Forum.Over.Net

Starševski čvek

Poročena sodelavka vedno hoče prednost pri dopustu

Default avatar

naveličana sem

Imam sodelavko, ki ima moža, ki ima kolektivni dopust. Ok. Poleti se prilagodim in imam takrat dopust, ko ga ona nima. Ker pravi, da ima mož kolektivni dopust. Ok, ni problema. Potem za božično-novoletne praznike ista scena. Ona bi bila doma, ker ima on dopust. Ok, prav. Pri prvemnovembru spet, da bo doma, ker se naj otroci navadijo, da so takrat počitnice. Ne hodijo še v šolo. Ok. Prav. Pri zimskih počitnicah pa ne čuti, da bi morala biti doma, da se otroci navadijo počitnic (slučajno ni nobenega praznika, da bi se kombiniral z dopusti). Tudi meni ni do dopusta v času počitnic.
Ampak 25.6., 15.8. in še kak praznik. Če je praznik na recimo torek, mora biti na ponedeljek doma, ker ima mož dopust, ker se naj otroci navadijo na počitnice.
Vse ok in prav.
Ampak ob prvomajskih pa bi tudi ja kombinirala dopust in praznike, da bi bila dalj časa doma. Ampak spet ona, da ima mož kolektivnega in da bi tudi ona imela dopust.

Kaj moram res vse požreti, ker ima menda njej mož stalno kolektivni dopust, ko so kaki prazniki in pač želi biti ona tudi takrat doma?
A se drugi vedno takole prilagajate ženskam, ki imajo može s kolektivci in imate samo takrat dopuste, ko njihov mož nima kolektivnega?
Je grdo, da letos rečem, da grem pa jaz na dopust za prvomajske, čeprav ima njen mož kolektivca in bi ibla ona doma?
Default avatar

kdo odloča

In kdo odloča o tem, kdaj ima katera dopust? Imata kakšnega nadrejenega? Pa naj on določi, kdaj gre katera na dopust.
Če se morata vse sami zmenit, pa dajta na papir vse take zaradi praznikov podaljšane vikende do konca leta, pa si jih razdelita.
Default avatar

a se sami menita

a se sami dogovarjata glede dopusta oz. kdo odloči?
Če se sami, boš morala povedati njej, sicer pa do šefa in da se naredi bolj "pravičen " plan.
Default avatar

Bog MONa TM

pa dajmo še 1x ☺
Dopust je pravica, ki izhaja iz zaposlitve posameznika (!!!)
ne pa, ker je kdo poročen, v vezi ... ima otroke.
Default avatar

Zamujeno

Uh, to si že zamudila.
Takoj, ko je prišla na dan s to idejo, bi morala ti zagnat celga vraga - pa ne zato, ker bi bila ti zlobna in bi zanalašč nagajala. Ne. Pri sebi bi vedela, da se boš kdaj pa kdaj že zmenila fer z njo. Ampak nujno bi bilo postaviti meje. Sodelavka bi sicer še hotela po svoje, ampak nikoli ne bi s tako lahkoto več tega zahtevala. Vedno bi se zavedala, da ni tako enostavno samo izreči željo, pa bo že urejeno.

Tako da, škoda, tole je bilo zamujeno. Definitivno pa se ne daj. Zdaj imaš že argument, da tako pač ne more iti v nedogled, ker do zdaj si bila ti fer, zdaj je pa čas, da je tudi ona malo fer. To je tvoj argument. Vedi pa, da bo sodelavka na smrt užaljena. Pa naj bo. Le ne pozabi ji argumentirati vsakič, ko bo prišla s svojimi idejami na plan.
Default avatar

Grda resnica

V naši firmi mož določa kdaj gre kdo na dopust. Ne dela razlik med tistimi ki so poročeni ali samski. Čim ti pustiš ljudem da se menijo sami iz tega ni nič razen kreg nonstop. Nadrejeni naj naredi red in to čim prej.
Default avatar

naveličana sem

V končni fazi šef odloči.
Ampak jaz sem hotela biti pač prilagodljiva, ker ima ona moža, ki ima kolektivni dopust in sem pač razumevajoče imela potem dopust, ko ga ona ni imela. Pa poleti to nekak še gre. Ampak ko pa to isto postane ob vseh praznikih pa je malo kriza.
Ker ima njen mož za prvomajske vedno kolektivnega, bi bila ona vedno frej. Ker jaz sem pa samska si lahko prilagodim dopust.
Nisem hotela biti preperljivka, ki noče razumet ene, ki ima moža s kolektivci in male otroke. Ampak zdaj je tako, da sem samo slabe volje.
Default avatar

Jebator

naveličana sem je napisal/a:
Omisli si fanta, ljubita, moža, jebača, ki bo imel ravno tako kolektivni dopust.
Default avatar

ne štekam takih postov

V bistvu ne razumem takih postov. To moraš rešiti v službi. Pač rečeš ne, če imaš to možnost. Za kolektivnega poleti ne rečem, ker je to res kriza, če ne morejo na družinski dopust, ostalo se pa pač mora sprijazniti, da ker je v delovnem razmerju in se mora prilagajati kolektivu, ne more vedno ona profitirati in ne morejo biti vedno samo njene želje upoštevane, vas ostalih in predvsem tebe pa ne. Popolnoma nobene zveze nima, da si ti samska, ampak res čisto nobene.
Povej ji, da za poletje velja, ko bodo otroci v šoli, tudi za zimske, ostalo gre pa fifty fifty. Ena ima prvomajske, druga prvi november, ena novo leto, druga božič ...
Default avatar

Grda resnica

naveličana sem je napisal/a:
Tvoja napaka. Tvoja sodelavka postavlja sebe na prvo mesto. Ti pa sebe ne. Zato bi bilo dobro da šef odloča. Stopi do nadrejenega in se pomeni. Do zdaj ti je tako šlo zdaj pa ne gre več. Ko sestejes vse skupaj si bila ti vedno v minusu in ona v plusu. Dolgoročno se to nikoli ne obnese. Zase se moraš sama borit ker če se ne boš boš vedno samo tista ki je izkoriščana. Kako je pa to sploh dovolil šef da se kar sami menite brez da bi kontroliral te dogovore.? A ni opazil ponavljajoče ga vzorca.? A nima pameti.? Saj je jasno kjer se sami menijo na koncu vedno izpade vse en velik shit.
Default avatar

naveličana sem

Grda resnica je napisal/a:
Šefica pravi, da se naj sami zmenimo. Če bo pa prišlo do spora bo pa ona vmes posegla. Ampak to potem zgleda, je moja sodelavka uboga, ker pač ima moža s kolektivci pa male otroke in jaz grda, ker se ne prilagajam (no ja, itak se skoz prilagajam, ampak enim je to premalo).
Pa saj meni je vseeno, če je ona za božično-novletne doma, lahko vsako leto. Ampak za prvomajske pa mi res ni vseeno.
Default avatar

Glup ko točak TM

naveličana sem je napisal/a:
če se ne znaš, zmoreš ... postaviti se za sebe, bodi pa žrtveno jagnje.
Odločitev je tvoja
Default avatar

ne štekam takih postov

naveličana sem je napisal/a:
Odloči se, kaj je zate osebno bolj grozno. To, da pri eni sodelavki izpadeš grda, ali da nimaš dopusta ... Ne moreš stiskat in prdnit, kar bi ti očitno rada. Pač taka je, a se boš zdaj vsem sebičnežem okrog sebe prilagajala, da te bodo imeli radi?
In če ji boš prepustila novoletne praznike zdaj, bo čez par let, ko boš morda tudi ti imela otroke, spet problem in boš spet grda... pač že iz principa moraš kdaj vzeti dopust.
Default avatar

izpasti grda

naveličana sem je napisal/a:
je se boš morala navadit, da vsem ne moreš ustreči. Ti kar na dopust, zraven pa še naloži, da ima najnovejši ljubimec jahto in jo morata za prvomajske sprobat.
Default avatar

vse ima svoje meje

naveličana sem je napisal/a:
Vso pravico imaš vzeti dopust, ko si zaželiš.
O dodelitvi termina odloča šef.
Sopdelavki lepo vljudno povej, da boš prosila za dopust med prvomajskimi.
Verjetno bo rekla: "Ampak takrat bi šla jaz..."
In ti odgovor: "No, hodila si več let, letos sem na vrsti jaz."
Default avatar

vse ima svoje meje

naveličana sem je napisal/a:
Vso pravico imaš vzeti dopust, ko si zaželiš.
O dodelitvi termina odloča šef.
Sopdelavki lepo vljudno povej, da boš prosila za dopust med prvomajskimi.
Verjetno bo rekla: "Ampak takrat bi šla jaz..."
In ti odgovoriš: "Ja, ta termin si koristila več let zaporedoma, letos sem na vrsti jaz."
Default avatar

tudi to ni prav

Grda resnica je napisal/a:
To tudi ni prav. Eni imajo partnerje s kolektivnimi dopusti, kaj naj zdaj gresta vsak posebej na dopust? Govorim sicer o letnem dopustu.
Druga stvar pa tudi recimo danes, štrajk, šole in vrtci ne delajo, kako ne boš človeku odobril dopusta? Pri možu jih je 6 v pisarni, danes so 4 na dopustu. Ja, tudi moj mož je ta, ki potrjuje dopuste in danes ni na dopustu.
Default avatar

ne poznam nasveta

Jaz sem imela podoben primer. Na skrivaj so hodili vsi k šefu, jaz nikoli. Vedno popuščala. Ko je preraslo vse meje, sem se obrnila na vodjo, ampak doživela hladen tuš. Izpadla sem največja zdraharka in vedno problematična. Verjemi, da sem bila tako mala, da bi se lahko skrila v mišjo luknjo. No, sem pa spoznala, da proti vetru ne moreš, spoznala sem, kje je moje mesto in ugotovila, da je najboljše, da si poiščem drugo službo. Sem tista neprilagodljiva, ki me že za naprej ponovno rabijo in jim bom naredila uslugo že v prihodnjih dneh. Seveda se na to vse pozabi oziroma je samoumevno. Če pa enkrat ne morem, sem pa največji gnoj.
Default avatar

tudijazbi

tudi jaz imam tako sodelavko, ki ima moža s kolektivci in za nameček tudi moj ima kolektivce v enakem obdobju. Pol se pa pejt. S tem da je ona pršla na frišen. lohk bi bla jaz nesramna in ji rekla da moja velja, samo mi ni človeško, tako da se zmeniva kdaj katera gre in se prilagodimo, seveda to pomeni poleti da ni nujno da bom skupaj z družino na morju bila 10dni, mogoče samo 7, ker pač moram gledat še na partnerja....ne vem kakšen odnos imata sicer, samo jaz bi lepo povedala tako kot si napisala tukaj. Midve sva to obdelali že v januarju za celo leto (ker se pač ve kdaj imata naše dva kolektivca+otroc počitnice), par dni ki ostanejo pa se sprot zmeniva....
Default avatar

Zmenite se

Enkrat ena, drugič druga na dopust.

Nikakor ne vedno ena in ista!!!