Med.Over.Net

ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Stanko Pušenjak

Krči v spodnjem delu trebuha

Default avatar

1990

Spoštovani,

imam 49 let in sem v obdobju predmenopavzo, saj so bile moje menstruacije v zadnjih 3 letih z daljšimi prekinitvami. Na primer presledki so bili najprej na 3 meseca, nato na 8 mesecev. Zadnjo menstruacijo sem imela lani v mesecu julijo po 8 mesečni pavzi. Sedaj od meseca julija lani - torej mineva 8 mesec od kar menstruacije nisem imela. V vmesnem obdobju so me večkrat spremljali z UZ vendar ni bilo videti nič posebnega.
Sedaj pa sem že dvakrat v razmahu enega tedna začutila nekakšne krče v spodnjem delu trebuha , občutki so takšni kot predmenstrualni krči. Tak občutek je trajal prejšnji teden le en dan, danes pa zopet ponovno ti krči.
Kaj bi to lahko bilo? Ali moram na pregled k ginekologu?

lp
Default avatar

Stanko Pušenjak

Spoštovani,
če ob omenjenih krčih ne krvavite in če tako dolgo niste imeli krvavitve, dvomim, da so krči povezani z maternico. V mali medenici je kar nekaj organov, ki lahko povzročajo težave te vrste, zato vsaj na pamet težko dam konkretno iztočnico. Če so težave preveč neprijetne, vam ostane le obisk pri zdravniku, mogoče celo najprej pri splošnem.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------