Med.Over.Net

Manualna medicina - zdravljenje gibalnega sistema

Odgovarjajo: Sergej Fedorov, dr. med., specialist manualne medicine • Andrej Kotov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine

Diagnostika in terapevtsko zdravljenje pri bolečinskih stanjih, odprava simptomov hrbtenice, sklepov, mišic, bolečin v križu, glavobolov, vrtoglavic, slabosti, težav na področju notranjih organov in določenih nevroloških obolenj. Odpravlja vzroke bolečin brez zdravil in kirurškega posega.

Sergej Fedorov , dr. med., specialist manualne medicine

Sergej Fedorov

Andrej Kotov , dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine

Andrej Kotov

Deluje v ordinaciji MO-GY v Ljubljani od januarja 2009. Leta 1994 je končal  medicinsko fakulteto v Minsku in leta 1995 specializiral iz področja nevrologije. Specializacijo manualne medicine je končal leta 1997. Ves čas se je tudi izpopolnjeval na področju nevrologije in leta 2005 magistriral iz tega področja (ima najvišjo – tretjo stopnjo nevrologa). Potek študija in dela 1994 – Končal medicinsko fakulteto, 6 let splošna medicina 1995 – Specializacija iz podorčja nevrologije 1997 – Specializacija manualne medicine 1997 – Specializacija zdravnik nevropatolog 2005 – Končal najvišjo stopnjo nevrologije – nevrolog 3. stopnje 2006 – Specializacija – rehabilitacija in fizioterapija v nevrologiji 2006 – Specializacija – manualna terapija v nevrologiji 1999 – 2000 Vodja nevrološkega oddelka zdr. doma št. 20 v Minsku 2000 – 2003 Nevrolog – ordinator na kliničnem centru (II. Klinika) v Minsku 2003 – 2008 Vodja nevrološkega oddelka in glavni konsultant klinike Beloruske železnice v Minsku

MR koleno

Default avatar

naočnik

Lepo pozdravljen prof. Sergej Fedorov dr. med., spec. nevrolog

Lepo prosim za razlago izvida

V kolenskem sklepu je izliv, ki komunicira s septirano Bakerjevo cisto (7X2cm). Tetiva kvadricepsa, ligament patele, zadnja križna vez so ohranjeni. Stanje po distenziji ter manjši delni rupturi sprednje križne vezi. Stanje po distenziji lateralnega kolateralnega ligamentarnega kompleksa, ;večja delna ruptura tetive popliteusa ob narastišču.
Medialni kolateralni ligament je zadebeljen ob proksimalnem narastišču, vidna je tudi kalcinacija- stanje po starejši delni rupturi.
Medialni meniskus je blago ekstrudiran na rob sklepne špranje, prepričljivih MR znakov za rupturo ne vidim. Lateralni meniskus je normalne oblike, lege in intezitete signala. Obsežen popoškodbeni edem lateralnega kompartmenta tibiofemoralnega sklepa z manjšimi frakturnimi pokami subhondralne kostnine, brez stopničaste deformacije, sklepna površina je videti gladka, brez prostega fragmenta.
Default avatar

Sergej Fedorov

Pozdravljeni,

izvid opisuje številne posledice poškodbe kolenskega sklepa, ki pa niso kritične. Delna ruptura ni tako pomembna, v kolikor bolečina ni prisotna, operativni poseg ni nujen. Izliv bo po vsej verjetnosti sčasoma izginil sam od sebe, t.i. Bakerjeva cista pa kaže na manjši zaplet.
Priporočam, da svoje vprašanje naslovite še na stokovnjake na forumu ortopedija.
Lep pozdrav,
Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.