Starševski čvek

Partner in njegova sestra

Default avatar

Shanghai

Že odkar sva s partnerjem skupaj vem, da je zelo navezan na svojo družino. Saj sem tudi jaz, ampak on je še posebej močno. Ima tudi dve leti mlajšo sestro. Z njene strani nisem opazila takšne navezanosti, mu tudi kdaj kaj zabrusi nazaj, ko smo skupaj ga ne ogovarja veliko, pač čisto normalen odnos. Enkrat se je nekaj zgodilo in od takrat naprej sem malo bolj pozorna na njegov odnos do nje. Ko smo naprimer v družbi in on kaj govori vedno večino časa gleda njo. Ko dela kakšen štos, kakšno bedarijo, tudi gleda njo, da bo videl kako bo reagirala. Mene niti pogleda ne v tem primeru. Zdaj ko je sneg in smo zunaj, včasih naredi kepo in njo kepa. No, mene tudi v tem primeru, a še vedno ali njo prej začne, ali pa dlje časa. Ko se igramo družabne igre vedno govori njeno ime in uuu, dobro ti gre! Ja, tamala nas bo vse nabrisala, taprava je! In nekaj v tem smislu pač. Pa sem imela jaz ravno tako enkrat dobre možnosti za zmago, da je potem celo njegova mama rekla, eh, kaj govoriš poglej si (mene), ona bo zmagala. Partner potem reče nekaj v smislu, eh ne bo, ona bo tik pred koncem zaj***. In če ga očitajoče pogledam, se samo zareži in pravi, da se heca. To so vse res takšne malenkosti, ki jih nekateri niti opazili ne bi. Pač je zelo navezan na svojo sestrico, veliko časa sta preživela skupaj, ko sta bila majhna in to je to. Ampak, pred časom pa je rekel nekaj takega, kar mi je res dalo misliti. Nekaj sva se hecala, ker sem jaz občutno preveč solila neko jed in sva začela debato o tem, da ne more biti vsak v vsem dober. Na koncu sem jaz rekla, da punce, ki so lepe, pametne, pridne, delovne ne obstajajo, da ima pač vsaka neko slabost. Npr. je lepa, pridna, pametna, delovna, ampak gospodinjska opravila ji pač ne ležijo. Ali pa je pridna, pametna, dobro kuha, pa je pač bolj debelušna, recimo. In on pravi, ja, moja sestra je vse to, lepa, pametna, pridna, dobra postava.... res je, da jaz nimam brata, in morda ne razumem odnosa brat/sestra, ampak vse kolegice, ki imajo brate, so se vedno z njimi pričkale, vem, da so bile za brate majhne tečnobe. Ne vem no, ali pretiravam, ali je to kakšen znak za alarm?
Default avatar

Ponedeljek

To je ze bolano. Zaljubljen v sestro? ☺️ tudi moj ima starejso sestro, ima kdaj finte, no za razliko od tvojega, jo zna tudi kdaj pokrizirati, sej normalno, nismo vsi popolni. Bi pa moj veliko naredil za sestro. Sem prepricana, da vec kot za mene.
Default avatar

aHa

Strah za alarm je zaradi tvojega razmišljanja. Ni lepšega, če se brat in sestra razumeta. Ti pa ne bodi ljubosumna, ker ona bo VEDNO njegova sestra, pa če ti je prav ali ne.
Ogromno žensk je, ki bolestno ne prenese moževih sester in to ne vodi v nič dobrega. Marsikatera si je, ker se ni znala obvladati, uničila zakon.
Je pač njegova mlajša sestrica, za katero so ga, očitno zelo lepo, njegovi starši naučili, da jo mora čuvati, paziti in skrbeti zanjo. Jaz lahko samo ploskam njegovim staršem.
Ti pa se vzemi v roke, če si hočeš dobro.
Default avatar

ena poročena s starejšim bratom

Tvoje kolegice so ti predstavljale svojo pozicijo s stališča mlajše sestre. Itak, da nobena ne bo rekla, da je majhno razvajeno derište.

Moj je od svoje sestre starejši 5 let. Jaz imam mlajši sestri. Moj bog, ko gledam njun odnos me včasih kar mine. Svakinja je eno malo razvajeno bitje, ki ga nihče ne prenaša - nobene službe ne obdrži, nobenega tipa, prijateljice so in niso, kar nekaj. Sveda doma predstavljajo vse, kot da so drugi krivi, ker ne razumejo kako je sposobna in vse sodelavke so ljubosumne in jo zrinejo kao.

A doma jo vsi do onemoglosti hvalijo in povzdigujejo in je skoz v središču pozornosti. Moj je naučen že od otroštva "ti si večji, pusti njej veselje" in vse njej v rit porine. Svakinja vse samo k sebi grabi, ni ji težko reči "daj mi, to jaz hočem", moj pa bi ji poleg hlač z riti slekel še gate pa ji dal. Tast in tašča pa cela blažena kako njun sine dobro skrbi za njun tamali zakladek - mimogrede ta njun zakladek ima 30 let in nič kaj ne kaže, da jo misli pubertetniško obnašanje minit.

Še dobro, da se ne videvamo kaj prepogosto, ko pa se, pa samo sedim ob strani in opazujem relacije med njimi.
Svakinja bi po moje svojega brata oženla, če bi ga le lahko. Kako ga gleda občudujoče, hkrati pa tekmuje z njim na vseh področjih. Ampak to ne moreš vrjet, kako znotraj družine se tega sploh ne zavedajo, ti pa kot prišlek samo sedi in se čudi.

Sem pa ostro se postavila gor, ko jo je vabil skoz k nam na obisk - neko obdboje je vsak dan čepela pri nas, ker doma bi morala kaj delat, pri nas pa je blo vse postreženo. Na dopuste ni šans, da hodimo skup. Vabim jo toliko, kot ona nas - se pravi nič - s tem, da ona nima težav se sama povabit - pa dobro, tisto kavo ji že skuham potem pa se naj bratec ukvarja z njo.
Default avatar

Grda resnica

Jaz sicer sorojencev nimam. Če bi jih imela bi bila verjetno ok sestra.
Ima pa mož mlajšega brata in sta tudi zelo navezana en na drugega. Ko ju gledaš vidiš tisto pravo bratsko ljubezen. Mene to nikoli ni motilo. Vprašaj se zakaj te brat sestra ljubezen tako moti.?
Moj tud vse za brata naredi in on zanj. Meni je to čist normalno. Mi je pa edino smešno, ko mu reče mali a ta mali je par cm manjši od njega.
Pač tvoj mož ima rad svojo sestro. Its all good
Men se zdi da delaš brezvezno dramo
Default avatar

He he he he he he he

Samo nekaj vam povem. Ne trudite se spremenit odnosa brata in sestre ker se to ne bo zgodilo. Koliko casa sta ona dva skupaj ze, mogoce 20, 30 let? Medtem ko si ti ta nova, ki je prisla v njihovo druzino.. Vez med sestro in bratom je posebna, tudi moj brat je od vedno poskrbel zame ter mi dal prednost.. Rada ga imam.. Ve stare koke pa se umirite in nehajte solit pamet
Default avatar

ta prava baba

če ima dober odnos do sestre je to vsekakor bolje, kot če bi imel slabega, oz. če bi on bi tisti ta razvajeni.
Problem pa je nekje drugje, in sicer da ga nisi dovolj v lajšto dala. Nima dovolj spoštovanja do tebe.
Nima pa ga, ker ga ti nimaš do sebe. Nujno se spravi k sebi in se začni obnašati kot kraljica v vajinem odnosu. Ne pusti se poniževati in poskrbi, da bo on malo več dajal v zvezo kot ti. Sicer boš samo ta zadnja dekla v tej razširjeni družini.
Default avatar

MačkaRožaDrevo

Imaš pa tudi takšne zgodbe:

Tu se je avtorica spraševala podobno kot današnja avtorica tu zgoraj: viewtopic.php?f=163&t=6797583#msg-6797583

Tu so se ji pa sumi potrdili: viewtopic.php?t=8735862

Tako da ... obstaja navezanost na sestro in obstaja bolna navezanost na sestro. Ne vem, kako si vi zgoraj lahko jemljete pravico, da avtorico napadate zaradi njenih občutkov. Občutkom je pametno prisluhniti.
Default avatar

Uh-oh

Pismo, izpoved avtorice me precej spominja na mojo izkušnjo z bivšim.

Imel je mlajšo sestro, ki je terorizirala celo familijo, cel dan ležala pred TV, se pustila naokrog prevažat (prelena, da bi šla izpit delat), nešteto razlogov zakaj ne more v službo hodit (takrat stara enih 26 let, večna študentka), vse ji je bilo treba v rit vtaknit. Večino vikendov sem po sili razmer preživljala pri njih, ker on zaradi obveznosti ni mogel biti pri meni. Praktično nikoli nisva mogla biti sama, ker se je vedno vštulila zraven (z njenim fantom in ponavadi s še enim parom, tako da nas je iz randija nastalo 6), če sva se nekako izmuznila, še cel teden ni z nikomer govorila, kar je mučno prenašati v istih prostorih. Pa to ne bi bil problem, če ne bi iz čiste jeze potem uničevala inventarja, ga sredi noči v solzah in ihti klicala, naj pride v njeno sobo, po nepotrebnem je bila žleht in se izživljala nad mano, ker je kri bolj pomembna od vode, na koncu se je že z glavo zaletavala v steno, da bi zaradi modic pritegnila njegovo pozornost....

Nevzdržno, bolno in še danes se sprašujem, zakaj sem to tako dolgo tolerirala. Če se bo tako vedenje stopnjevalo, bo bolje, da se umakneš.
Default avatar

leeleenepr

To, da odrasel moški daje prednost sestri pred ženo, ni ravno pokazatelj zdravih medsebojnih odnosov. Poznam par takih zgodb, vse so patološke.
Default avatar

He he he he he

ta prava baba je napisal/a:
Sori ampak brat bo vedno dal sestri prednost pred neko punco.. Zakaj je tako tezko to razumet... Kraljico se bos naredila hahaha vedno bo zmagala sestra vedno..
Default avatar

Bratec in sestrica

Bratcu je sestrica prva ljubezen in prav tako je sestrici bratec prva ljubezen.
Default avatar

ojooj

Shanghai je napisal/a:
To te pa tako razumem, jaz sem imela opravka s takšnim 2 leti nazaj. Kot bi opisovala njega, sam da je bivši imel starejšo sestro. In za povrh vsega je bila še ta njegova sestra nekaj najbolj arogantnega, sebičnega, kar sem kdaj srečala.
Default avatar

ni obojestransko

kot pišeš ni najbolj obojestranska ljubezen bolj braz do sestrice, medtem, ko mu sestran ne vrača najbolje oz. je do njega zajedljiva?
Default avatar

sestra43534

Ni normalno da brat postavlja sestro pred lastno ženo (če je le punca ok, ne ve se a bo ali ne bo ostala). Sestro naj ima brat zelo rad in ji stoji ob strani, vendar žena je tista, ki si jo je SAM izbral in bo z njim živela do konca življenja, delala otroke in bila njegova prva opora. Sestre si ni izbral, rad jo ima ker je rojena od istih staršev in niti nima izbire. Izbere pa si ženo, od vseh ljudi na svetu, torej biti žena je privilegij. Biti sestra je pravilo.

In ljubezen do žene in sestre sta 2 različni zadevi. Sestre nikoli ne bo oboževal na seksualen način ampak na nek polstarševski/zaščitniški način. Ko pa ta isti brat dobi svojo hčerko, šele vidi kaj je pravi zaščitniški obrambni mehanizem.

Sestra je s tabo v obdobju mladosti in čez življenje se zaneseš na njo. Vendar skrb za njo prevzame njen mož in brat ni dolžan celo življenje skrbeti za svojo sestro. Ko dobi svojo družino bi morala vsaka sestra razumeti da brat ni več 100% njen in se mu nehati vmešavati v vsakodnevne obveznosti.
Default avatar

aHa

ena poročena s starejšim bratom je napisal/a:
No, o tem sem govorila :-)
Takšne kot si ti, bi si morale poiskati edince, ker delate samo zdrahe v družinah.
Default avatar

Shanghai

Tema je zatavala veliko preveč v napačno smer. Niti slučajno ne mislim, da bi moj kaj hotel imeti s svojo sestro. Ona mu seveda ne daje tolikšne pozornosti kot on njej, nikoli ga ne kliče po nepotrebnem, ali da bi imela kakšne izpade. Pravzaprav je čisto normalna oseba, tudi midve se super razumeva. Ampak res imam občutek, da moj zanjo misli, da je idealna ženska in da bi se morala jaz bolj po njej zgledovati. Večkrat mi vrže pod nos, kako je ona izobražena in ima dobro službo, nikoli pa npr. ne reče, kako sem jaz pridna in delovna in znam poprijeti za delo in da bi ona morala biti bolj takšna kot sem jaz. In seveda je ona boga, ker jo v službi izkoriščajo, in kako dolgo dela, v resnici pa dela samo kakšno uro dlje kot jaz. V tej smeri sem mislila, da njo kuje v zvezde, in me primerja z njo v smislu, da je ona boljša.
Default avatar

Popay

očitno je tvoj tip, avtorica fasciniran nad pojavo sestre, torej njeno lepoto, sej pametna ne more bit bolj kot on, če je mlajša od njega, jebeš te družabne družniske igre, če ni zdrave zajebancije...., tip nima filinga kako se mora obnašat ob partnerici, zato pa jst pravim, da je treba imet kilometrino za zvezo z več partnerji, recimo jst, če bi tako kartali, bi imel stalno pod mizo drugo frej roko med tvojimi nogami nogami in sem to tud dostkrat počel moji, ko smo bili v takšnem krogu z roko pod mizo..., to bi bila huda predigra že med kartanjem, pol pa sm šopej v sobo čim prej..
Če pa to ne, ima pa tip tebe krepko manj rad kot sestro. Mogoče lahko to popraviš tako, da nisi tako zoprna kot si, seveda se ti tvoje zoprnosti ne zavedaš, to je to..
Default avatar

MačkaRožaDrevo

Shanghai je napisal/a:
S tistim linkom nisem želela reči, da si tvoj partner že kar želi seksati s sestro, sem pa želela reči, da obstajajo zdrave in nezdrave navezanosti na družinske člane. In da samo zaradi tega, ker je sestra, to ne pomeni, da je njegov odnos do nje zdrav in da si ti dolžna vse požreti.

Glede na to, kar si napisala, njegov odnos do sestre ni ravno zdrav. Najmanj, kar je, jo nenormalno idealizira. Veliko bolj kot to pa bi me skrbel njegov odnos do tebe. Če je tip več kot očitno sposoben neko žensko povzdigniti na piedestal najboljše, najpridnejše, najpametnejše in (ups!) najprivlačnejše, potem bi kot partnerka pričakovala, da sem to jaz. Ne neka druga ženska. In ne neka druga ženska vpričo mene. Pa če je stokrat zlata mala sestrica! Tudi drugi imamo mlajše sorojence in odrasle otroke jih imamo radi, ampak da bi se takole obnašala pred lastnim partnerjem, mi absolutno nikoli niti v najhujši fantaziji ne pade na pamet, ker imam svojega partnerja rada. Tudi mlajšega brata imam rada, ampak da bi kazala ljubezen do njega na ta način, da bi mu dajala prednost pred partnerjem, pa čeprav pri butasti igrici. Zakaj bi to počela?? Še mama od tvojega tipa je opazila, da nekaj ni v redu, in ti je šla na pomoč. Pa še to ni pomagalo. Popajček je vulgaren, ima pa precej prav. Če tale tvoj biser zdaj ne misli, da si TI najlepša, najpametnejša in najsposobnejša ženska na svetu, kdaj pa bo?
Default avatar

Brita k

Ja možno je, da si ti samo preveč občutljiva kot je tudi možno, da tvoj fant res preveč kuje v zvezde svojo sestro kar pa spet ni ok. Vsekakor to ni dobra popotnica za naprej. Ker bosta imela že svojih problemov dovolj, bo tvojega fanta vrglo iz tira tudi vsak sestrin problem in ji bo na vse pretege poizkušal pomagati.
Da tekmuješ iz sestro je brez veze ker ru zmagovalka ravno ne boš. Po mojem bo najboljše, da se potrudiš, da jo imaš na svoji strani. Predvidevam, da ste vsi še zelo mladi in da imate še kar nekaj časa, da se spoznate. Vedi pa, da bo tvoj fant vedno dal prednost sestri in ne tebi. Zakaj oz kako je prišlo do take navezanosti žal ne vem.