Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

mocan glavobol in visok srcni utrip

Default avatar

Anjatiara

lp.. stara sem 26 let.. drugace kar zdrava razen tezav z hrbtenico skolioza.obrabe kostni izrastki... jemljem kontracepcijo cerazette in concor cor zaradi pogostih tahikardij.. zvecer jemljem rivotril zaradi nocnih napadov ki naj bi za enkrat kazali na parasomnijo.. imam pa zadnjih 14 dni tezavo.. pogosto me boli glava neprestano sem zelo utrujena in splosno pocutje je slabo.. danes zjutraj sem se zbudila z zelo hudim glavobolom ki je postajal vedno hujsi.. vstala sem se sla umit na kar sem dobila hude mravljince po rokqh in nogah pocutla sem se zrlo omoticno glava je fejst bolela.. ko sem zmerla pritisk in stcni utrip je bilo pritisk 160/110 srcni utrip 174 mravljincenje sr je tko stopnjevalo da se mi je zdelo kot da ne cutim rok in nog.. v dezurni so mi naredili ekg.. na katetem pise sinus tahicardia.left atrial englargement. nonspecific ST abnormality. hr 120 bpm.. krvni sladkor je bil 5.7 popila sem le kavo.. dobila sem analgin v zilo. in apavrin.. svetovali so mi naj se oglasim pri svoji zdravnici da preverimo scitnico in ostale krvne preiskave.. danasnji dan sem vecinoma prespala glava se vedno neznosno boli.. imam pa rno vprasanje ki ne vem ce bi lahko bila kakersna koli povezava.. sicer spodaj mi izrascata 2 modrostna zoba ki rasteta krivo tudi zgoraj naj bi rasli ampak jih se ni videt zobozdravnik je rekel ce bodo tezave da bo treba odstranit. zanima me ali lahko modroatni zobje tako fejst vplivajo na glavobol in tako visok srcni utrip ali jr lahko vzrok drugje .. in lepo vas prosim da mi poveste kaj pomeni moj ekg. za odgovor se vam ze v naprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Default avatar

Boris Cibic

V dopisu ste navedli številne težave, ki ne kažejo na akutne organske bolezni pač na prehodne duševne fukcionalne motnje, kljub rednemu jemanju Rivotrila. Verjetno bi ugodno učinkovalo tudi blago pomirjevalo (na pr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji). Srečno.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si
Default avatar

Anjatiara

morem povedat da nisrm pod stresom .. kako zadovoljna sem zadnje case ze dolgo nisrm bila.. sama ne bi rekla da je psihicnega izvora ..kaj pa pomeni sam ekg izvid ki sem vam ga pripisala?
Default avatar

Boris Cibic

"Left atrial enlargement" " povečan levi preddvor. Ta izvid dopušča misliti na visok krvni tlak ali nezadostno delovanje zaklopke.
"non specific ST abnormality" "nespecifična nepravilnost segmenta ST. Ta tekst se avtomatsko napiše ko je prisoten blagi abnormalni potek tega segmenta, kar je v večini primerov brez pomena.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si