Starševski čvek

Feministke so proglasile Tima Gajserja za seksista

Default avatar
Zoran Mijatović: "Ali se vaše dekle, ki vas bo po novem spremljalo na dirkah, kaj boji za vas?"
Tim Gajser: "Saj veste, kakšne so ženske ... Bojijo se. Pri mami je bilo enako. A moj nasmeh na motorju jim pove, da to pač moram početi."

Vir: Večer, 20. 2. 2017

Oseba, ki je podala izjavo: Tim Gajser, motokrosist in Zoran Mijatović, novinar

Utemeljitev: Tim Gajser meni, da so ženske same po sebi boječe in da naj bi bilo to splošno znano. Če že ne ceni poguma svoje mame in partnerke, kako je lahko kot motokrosist spregledal svoje kolegice, motokrosistke? Novinar Zoran Mijatović je stereotipiziranje žensk senzacionalistično izrabil za naslov intervjuja (»Saj veste, kakšne so ženske ...«), pri čemer članek ženske omenja le v enem od osemnajstih vprašanj. Vrhunsko!

http://bodeca-neza.spol.si/izjave
Default avatar
Normalno, kaj je pa to, da bojazen posplošuješ na ženske, drugega kot seksizem? Kaj je potem seksizem, če ne to?

In evo, tip se je ravnokar polomil in mora na operacijo Kakšne so potem ženske? Pametnejše od moških v tem primeru. Bodečo nežo naj mu nesejo v bolnišnico v šopku.
Default avatar
Bojijo se zaradi ljubezni in skrbi za svojega ljubega otroka ali partnerja...kaj pa je to seksisticno.....ti ni nic slabega ce pokazejo...Tim ni izrazil nic groznega in nis slabega...
Default avatar
normalno je napisal/a:
Da se ženske bolj bojimo in to tudi pokažemo, še posebej v skrbi za svoje bližnje, je naš naravni odziv.
Ne razumem, kaj tako nesmiselnega naj bi bilo v njegovi izjavi, da sedaj nekateri skačete v zrak.
Default avatar
Od kod pobiraš, da v tem ni čisto nič resnice in da kdo skače v zrak? Gre za posploševanje, posploševanje na spol je seksizem in to posploševanje otežuje življenje tistim ženskam, ki niso takšne kot večina.

Nobene drame, zasluženo je nominiran za ta izbor. Kdor razume, razume, kdor ne razume, ne razume. Če bo na koncu "zmagal", pa tudi ne bo nič strašnega.
Default avatar
Mislim, saj ni osebe na svetu, ki nikoli ni rekla nič seksističnega. Zakaj ob omembi besede "seksizem" delate takšno dramo?

Lahko bi to povedal bolje:

Moja mama in moja punca se bojita zame. Pika

Nobene potrebe po tem ni, da poslošuje na druge ženske. Kakšna ženska se pa ne boji, kakšna pa celo sama motokros vozi.
Default avatar
Babe ste panicarke ;ste histericne in v nevarnih situacijah neobvladljive in nevarne sebi in drugim;to so dejstva matere narave in mati narava je tudu seksist pa kaj;
Default avatar
normalno je napisal/a:
Povedal je tako kot misli in to je edino prav;pa ****** a je svobodo givora ali je ni;zdaj bo vsak kurc ki ima oet min vasa diktiral kaj naj kdo givori oz mislu;a njegova mama in ounca pa nista zensku al kaj? Ce sta zensku potem je tocno povedal in se ni kaj dprenevedat in hinavit
Default avatar
Narava ni seksistična, seksističen je lahko samo človek, to je čisto sociološki izraz. Okej, babe so neobvladljive paničarke, nevarne same sebi. Ampak v bolnišnici pa polomljen leži Gajser, ki ima penis in takšne izjavlja. Karma.
Default avatar
Julij Cezar je napisal/a:
Je svoboda govora. On je povedal, kaj misli. Svoboda govora. Nekatere ženske pa so povedale, kaj si mislijo o njegovi izjavi. Tudi svoboda govora.

Si prizadet ali politično korekten, bi ukinil svobodo govora samo enim?
Default avatar
svoboda govora je napisal/a:
Si ti prizadet ali le moten? Naj babe givorijo o tem kar hocejo;dejstva so taka kot jih je on povedal;gre se za to ko eni pisejo kako bi se naj izrazsl;da pa ena butara vidi v tem seksisticno izjavo oa pomeni da misli z ritjo oz pi. Ne pa z glavo;zenske ste postale tako pretegnjenje s tem svojim sejsizmom da vam mentalno skodi;
Default avatar
normalno je napisal/a:
Na kak način njegova izjava "otežuje življenje tistim ženskam, ki niso takšne kot večina"?
Default avatar
normalno je napisal/a:
Amosk jamra pa ne ker je modki in ne baba;jamranje je vist babja domena;
Default avatar
Smooth je napisal/a:
Saj seksisticno ne pomeni da si zaljiv to zensk..temvec da delas nepotrebne razlike med spoloma
Default avatar
a lahko pojasniš je napisal/a:
Ker se s tem naprej širi te posplošitve, kakšne da so ženske, potem se pa najde ena, ki partnerju oz. otroku pusti prosto pot, jo pa nekdo začne stigmatizirat, češ da ni "prava ženska", ker se ne boji in ne vtikuje. Tako. Saj ni rekel nekaj hudo strašnega, ni neka tragedija, seksistično je pa vseeno.
Default avatar
Julij Cezar je napisal/a:
Kaj ti si pijan? 😉
Default avatar
Julij Cezar je napisal/a:
Potem pa nehaj jamrat ti in tvoji blazno možati somišljeniki nad tem enim obskurnim izborom seksistične izjave in se sprijaznite z njim.
Default avatar
Kockakocka je napisal/a:
Pijan se strezni;neumen pa neumen ostane kot te feministke;bi blo bolj ko bi ble pijane tsko pa so zgolj zabite
Default avatar
Kockakocka je napisal/a:
vedno
Default avatar
normalno je napisal/a:
Z lazmi in natilcevanji nekih bkentavih feminust ki iscejo dlako v jajcu;raj bi si poiskale kak par jajc da jih ornk kresne pol bido vsaj za pol ure pozabile ns feminizem;je orav hecno ksko so vabe po orgazmu vsaj pol ure voljne in zenstvene in podrejene in orav nic feministicne;v bistvu sele orgazem rszkrije pravi naravo zenske