Starševski čvek

Bi kaj rekli ali ne?

Default avatar
Sem v dilemi. Kontaktirala me je, preko FB, sedanja ženska bivšega (nekajkrat semo se srečali v mestu). Ni iz naših krajev, dobrih 100 km od mesta bivanja njenega sedanjega, mojega bivšega.
Zelo lepo mi je napisala, da razmišljata o tem, da se preseli, skupaj sta dobro leto, vendar da me mora koga vprašati kakšen je bil kot partner. Povedala mi je, da ima za sabo težko izkušnjo z moškim, ki jo je varal in da je vse kar si želi nič drugega kot poštenega, zvestega moškega. Dejstvo pa je, da me je ta moški varal in to ne samo z eno žensko, zdraven pa kot vedno veliko laži, manipuliranja. Verjamem, da ima dekle resne namene, tudi službo namerava pustiti v svojem kraju in da če kaj ne želi, je to moški varalica. Nočem razdirati odnosa, ženska pa me res prosi (dvakrat sem ignorirala sporočilo, vprašala me je tretjič), da ji povem, če slučajno vem, če me je varal ali če je bil razlog razhoda varanje. Bi ji odgovorili in napisali resnico?
Default avatar
Bi ji povedala, ampak s to razliko, da bi ji osebno povedala in ne pisala. Ne puščaj sledi in dokazov. Če bo kdaj videl sporočila bi izpadlo, da si ti kriva, da nagajaš, da si nalašč itd, ona se lahko postavi na njegovo stran in ima dokaz kaj si ti pisala. Samo tukaj bodi previdna.
Default avatar
Absolutno resnico in nič drugega kot resnico. Povedala. Pa srečno.
Default avatar
več kot ona je napisal/a:
Jaz bi se dobila z njo in ji naštela dejstva, brez čustvenih podtonov. Če bi bila (in verjetno bom) v takšni situaciji, kot je ona, bi ti bila iz srca hvaležna za tvojo stran zgodbe.
Tako da, če zmoreš, se dobi z njo na kavi. Tudi jaz ne bi ničesar nikjer o tem pisala.
Kaj bo z informacijo naredila ona, je potem njena odločitev.
Default avatar
Tudi jaz sem bila v eni takšni vezi, da je sedel na dveh stolih. sama,, ko sem opazila kaj se dogaja sem se umaknila....čez kakšna dva meseca me kliče ona druga in me direkt vpraša, kaj jaz imam z tem njenim. Sem ji povedala, da nič več, ko sem videla, da ima zraven še njo in sem se umaknila. Nato sva se dobili na kavi, pokazala sem ji tudi smse, ki mi jih je pisal takrat, ko je bil pri njej, kjer naj bi delal in se mu je grozno hudo godilo (seveda ni bilo res)...od tistega dneva je tudi njen bivši, predvsem pa, kar je pomembno midve sva postali dobri prijateljici. Zakaj bi morala ženska ženski želet slabo?

Dobita se na kavi, lepa beseda lepo mesto najde!
Default avatar
več kot ona je napisal/a:
Če si ti v dilemi, če bi povedala resnico, potem nisi nič boljša od varajočega in manipulativnega moškega.
Default avatar
Nisi ji dolžna povedat ničesar. Sama se odloči.
Default avatar
Ne bi razlagala. Rekla bi ji, da če ima slabe občutke ali dvome, naj to posluša. Dovolj slab znak je, da mora vprašat druge, ker zaupanja očitno ni, še manj pa komuniciranja med njima. Če ji niti po enem letu ni povedal razloga glede bivše. Alarm. In zelo slab znak, da mora po enem letu vprašat bivšo, kakšen je.
In nekdo, ki je bil prizadet, jezen, razočaran, mnogokrat ne pove o nekom objektivnega mnenja.
Sama naj razreši dilemo. In če ni v enem letu v odnosu niti osnove za zaupanje, stoji odnos na majavosti.
Dejstvo je, da odnosi z različnimi osebami niso isti. Ker če bi bili, potem bi vsi ostali z isto osebo, se ne bi razhajali.
Če ne želiš razdirati, se ne vmešavaj. Ob prvi priliki ji bo morda zletelo iz ust, da je mela bivša prav. Oz boš povod oz oprijemljiva bilka. Če bi se pa rada mal spihala, pa povej.
Default avatar
Jaz bi se dobila z njo in ji povedala, kar bi me vprašala. Ker je drugače, ker ta nova punca sama želi s teboj govoriti in iz prve roke izvedeti pomembne podatke o svojem fantu. To se mi zdi njena dobra poteza. Včasih so starši za svoje otroke preverjali ustreznost fanta/dekleta danes pa ti lahko nekdo pade z neba in moraš vse odkriti sam. Vsaka pomoč je dobrodošla, vsega pač ne moreš sam ugotoviti v primerno kratkem času.
Default avatar
nisi ji dolžna je napisal/a:
Onadva nista tvoj problem. Ne moreš pomagat, zakaj bi ji razlagala karkoli.?
Default avatar
heh, je možno, da je nekdo tako upaljen, da gre bivše spraševat o svojih partnerjih. Ampak po tem se res vidi, da gre ta svet v tri krasne...
No, to pa je puhloglava ženska, kot pravi polarni, hehe....
Default avatar
Z leti in izkušnjami sem se naučila dilomacije, tako da ji ne bi pisala o mojem razmerju z njenim sedanjim, ampak nekako na splošno, v smislu, da naj razmisli, selitev in izguba dohodka sta veliki stvari, sploh pa, naj se zamisli, koliko sama zaupa osebi, o kateri sprašuje neznance ... Tako v tem stilu.
Default avatar
Popay je napisal/a:
Zdi si še ti začel?? Ti manjka polarni in dresura, hehe :)))
Default avatar
več kot ona je napisal/a:
Verjetno provokacija..
A naj ti bo..
Odgovorila bi ji, na tvojem mestu, naj se raje vpraša, kako to da se o tem ne zmore pogovarjat s tvojim bivšim.
Je to res dovolj za skupno življenje?

Torej mu že od samega začetka ne zaupa in ne glede na vse doživeto se misli preselit in živet z njim...???

Slabo zastavljena provokacija..
Default avatar
popay pol je napisal/a:
ma, ne morem verejti, da lahko zrelemu človeku kaj takšnega pride na misel, tako, da sem si sposodil to besedo od polarnga, hehe....
jst bi temu rekel, tragikomedija, hehe.. enostavno ni logike, da nezananec neznanca sprašuje o nekom s keterim je ta, ki sprašuje intimen. Vsak mora sam na svoj način spoznat tega človeka s katereim ima odnos, kaj maš druge za spraševat o tem, adijo pamet...
Men ni jasno, na kakšen način osvoji ta oseba to osebo, ki druge sprašuje kakšen je ta človek, ki jo je osvojil.., pa razum dons to mladino, če jo moreš...
Default avatar
Popay je napisal/a:
Kaj Popay, a si cviknu, da se bi razvedelo kaj si in kaj počneš poleg zveze.

V času splošne degradacije etike in morale, je nekoga v enem letu res težko spoznati in ne vem zakaj bi bilo tako čudno povprašati nekoga, ki je osebo poznal prej. Marsikateri drami bi se lahko s tem izognil.
Default avatar
več kot ona je napisal/a:
Skoraj eno leto sta 100 km narazen,..a ženske res mislite da je to dovolj za ......eh nima smisla.
Default avatar
Cvik je napisal/a:
ne vem, kako je s tabo. Sm jst sem že toliko časa na tem svetu, da človeka prečitam v desetih minutah. Pa koga bom jst iskal in spraševal recimo o tebi, totalna zguba cajta in maltretiranje drugih nevpletenih ljudi v recimo v moje ali tvoje novo razmerje. Najvsezadnje to tud etično ni, vsaj za mene.
V novem razmerju je treba tako, vržeš karte na mizo, to je lahko tud osebna izkaznca na kateri so podatki od tebe in to je to. Če ti je do resne zveze, katerega si želiš, ti je ta oseba vedno na razpolago kadar jo pokličeš in obratno seveda. Ni tukej cile mile,... aaa, ne morem zdej, edin, če je v službi je opravičeno. Te fore so otročarija, ki jih je avtorica opisla in tista ženska more bit dete malo, druge ni..., tolkrat so jo tipi nategneli, zdej jo pa ne bodo kao več kar bo bivše spraševala, kašni tipi so to s katerimi se je ona zapletla, prav zanimivo je kje oz. na kakšn način se spoznajo, hehe...
Default avatar
Popay je napisal/a:
Le beri, avtorica. Tako razmišlja prevarant.

Jasno, da povej! Ampak kot so ti že druge rekle, v živo, ne napisano, da te bo tip potem preganjal, da se ti maščuje. Ta punca mi je pa všeč. Očitno je zrela in pametna, ne zatiska si oči. Škoda bi je bilo za prevaranta.
Default avatar
seveda bi povedala je napisal/a:
Haaaa! Odlično!
Ženske se o tem lažje pogovorite, lepo....