Starševski čvek

ZIMA DAJ SE ŽE KONČAJ

Default avatar
Dosti je te preklete svinjarije po cesti!!!! Marec bo!!!! Naj se ta sneg že pobere nekam!!! Prav gravža se mi že to sneženje!!!
Default avatar
Poleti si se pa pritoževala nad vročino. Nikoli vam ni prav. Slovenija je dežela s štirimi letnimi časi. Jaz priznam, da me zima, sneg, mraz motijo. Poletje mi veliko bolj ugaja, zato pa poleti tudi nisem jamrala, če sem kakšen dan malo bolj švicala.
Default avatar
Da bi ga toliko nametalo, da bi avte na parkplacu z grabljami iskali.
______________________
Default avatar
Tudi jaz ne maram mraza, zime, predvsem vetra, ki ga je v naših krajih res veliko. Ampak vse bi človek prenesel, če bi lahko bile ceste ok, ne pa, da se vsak drugi dan bojim in tresem, kako bom zvozila breg dol, ali breg navzgor. No, danes vstala ob 4.00, vse zasneženo, zameti, burja, avto parkiran že od včeraj nekje 1 km spodaj v vasi....odločitev: danes bo dopust (hvala bogu imam tako službo, da si ga lahko privoščim), ampak je škoda dopusta in vse delo, ogromno dela v službi, me počaka.
Default avatar
Za znoret je napisal/a:

Se strinjam! Jaz sem človek pomladi in poletja in res ne maram snega (v nižinah). Če je sneg v hribih in v smučarskih središčih, me ne moti, privoščim ljudem, naj se nasmučajo... ampak v nižinah, na cesti, samo poglejte, vsak dan so nesreče na cestah in avtocestah, ceste se čistijo počasi, avtomobile imamo kar naprej umazane in zasoljene... ne, ne maram tega vremena in upam, da bo čim prej pomlad. Kurentom pa cvek za njihovo odganjanje zime:))
Default avatar
Tale sneg sovražijo samo lenuhi. Je treba malo sneg kidat a ne? Banda lena. A nimate svoje cucke kam srat peljat?
Kogar zebe, se lahko ogreje s kidanjem snega.
Vi pa samo skoz okno gledate pa bentite in z mobiteli slikate, ker zimska služba še ni spucala snega pred VAŠIM pragom.
Namesto, da tukaj na forumu visite in jamrate, marš ven sneg kidat, pa pomagat zimski službi!
Ajde!
Default avatar
QBR je napisal/a:
Mal si reku, mal!!☺☺
Default avatar
Kidanje snega je lepo opravilo, če ga ni treba kidat 3 ure ,ob 4.00 zjutraj, 1 meter visoke zamete, pa še burja preko 100 na uro. Ne moreš dihat, ne moreš gledat, samo mižiš in kidaš....a ja, pa nismo vsi v mestnih središčih, kjer je javna luč na vsakih 25 cm. In ne, nimam možnosti javnega prevoza. En dan dopusta že, mogoče dva...za kaj več pa že težko v službi obrazložiš, saj ne razumejo, ker niso nikoli poskusili. Bi rekla, kdor tega ni poskusil, naj sploh ne govori.
A ja, sami smo krivi, ker živimo v vukojebini.
Default avatar
Včeraj so nekateri dali na FB slike kakšne so ceste. Sama pa delam v logistiki in ne morete verjeti po kakšnem so prišli tovornjaki do nas kljub zapori ceste. V službi samo kaj jim nismo ploskali (smo pa odvisni od Italije, Nemčije in Francije).

Mene vozi moj v službo, ker mi je zaradi zdravja fizično pretežko očistiti avto. (Ampak vsak pa reče, da v pisarni lahko SEDIM).
Default avatar
adivala je napisal/a:
Tudi jaz živim v vukojebini in sem ob pol štirih začel kidat sneg. Z lopato moram vsako jutro preden grem v službo skidat 300 kvadratnih mertrov dvorišča, potem pa še s trakttorjem 500m ceste, da gremo lahko vsi z avtom na šiht. Pa še snežne verige sem moral na kolesa na avto natikat, ko pridem pa na glavno cesto pa verige spet dol. Ko pridem pa s šihta pa spet verige na kolesa, ker po glavni cesti se ne morem s ketnami vozit in ponovno zvečer pred spanjem spet kidat, da ni zjutraj preveč.
Če živiš v vukojebini, tako kot jaz, potem bi bla lahko tolk pametna in si nabavila en traktorček, tako kot jaz. To je pač davek na to, da živimo v miru in naravni idili.
Sicer pa ne vem kaj jamraš, če pa že tukaj na forumu klofaš in jamraš?
Najbolj pa jamrajo nemarni blokarji, ki ven skozi okno samo z mobiteli slikarijo.
Default avatar
lenuhi leni je napisal/a:

Eni so mogoče leni, ampak drugi ste pa butasti in brez vsake empatije do tistih, ki težko kidajo vsak dan. Nekateri imamo okvare hrbtenice, operirana kolena in komolce, v službo moramo pa še vedno hoditi in še mnogo let bomo morali! Da o še starejših ne govorim! Nima vsak otrok blizu ali vnukov, da mu pridejo skidat, ampak se sam matra in ima še srečo, če ga fršlok ne rukne.

A vidite eni malo dlje od svojega nosu? Dvomim.

Tudi jaz imam že poln kufer tega sranja na cesti in med bloki. Nimaš kje parkirat, tudi, če hočeš kidat - NIMAŠ KAM METAT!
Default avatar
Joj, kako otročji ste s tem cepetanjem. Tipični novodobni otroci. Vse mislite, da mora biti po vaše. Vreme je edino, ko moraze priznati premoč, kjer še denar "ne prime". Taki ste kot otroci sredi trgovine. Mečete se po tleh in kričite. Narava je večja celo od vas, ki mislita, da sicer držite Boga za...
Default avatar
lenuhi leni je napisal/a:
Noben nima nič proti kudanju snega, ampak proti kaosu in nesrečam na cestah, ki jih je zaradi velike gostote prometa in tovornjakov, ki niso pripravljeni na zimske razmere, vse več.
Default avatar
Blue Snowflake je napisal/a:
Tudi jaz imam hrbtenico uničeno, (zaradi poškodber v mladih letih zamaknjena vretenca, obraba in izrastki). Navežem si kozmodisk pa ajde lopato v roke, potem pa na šiht.
In če si res tolk polomljena, da ne moreš kidat, potem se pa zmeni s sosedom, prijateljem, znancem .....da ti bo on skidal. Saj praviš, da hodiš na šiht, torej imaš toliko cvenka, da lahko kakemu bosančku tudi plačaš za kidanje.
Banda lena, enkrat malo snega nameče, pa jemljete to za elementarno katastrofo. Za največje reveže se imate pa meščanarji v blokih. Morate reveži svoj avto spucat. Parkinga itak nočete več pucat, ker vam bo sosed, ki je ravno tako len, potem zapeljal na očiščen parking.
Ajde lopate v roke, pa v akcijo. Kaj jamrate tukaj na forumu?
Default avatar
ne razumeš je napisal/a:
Niso problem tovornjaki. Problem so razni BMWjaši, AUDIjaši, VWjaši ....ki mislijo da so najbolj pametni in potem delajo pizdarije na cesti, ker mislijo da so najboljši šoferji, ker oni, kao, obvladajo vožnjo po snegu itd...v resnici pa samo sranje delajo po cesti, ker se jim ne da it 5 min prej od doma..
Tovornjakarji pač morajo dostavit blago v trgovine tovarne itd...da imaš ti kaj jest potem.
Default avatar
Zima mora biti, predvsem mraz. Seneg nekoliko, a ni nujno, da ga je veliko.
Sovražim pa vso svinjarijo, ki jo sneg prinese s sabo, vse zastoje, vse padce it. Pa časovno tudi: zima naj bo v glavnem decembra in januarja, ferbruarja naj pa počasi preneha. Ne šele začne!!!:((
Default avatar
Zdaj bo vsaj veliko manjša možnost kakšne zmrzali spomladi, pa mrčesa bo manj. Že dolgo ni bilo prave zime in meni je prav všeč. Sicer pa če nam je všeč ali ne, nimamo na potek vremena nobenega vpliva.
Default avatar
Zima ni nič kriva;). Tudi meteorologi ne. Včasih zadenejo, včasih ne. Vreme je pa še vedno, kakršno je.
Tole sedaj je, milo rečeno, groza. A kaj čmo. Izgleda, da bo treba še en mesec potrpet :((((((
Default avatar
Ob takem času smo velikokrat že kje ob morju sedeli na prostem in pili kavico! Zdaj pa tale packarija:(( Fuj, ne maram zime!
Default avatar
Kje si pomlad je napisal/a:
Bili na obali za 8.februar. Sonce, sonce, temparature nad 10. Super je bilo.