Forum: Pediatrija

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.

Mehurček na ustnici

Odgovori Nova tema
Default avatar Lajaarti 13 Mar 2018 08:12

Spoštovani,
mojemu 9 mesečniku se je včeraj proti večeru na sredini spodnje ustnice naredil mehurček. Sprva je izgledal, kot kakšen sesaljni žulj, rdeč in rahlo natečen, danes zjutraj pa je bil gnojen in boleč, velik cca 3x3 mm, direktno na sredini mehurčka pa je majhna luknjica (prilagam fotografijo) . Prav tako ima tudi rahlo povišano temparaturo in sicer zaenkrat 37.5 z odbitkom (merjeno v danki). Meseca januarja sva prebolela virozo z vročino, gnojnimi aftami in groznim slinjenjem. Dobila sva Daktarin gel s katerim sem ga danes po mehurcku tudi namazala. Njegova sestrica je včeraj dobila herpes in je bil v stiku, vendar kolikor vem, je to prehitro, da bi se herpes razvil?.. Zanima me, kaj bi to lahko bilo?
Hvala za odgovor.

IMG_20180313_081045.jpg (43.02 KiB)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Tanč 13 Mar 2018 10:56

Verjetno gre za eno od virusnih okužb, ki povzročajo spremembe na ustni sluznici. Ker pa izgleda spodnja ustnica tudi otečena, je bolje, da otroka pregleda zdravnik.
Daktarin je zdravilo proti glivicam in popolnoma nič ne deluje pri teh virusnih okužbah (kot je tudi herpesvirusna okužba oz. aftozni stomatitis in sploh vse izpuščajne zadeve v ustih, razen oblog pri dojenčkih).

lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lajaarti 13 Mar 2018 11:08

Ja res je, ustnica je natečena in to čedalje bolj. Začel se je tudi precej sliniti in odklanja vso hrano razen dojenja. Bomo obiskali pediatra. Hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh