Forum.Over.Net

Starševski čvek

Arhitektura ali Notranja oprema?

Default avatar

confusedasf

Zivjo :)

Sem pred eno dilemo, malo me je zacelo obremenjevati tole s studijem. Za informativne dneve sem sla najprej na arhitekturo, potem pa na fakulteto za dizajn smer notranja oprema. Celo OŠ in gimnazijo sem si zelela iti na arhitekturo, ustvarila sem si neko idejo o tem kako izgleda poklic arhitekta, zdaj pa se mi ful zdi, da sem ga malo idealizirala. Namrec bolj ko ljudem govorim o tem, kam bi sla naprej, bolj poslusam o tem kako stresno je dejansko na tem faksu(in kasneje kot poklic), od brata prijatelj je rekel da nima cisto nic prostega casa, da ce hoces nardit, se moras posvetit 100% studiju in se odrekat na polno itd...
Uglavnem, ja, predstavljala sem si, da je malo bolj na izi. Potem ko so me ljudje do konca prestrasil, sem sla pogledat na dizajn. Ampak o tem faksu pa res ne vem veliko, ja, predstavitev je bila dobra, ampak se bojim, da so predstavili malo “prevec dobro” (samo pozitivne stvari al kako nej se izrazim) in me zelo zanimajo mnenja ljudi, ki so tam, a je program kvaliteten? A hitro dobis sluzbo, ali raje vzamejo arhitekte? Idealno bi bilo, ce je program podoben arh, ampak da imas dejansko zraven kaj prostega casa(?)
Zdi se mi se najvecji priblizek arhitekturi.
Za arh pa res nisem vec prepricana, vedno bolj razmisljam, da ce je dejansko 0 prostega casa, ko zacnes studirat, da potem pac nisem sposobna tega izpeljati do konca..

Mislim da mi je uspelo zakomplicirat dost enostavno vprasanje.

Sem sicer sele 3. letnik, ampak me obkrozajo ljudje, ki ze dolgo vejo kaj hocejo postat in majo vsi dejansko nek cilj, vejo na kater faks bodo sli in se pocutijo sposobne to nardit. Jaz pa nekak ne vec.

Hvala za kakrsnokoli pomoc.
Default avatar

Anerev nepr

Nisem hodila ne na eno ne na drugo, ampak poznam dosti ljudi ki so obiskovali arhitektoro ali notranji dizajn. Arhitektura je definitivno zahtevnejši študij, tudi sprejemci so težji. Vendar je lažje dobiti zaposlitev - vsak ki gradi/preureja najame arhitekta. Po drugi strani pa nihče od znancev, ki so končali notranji dizajn nima službe v smeri ki jo je študiral. Jaz bi izbrala arhitekturo. Mislim, da ni tako, da človek ne bi imel nič prostega časa, če to študira. Še medicinci si vzamejo kak večer off ;)
vso srečo pri izbiri!
Default avatar

neresnice

Anerev nepr je napisal/a:
Kakšna debela laž! Če bi bilo to res, ne bi bilo polno brezposelnih arhitektov in arhitektov, ki se prodajajo pod ceno. In slovenska naselja in nepremičnine bi izgledale neskončno bolje.

Resnica je, da je povprečnemu slovenčku škoda denarja za kakršnokoli storitev, ker vse (kao) zmore sam ali pa je nepotrebno preseravanje.

Punca, jaz ti ne znam svetovat in dvomim, da boš odgovor dobila tukaj gor. Jaz sem samo najela zame najboljšega arhitekta - za interier (pa malo smo neke stene in okna premikali). Vrhunsko zrisal celotno notranjo opremo po meri. Iz tega sklepam, da ti arhitektura nudi širše možnosti kot notranji dizajn.