Starševski čvek

Izenačitev pravic moških pri splavu

Default avatar
Ce bejbo oplodim, naj bi bil oce (wannaba enakopraven faktor/starš), ampak ona pa edina med nama odloca a otrok ostane ali gre v splav.
Torej 100% njena odlocitev.

Ce se odloci za splav, mi ubije spocetega otroka, kljub temu da sem proti.
Ce se odloci da ga obdrzi, jaz pa nocem, ga obdrzi, ampak obveznost prezivljat pa bo vseeno obesena tudi namen, ceprav sem bil proti.

Torej ce prav razumem naso zakonodajo, od spocetja dalje o vsem odloca zenska, volja moskega ne obstaja in karkoli se ze odloci lahko ali proti moji volji ubije otroka ali pa proti moji volji obdrzi otroka in mi za vrat obesi prezivljanje?

Zakaj je moski tako zatrt. A tu enakopravnost odpove ko gre za zenske privilegije spet?

Dajem predlog na mizo. Naj zenska obdrzi vse pravice kot jih ima zdaj. Splav ali rojstvo otroka ampak ce ob spocetju ni jasnega konsenza med obema enakopravnima starsema glede tega ali otroka splavi ali pa ga rodi, predlagam, da ce se zenska npr. odloci za rojevanje, moski pa je proti, da ma moski v tej nastali situaciji biti 100% oproscen prezivljanja otroka. Naj bo to na koncu 100% obveznost tistega ki je bil edini za rojstvo.

Ta predlog itak ne bo pristal na plodnih tleh ker zivim v napacnih casih. No ampak ce ze ne morejo bolj izenacit vloge obeh starsev, naj se pa magar splav prepove pa bosta ze od starta oba na istem.
Default avatar
hudič, ko je tak hudo sexat s kondomom, da moraš pol take debilizme izumljat.
če nočeš met otrok, maš na voljo par opcij
ena so kondomi, druga da ne sexaš.
če pa ga hočeš na vsak način nezaščiteno namakat, so pač posledice.
Default avatar
kondomi je napisal/a:
Ja, kajpa! Avtor se gre enega teoretika pa sociologa pa statistika, ampak vse samo zato, da bi zamaskiral svojo moško pohoto: Jaz hočem namakat v živo! Potem pa po bifejih in pajzlih pametnjakoviči s svojimi pivskimi gumpci, kako bi on uredil ta svet! Ker to bi bila 100% najboljša možna ureditev! Vse samo zato, ker ga hoče na golo namakat!

Dej, spizdi, pa čimveč žensk naj te pribije na križ s preživninami, da boš na škrge dihal!
Default avatar
Točn tako. Imaš možgane in veš, da ženska odloča o tem, kar bo in kar ne bo v njenem telesu raslo, ker je to edina naravna opcija in je vedno bila (že tisočletja nazaj so ženske pile čajčke in jedle rastline za splav, nekoliko manj uspešno sicer). Pa veš tud to, da je za otroka treba skrbet, ko je rojen. Zato pa pamet v roke, pa to upoštevaj pri svojih odločitvah.

Imaš na voljo vasektomijo, kondome, abstinenco, pogovor pred seksom. Maternice pa žal nimaš, ampak to ti niso ženske krive, zato pač kontroliraj tisto, kar lahko kontroliraš.
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:
Ja bogi bucek, v kako groznih časih živiš, bolje bi ti bilo 500 let nazaj. Če se splav prepove, boš pa jamral, da ga ženske ilegalno delajo. Ampak maternice še vedno ne boš imel.
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:
Avtor, ko bo tebi dana možnost pod srcem nositi 9 mesecev otroka in se ubadati s težavami v nosečnosti in po porodu, takrat boš imel pravico odločati o splavu. Tako butast kot si, ti priporočam, da si nabaviš gumijasto Ančko in se brez posledic prazniš kadar se ti zahoče.
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:

A veš, kdaj boš ti lahko o tem odločal? Ko boš 9 mesecev nosil in potem še rodil.
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:
Avtor ima popolnoma prav!
Če sta oba enakopravna, naj imata oba iste pravice pri odločanju in tudi nato iste dolžnosti!
Sedaj pa kokoši feministične širijo svojo moč in vpliv ter želijo ustvariti moške cucke in copate?
Me prav zanima ali so feministke tudi v islamu tako gobčne?
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:
In zakaj moraš dokazati na MON-u, da si butec??
Default avatar
Jn66 je napisal/a:
Oba že imata to možnost odlocanja bosta ali ne imela otroke. Vsak ve da nezaščiten seks lahko povzroči nosečnost. Nosečnost pa ni edina stvar ki jo povzroči nezaščiten seks. Povzroča tudi bolezni.
Kdor otrok ne želi naj se zaščiti in naj skrbno izbira s kom bo seksal.
Default avatar
kondomi je napisal/a:
si ti noge umivaš v nogavicah?
da ni treba uporabit brisače...
Default avatar
Jaz bi k vsem že podanim predlogom o tem, kako se izognit očetovskim odgovornostim, dodala še eno idejo: Zmenite se tipi med seboj, se lahko žgete, kolikor se hočete, pa ne bo nobenega otroka. In boste super enakopravni.
Default avatar
Zelo mi je zanimiva reakcija zensk na zapisano. V glavnem samo izbruh jeze, zaljivke in nobenih konstruktivnih argumentov, kar pomeni da je zapisana ideja res dobra.

Kot sem rekel. Naj ima zenska otroka ce ga zeli. Ampak ce se moski ne strinja, naj mu da zakon dolocene moznosti na izbiro, ne pa da njena odlocitev postane na koncu njuna odlocitev.

Vase ideje s kondomi; kot da ni se noben kondom zatajil govorite. Bistvo je da naj na koncu tisti, ki se ga odloci met, skrbi zanj. Ce sta oba...ok. Naj oce prevzame tut eventualno prezivnino. Ce je vseskupi forsiranje zenske ker npr. hoce obdrzat otroka kot ali to da bo obdrzala ves z bivsim ali pa zato da se bo preko otroka okoriscala (dodatki, ugodnosti, prezivnina) pa je prov da moski pove kaj zeli.

Tako kot je situacija zdaj je cisto teptanje po moskih kot da nimajo pravic pa da so dobri samo zato da nosjo dnar. Se strinjam, v Islamu so stvari bolj enakopravne kot pri nas ko se mamo za nevem kako napredne. A to je napredno da zenska vse pove kako bo moski se more pa z vsem strinjat? Nevem no,feministke so ful proti temu. Razen kar se tice otrok in splava jim pa sede da tipi nimajo nic besede pri tem
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:
Ne, ni.

Dolžnosti plačevanja preživnine se ne moreš izognit, ker gre za tvojo obveznost do otroka, ne do mame. Ko je otrok enkrat na svetu, je zanj pač treba poskrbet, tu ni zasilnih izhodov za tepce, ki bi si premislili.

Točka, na kateri se ti kot moški lahko odločiš, da ne želiš imet otroka in nisi pripravljen skrbeti zanj in ga zato ne boš imel, je pred njegovim spočetjem. Kako, veš in ne mislim razlagat.
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:
Konventiraj se v islam in se poroči z muslimanko. Pa kdo vam brani živeti točno kot želite..?
Kaj je tvoj problem.?
Default avatar
leeleenepr je napisal/a:
Ti pises o casu ko je otrok rojen, jaz pa o trenutku ko je zenska noseca. To je tisti cas ko je treba dosezt medsebojen konsenz kako dalje. A sta oba za ali ne. In ce on ni, ona je, gre stvar dalje ampak 100% njena odgovornost. Ce sta oba za, 50/50. Ce zenska noce, pac noce. Moski potegne kratko.

Pa se enkrat. Ne govoriti da so kondomi 100% garancija. Ko se zgodi da se proti volji kaj zalomi, morajo obstajati neke moznosti. Tako kot ma zenska moznost da gre splav naredit, more met moski pravico da se samostojno odpove otroku 100% ce se mu zenska ne zeli.

Gre torej za pravico do "splava" moskim...v pravnem smislu.
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
Zakaj bi se mogel pa jaz selit drugam da bi lahko zivel tako kot zelim? Zakaj se potem feministke ne preselijo nekam drugam ce jim tukaj ni vse vsec na drugih podrocjih? Zakaj tukaj protestirajo za enakopravnost?

V tejli temi se jasno vidi,ko je na vidiku moska pravica, vas smisel za vecjo izenacit medsebojnih pravic, pade na celi crte. Dejansko se babe sam za sebe brigate da bi mele ve cim vec.
Default avatar
Zato pa imaš pamet, da obvladuješ svoje nagone.
Le kdo te sili, da takoj zlezeš z žensko pod rjuhe? Najprej moraš žensko spoznati, kakšne vrednote ima.
Default avatar
eglia je napisal/a:
Se zadnjic.
Stvari se lahko zalomijo.

Zenski zakon v tem primeru dopusca izhod: SPLAV.
Moski pa jebi ga. Ce bo splavila naj se jebe,,ce bo obdrzala bo pa placeval. On je v vsakem primeru najebal,medtem ko ona lahk eventualno tudi fenta otroka ce si po seksu premisle.
Default avatar
Sirenaa je napisal/a:
če ženska naredi splav, moški nima nobenih posledic - kaj bi torej rad?
Če ne naredi splava, imata posledice oba, razen če ga dasta v posvojitev?
Torej? Logika malo šepa?
Pa še moj predlog: seksaj z moškimi, pa boš vseh teh dilem rešen.