naj se pobarvam.
Sem res tako čudna, ker nočem kemije na glavi?
Zakaj so pa tipi čisto ok, čeprav so sivi in se ne plajhajo?
Default avatar

gr0s

Zato, ker si frizuro po navadi skrajšajo na minimum, da lepo izgleda, ženske pa vztrajate pri svojih sivih grivah - enako, kot takrat, kot ste bile stare 20 let.
Ja, sivi lasje lahko potencialno lepo izgledajo, ampak samo kratek, urejen las. Zadnjič sem videla znanko, ki ima dolge temne lase, vmes cele sive štrene in je bila kot čarovnica. Če ti vsi prigovarjajo, da se barvaj, je s tvojo frizuro nekaj narobe, verjemi.
Default avatar

pritiski

Ženska s sivimi lasmi tam do 70. leta zgleda nekam "ubita".
Izjema so le tiste, ki imajo izrazito lepe enakomerno sive lase po celi glavi.
Default avatar

Lea39

Ponavadi sivi lasje pašejo starejšim ženskam, ki so (bile) naravne svetlolaske. Še vedno delujejo ponavadi lepo, naravno.
Temnolaskam, nasprotno, morda zaradi prevelikega kontrasta z naravnimi lasmi, osiveli lasje prej delujejo zapuščeno, zanemarjeno..
Morda krivično, a pogosto tako deluje, žal.
Default avatar

ena s sivčki

Jaz imam kratke lase :).
Mi je pa zanimivo, da samo babnice drugim ženskam težijo s kemijo. Moškim pa nič?
Zakaj ste babnice tako priskutne ene, da mislite, da se moramo vse ženske barvat, zakaj ne težite tudi moškim?
Default avatar

ena s sivčki

Lea39 je napisal/a:
Torej moški s sivimi lasmi, so zapuščeni in zanemarjeni?
Default avatar

Jebesdruge

Sive štrene dajo ljudem občutek, da si zanemarjena... žal. Ampak, po resnici, kaj te boli ku.rac, kaj si drugi mislijo? Tvoji lasje, tvoje odločitve.
Default avatar

mojaizkušnja

nisem še tastara, sem pa siva že od 20 leta. zadnjih 10 let se ne barvam, ampak izključno zaradi barv, ki niso telesu prijazne in res ne mislim drugih zadovoljevat, da se zaradi njih barvam. naj si mislijo kar si hočejo, sem pač sivolasa in basta!
Default avatar

sploh ne

Verjetno ne izgledaš dobro. Če bi imela lase lepe, čeprav sive, bi ti jih frizerka pohvalila. Očitno pa tvoja frizerka meni, da je potreben večji poseg. Ne sivijo vsi lasje enako lepo.

In ne, tipi niso vsi kar OK, tisti, ki imajo dolge sive lase so povečini obupni za pogledat.

Siv las ni enake kvalitete, tudi sicer se lasje spremenijo z leti in je potrebno pri ženski, ki ima lasje daljše (za razliko od moškega, ki je kratko postrižen) več nege za enak rezultat.

Če pa se postrižeš čisto na kratko, kot moški pač, boš verjetno izgledala v redu in te bodo nehali prosit, da se pobarvaš.

Ni torej problem v tem, da tvoji lasje sivijo in te zaradi tega ljudje opominjajo, temveč da moraš zaradi tega, ker tvoji lasje sivijo, sprejeti določene "ukrepe". Bodisi barvanje, bodisi orto striženje, ne moreš pa se delati, kot da je vse tako, kot prej. No, lahko, ampak boš izgledala postarano in zanemarjeno.
Default avatar

mariannneeee

Siva bi bila samo v bolnici ali nepokretna. Meni je baba s sivimi lasmi ali lena ali zanemarjena. imajo top naravne barve, kana, radico barve, nobenemu ni treba biti siv, tudi brez kemije dobiš čudežno lepe barve las
Default avatar

siva prihaja

Nekatere ženske se ne barvajo in pustijo naravi prosto pot. Jaz jih samo spoštujem, občudujem in jim zavidam. Jaz še nisem na takem duhovnem nivoju in hočem ugajat tako sebi kot drugim. S sivimi lasmi si pač ne bi. Sicer imam svoj dolžni delež gub in vsega, kar prinašajo leta, vseeno imam pa nekakšen bejbi face in mi ne pašejo niti resne frizure (za gospe) niti sivi lasje.

Kolega ima žensko, ki se dejansko za posebne priložnosti še vedno gre natupirat, pa ni stara še niti 50 let. No, to so frizure za gospe. Če bi si jaz montirala tako frizuro, bi se ljudje prepogibali od smeha.

Če si bolj odrezave sorte, pač spusti eno preveč osebno nazaj: vi bi si pa mogoče lahko malo populili obrvi ali kaj takega. Mislim, take pripombe so meni itak kršitev polja zasebnosti. A v to, kako si oblečena, se pa nihče ne vtika?
Default avatar

A si včeraj padla s hruške

Ti pa si naivna, da sem se prav nasmejala! A ne veš, da v družbi veljajo dvojna pravila za moške in ženske? Če ima moški sivčke, je seveda šarmanten, medtem ko je ženska zanemarjena.
Ne sprašuj neumnosti. Nisi se rodila kot dedec, ampak kot baba in zato se tudi drži vseh neumnosti, ki se jih babe morajo držat:)))
Default avatar

len in zanemarjen dec

mariannneeee je napisal/a:
se pravi so moški leni in zanemarjeni s sivimi lasmi, gubami, plešo, dlakami povsod, razen bo buči?
pa predlagam Lei39 in ostalim, da nehajo za vsakim stavkom pisat žal, ker delujejo skrajno patetično.
sicer pa je mus samo davke plačat (Janković se s tem ne strinja) in umret.
Frizerka pa normalno, da želi čim več zaslužit, zato te sili z barvanjem.
Default avatar

tak unikum pa nisi

ena s sivčki je napisal/a:
Ne vemo, kaj je tebi pojem kratki lasje. Postrič se moraš na Rosvito Pesek.

Jaz konkretno sem siva že od 25 leta, zadnjih deset let pa orto siva, kot 80 letna babica. Pa jih še nimam 50. Jaz se npr. barvam ne zato, kaj drugi mislijo ampak zato, ker mi siv las naredi celoten izgled obraza starikav, enostavno mi ne gre k tenu kože. Morda se mi ten kože z leti spremeni in bo sivina pasala boljše. Bomo videli. Se pa ne obremenjujem, kaj drugi mislijo, važno mi je, kako se počutim jaz. Če ti barvanje ne paše, ti pač ne. Dvomim, da te kdo sili v barvanje. Ljudje morda komentirajo tvojo odločitev, nikakor pa pri tem nisi edina ali avantgardna. Kar precej žensk se ne barva, ozri se okoli sebe.
Default avatar

pentagon 888

ena s sivčki je napisal/a:

Saj dobro veš, da za moške to ne velja.
Default avatar

Atšop

mariannneeee je napisal/a:
Meni so všeč izobraženi ljudje, hudičevo me moti, da niso vsi slovenci izobraženi z najmanj magistrerijem opravljenim v tujini. Ti si preklemansko lena, da se nisi izobrazila, vsaj tako, kot so mojo zahteve in kriteriji!
Default avatar

siva prihaja

Aja, moj partner je siv in plešast. Bog ne daj, da bi se barval .... ha ha ha jao. Nekaterih stvari pač ne morete nategovati na isti vatel za ženske in moške. Ženske tudi nosimo najlonke, pa visoke pete, pa dekolteje, pa šminkamo se, pa menda ne boste zdaj od njih zahtevale isto? Pa nalakiranih nohtov in tako naprej? Nismo si čisto isti no.
Default avatar

60 +

Še pri 55. sploh nisem imela skoraj nobene sive lase. Sedaj, ko sem 60, so mi pričele počasi siveti. Ker imam svetle lase po naravi, jih skoraj ni opaziti.
Pobarvala sem se samo enkrat v življenju in se ne bom nikoli več.
Meni je lepše videti sive lase, kot pa grd narastek, ali pa neke grde rdeče ali oranžne barve.
Proti naravi ne moremo. Pri 60. in 70. letih ne moreš zgledati tako, kot da jih imaš 30.
Čudno pa je, da jih imaš 40 in si vsa siva, hodiš pa še v službo. No, v tem primeru bi se pobarvala, že zato, da me ne bi drugi čudno gledali.
Ampak sedaj, ko sem v penziji, pa se ne sekiram.
Default avatar

a to je obvezno

siva prihaja je napisal/a:
nisem vedela, da je za ženske to obvezno, sem mislila, da je samo pri musličkah črna kuta.
Default avatar

siva prihaja

a to je obvezno je napisal/a:
Ah. Ni vredno nadaljnjega komentarja.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek