Forum: Alergija

Na forumu se lahko posvetujete o temah: alergeni, testi alergije, urtikarija ali koprivnica, angioedem, otekanje, srbeča koža, atopijski dermatitis (''ekcem'') in druge vnetne bolezni kože, anafilaksija, piki žuželk, seneni nahod, alergija za zdravila, histamin, antihistaminik,... in o tem, kako živeti z različnimi oblikami alergije.

Pršilo Mommox

Odgovori Nova tema
Default avatar KrEna1 4 Mar 2018 16:42

Pozdravljeni,
letos mi je zdravnik predpisal poleg letizena še pršilo Mommox, imam pa alergijo na cvetni prah. Ali je to močnejše od letizena? Kako točno deluje to zdravilo in ali še mi lahko priporočate kako drugo zdravilo proti alergiji?
Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Mitja_Kosnik 4 Mar 2018 17:13

Spoštovani,
vaš zdravnik je naredil optimalno. Mommox deluje učinkovitejše of Letizena, ampak deluje samo na nos. Kar so pri senenem nahodu ponavadi tudi težave s srbežem oči, se zdravili velikokrat kombinira.
Zdravili delujeta povsem različno. Letizen zmanjšuje samo učinek že sproščenega histamina. Mommox pa je protivnetno zdravilo in umiri vnetne celice, ki so v nosu pri senenem nahodu brez koristi pretirano aktivne in sproščajo snovi, ki povzročajo simptome senenega nahoda.
Pomemben je način jemanja zdravila. Mommox je treba jemati redno (vsak dan) preko cele sezone cvetenja, tudi če imate občutek, da nimate nič težav. letizen pa je bolj fleksibilen, prime (kolikor prime) v eni uri in drži en dan.
Glede drugih zdravil: če se ob tem moteže težave z očmi, se lahko "po potrebi" doda antihistaminske kapljice.
LP
MK

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar en123človk 13 Mar 2018 18:33

Hčerki pa je alergologinja rekla, da uporablja po potrebi. Sicer pa sploh nima potrjene alergije na nič, čeprav ima vse od marca pa do oktobra težave s kihanje in predvsem očmi (sploh ne more gledati), testi pa ne pokažejo nič. :-(

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Mitja_Kosnik 13 Mar 2018 21:57

Spoštovani,
verjetno se nista dobro razumeli. Lokalni nosni glukokortikoidi imajo tak način delovanja, da se ugoden učinek pokaže po več dneh (tednih) rednega prejemanja. Verjetno je naročena na kontrolni pregled, predlagam, da se takrat še enkrat pogovorita glede pristopa k zdravljenju.
LP
MK

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh