Starševski čvek

Startaj Slovenija - lesnikov namaz stane 4x vec kot ostali namazi

Default avatar
Danes v Sparu gledam cene lesnikovih namazov- vsi ( bio, premium) stanejo pod 2 eur, ( tu ne govorim o Nutelli) , kesnikov namaz od projekta Startaj Slovenija pa 7.90 eur. Kaj je s temi firmami, a oni res verjamejo da lahko nekaj prodajo po 4 x visji ceni ? Ga ne kupim , nikoli
Default avatar
A niso vsi ti izdelki noro dragi?
Default avatar
noro dragi je napisal/a:
pa vendar bi slovenci lahko pokazali malo več patriotizma in jih bolj množično kupovali zato da se posel razširi in se odprejo nova delovna mesta, da bodo vaši otroci imeli kje delat za minimalca.
Default avatar
noro dragi je napisal/a:
Mene so presenetili tiski, ki prodajajo pasjo hrano. Z divjačino katere naj bi bilo 50% v 1kg stane 5,79. Ker pa poznam ceno divjačine mi je to zelo sumljivo. Ker s ceno nikoli ne bi prišli skozi. Kaj torej dejansko je notri?
Default avatar
Poglej sestavine, količino lešnikov itd. in če ni neke razlike med tem startaj Slovenija in bio varianto potem je vprašanje zakaj bi plačali višjo ceno. Morda zaradi okusa? To pa ne vemo dokler ne poskusimo.
Kaj kupiti je itak stvar izbire posameznika vsaj do neke mere :)
Default avatar
se je za vprašat je napisal/a:
Koliko mora plačati lovska družina za divjačino za katero je določen odstrel? Nič ali pa morda še kaj dobijo za odstrel?
Default avatar
seveda so je napisal/a:
Od konkretno predragega namaza ne bo bistveno več novih delovnih mest, morda pa bo kakšna nova jahta. Če te izdelke res odkupi Spar, valovi niso daleč. Si ti Luka Mesec? Nova delovna mesta se rodijo iz izvoza, zato rajši namesto namaza kupi Renault Clio.
Default avatar
Ndgmc je napisal/a:
Ko človek izračuna dejanske stroške, se sprašuje, kaj je dejansko v tistih namazih, ki stanejo pod 2 €. Ker je preprosto nemogoče, da bi kvalitetne sestavine in izdelava izdelka stalo tako malo ...
Default avatar
Polna luna je napisal/a:
Poceni sestavine, "odpadki" in imitacija okusa.
Default avatar
Pogledate kdaj sestavo raznih čajev, ki imajo posebna imena ala češnjev poljub in podobno?
Posušene češnje: 1 %

Ali pa v borovničevem čaju:

Posušene borovnice: 0,5 %
Default avatar
Tako to je je napisal/a:
Pa seveda velike količine kar pomeni zniževanje stroškov.
Default avatar
Avtorica ne pise o Nutelli, ampak o bio, vegan, premium namazih ( ne o Spar BZ). Take drage izdelke jaz ne kupujem pa ne zato ker nimam, ampak ker se mi zdi glupo. Ta Startaj Slovenija - za vse njihove produkte lahko recem da so obcutno predragi. Mi imamo tudi podjetje, pa smo konkurencni s ceno. Nabito ceno nima smisla, to smo spoznali ker smo malo prodali, ampak dobro zasluzili. sedaj imamo nizke cene za iste artikle, prodamo veliko, zasluzimo na kos manj, smpak se gre za kolicino na kateri se zasluzi. S tako ceno je ta lesnikov namaz buticni izdelek.
Default avatar
Haahha je napisal/a:
očitno tudi izvoz ni rešitev, če je revoz tako reven da mu mora država plačevat zaposlene.
Default avatar
Vprašanje je napisal/a:
Z odstrelom in prodajo mesa, trofej se preživljajo oz. financirajo LD. In ker divjačina ni poceni za kg se je res za vprašat kaj dajo notri oz. kje nabavljajo. Ker ga ni, da bi jim prodal poceni ali celo dal zastojn.
Default avatar
Odgovor je preprost. Kvazi srednjemu razredu se zdi, da sta kvaliteta in cena v korelaciji.

Firmi ni treba narediti ničesar drugega, samo dvignit ceno v višave in se bodo našli taki, ki mislijo, da se posledično dvigne tudi kvaliteta. V bistvu si kupujejo "fake" samopodobo s tem.
Default avatar
seveda so je napisal/a:
Država plača investicijo. Zaposleni težko dela če nima s čim upravljati. Naprimer s strojem ali orodjem. To verjetno veš, da je stroje in orodje možno postaviti tudi kje drugje kot v Sloveniji?
Default avatar
se je za vprašat je napisal/a:
Se lovske družine preživljajo z odstrelom ALI TUDI S prodajo odstreljenega mesa? Odstrel se plača- če jim zadostuje le plačilo za odstrel, je meso lahko tudi zastonj. Razen če je LD na področju, kjer ni količinsko velikega odstrela in je potrebno za financiranje prodati tudi meso. Ampak to je problem LD in ne prehrambenega proizvajalca. Biznis je biznis.
Default avatar
Tako to je je napisal/a:
Hahaha, ste pa res ovcke. A v tem namazu je pa taka kvaliteta da pa se zgubo delajo, ane . Zihr ja.
Default avatar
Jvdr je napisal/a:
Ja med temi ovcami si ti, ker ne razumeš razlike med masovnimi industrijskimi tehnološkimi izdelki in med butičnimi izdelki. O investiciji, ekonomski računici in stroških dela pa itak nima smisla pisati, ker to je zate že preveč zahtevno.
Default avatar
se je za vprašat je napisal/a:
To z divjacino je ok in se super zasluzijo. Ne smes racunat, kot da je v pasjih konzervah prvovrstno meso. Ker ni. Tudi v tistih s piscancem ali govedino ne. Porabijo se razni odrezki, kite, kaki podpluti deli, ki niso za prodajo itd. Za psa je to cisto v redu ozboljse od cistega, praznega zrezka. Je pa seveda veliko ceneje. Npr pri kakem lokalnem mesarju dobis tako robo za manj kot evro na kilo. Odrezki divjacine so se vcasih prodajali po 1 ali 2 eur in marsikdo jih je jemal za pse.