Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Ali je ravnanje delodajalca zakonito

Default avatar

Selly0506

Lp.....imela bi naslednje vprasanje...zaposlena sem bila kot srednja medicinska sestra. Zaradi mozganske anevrizme sem invalidsko upokojenza 4 ure...4 ure delam. V odlocbi komisije se mnenje glasi sposobna opravljati delo, ki bi se odvijalo brez pomembne izvrsile funkcije glede terapije in postopkov kot npr. srednja medicinska sestra in obrazlozitev mnenje...se naprej sposobna opravljati delo srednje medicinske sestre v skrajsanem 4 urnem delovnem casu....tu nastopi problem ker delodajalec prejme samo obvestilo o invalidnosti z mnenjem in ne njegovo obrazlozitvijo...Na podlagi tega sem bila z strani delodajalca prestavljena na delo cistilnega servisa...se pravi ciscenje...pobiranje smeti... prakticno vse naloge ki jih imajo cistilke po bolnisnicah. Ali je to korektno, z pogodbo ki jo imam se vedno kot srednja medicinska sestra za polni delovnik in naknadno podpisano za krajsi delovni cas. Opis teh nalog je bil zpizu poslan kot opis nalog srednje medicinske sestre...ceprav to niso...Na razporedu sem se vedno pisana kot sred. med sestra...ure ..bolnisko ureja moja bivsa nadrejena na oddelku na katerem sploh ne delam vec...pogodbe za to delo , ki ga sedaj opravljam nimam ampak imam za delo srednje medicinske sestre. Obrnila sem se tudi na inspektorat...kjer pa ni bilo posebnega efekta..delodajalec je izvedl sistematizacijo delovnih mest in na ta nacin upravicili mojo premestitev. Ali je to ravnanje zakonito.....prebirala sem mnoge forume...zakonodajo....in povsod je zapisano da naj bi novo delovno mesto ustrezalo izobrazbi....Prosim za vase mnenje...ze vnaprej se vam zahvaljujem
Default avatar

hahaha34

Najprej si prek vez dobla invalidske papire zdaj pa dalje zezaš? Dobra finta. Meni se zdi da si želela polovični delavnik ker je zate 8 ur prenaporno in so ti neke papire seveda zrihtali, potem pa nisi hkrati študirala da boš delala druga lažja dela in ne več kot medicinska sestra. Si se malo zafrknila.... zgleda. Uživaj, drugič pa premisli kaj ustvarjaš, veze tudi niso vse, kot se vidi s tvojega primera.
Default avatar

Selly0506

Replika na odgovor.....seveda nevmesen.....kot prvo moj delavnik ni 8 urni ampak 7....kot drugo invalidnost je bila zadnje kar sem v zivljenju pricakovala....kot tretje... po cudezu sem hvala bogu prezivela anevrizmo na mozganih....skoraj mesec hospitalizirana na nevroloski kliniki... in to je bil vzrok za inv. upokojitev...drugic bolje preberi....preden repliciras svoj odgovor....kdo omenja kake veze???? Ce bi bile bi sedaj doma sedela...vseeno thx
cron