Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

NASVET PRIPOROČILA KALCINACIJA V RAMI IN DRUGOD

Default avatar

IRANKA

Spoštovani,

v mesecu februarju sem imela kontrolo na Revmatološki kjer so mi ponovno naredili UZ in ugotovili da imam kalcinacijo še vedno v desni rami (1cm) in pa take manjše kalcinacije. Zanima me kdaj se odločijo za razbijanje teh kalcinacij oz kdaj je potreben poseg. Rada bi pa še omenila da imam večkrat pordel desni komolec in zatečen potem zgine pa spet nastane pordel in bognedaj da bi se samo malo udarila pomotoma tok zaboli da mi gre na jok.
Sem tudi na revmatološki ko mi je delal UZ rame in komolca vpršaala pa ni nekaj bila zgovorna gospa in me poslala pred ambulanto zato se obračam na ta forum.

Prosim za krkšnokoli usmeritev za lajšanje.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Za kalcinacije v mišicah rotatorne manšete v rami pomaga terapija z ultrazvokom. Potrebnih je nekaj zaporednih terapij in se navadno zadeva umiri.

Komolec navadno ni dovzeten za kalcinacije...glede na opisano gre verjetno za burzitis ali pa če se udarite na mesto, kjer se nahaja živec blizu površine...
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66