Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Subrina barva za lase mi je uničila/izsušila konice las

Default avatar
Pred 3 tedni sem se prvič pobarvala z Subrinino barvo za lase (rjava) . Las je bil prve dni še lep, potem pa vedno slabše - konice kar pokajo, se lomijo, konice so tako razsušene, da se lomijo, po cca. 3 cm se las zlomi :( Sedaj si vsak večer delam oljne maske (na konice dam kokosovo olje ali pa delam OLAPLEX maske), da se mi ne bo treba na kratko ostriči, tako je las uničen. Kaj je s to barvo, ali samo meni ne paše ali se je še kateri to zgodilo? Drugače sem se barvala z Syos , Loreal ali Schwarzkopf, pa se mi to ni nikoli zgodilo, lasje so bili lepi, nikoli mi ni nobena barva tako uničila konic. Vem da so vse te barve slabe za lase, sedaj bom prešla na natur barve, ampak to škodo moram nekako ublažiti.
Default avatar
Tudi meni. Sicer sem imela najlepšo barvo takrat, ampak mi je uničila lase.
Nič, takrat sem se postrigla za 5 cm ali celo več in od takrat se barvam le še pri frizerju.
Default avatar
Syoss je zakon, takih kot je subrina, si sploh ne upam kupit :)
Default avatar
meni se je podobno zgodilo, sedaj se barvam z Radico barvo, ki je natur in imam lepe lase, res zdrave. Dobra mi je bila tudi Syos , L'oreal, ampak vseeno se malenkost lasje uničijo. Ampak najbolj agresivna za moj las je pa bila Subrina, lase sem imela kot sirkovo metlo :( . Tudi meni so se lasje kar lomili, konice pa suhe, čist uničene.Takrat sem se morala precej ostriči.
Default avatar
Valentinčica je napisal/a:
Saj vem, da moraš od nečesa živeti ampak tako prozorna reklama?
Ma daj no, barvati si moram vsakih 14 dni, če nočem imeti narastka in misliš, da bom vsakih 14 dni tekla k frizerju, ker frizerji imate pa čudežne barve?
Pač je treba najti barvo, ki ti ustreza in problema nema :-P
Default avatar
Avtorica, s Subrino Creme Color se barvam že 20 let - na svetel odtenek, prekrivam tudi veliko sivih las brez težav, , z 9% oljnim, ne kremnim peroksidom.

Nikoli nisem imela težav s suhimi, razcepljenimi konicami po barvanju. Takoj po barvanju še v mokre lase vtrem kokosovo olje ( tisto brez vonja). Lasje mehki in voljni do naslednjega pranja.

ti imaš verjetno težavo še drugje - od znotraj- nahrani lase najprej tako, kot treba, daj jim ustreznih mineralov in rudnin, omeji vsakdanji stres in potem šimfaj barvo :)

Pa poizkusi z oljnim peroksidom, ne kremnim...
Default avatar
drugi vzroki je napisal/a:
Se ti ne zdi malo hudo naključje, da je bilo do pred enega meseca vse v redu z njenimi lasmi, čeprav se je barvala, potem je pa enkrat kupila Subrino, in je cel raztur? V enem mesecu ji pa tudi ni moglo že tako zelo hudo zmanjkati vseh rezerv, da so celo lasje začeli propadati. Bi verjetno še kje drugje to občutila, ne samo opazila na laseh.

Jaz s Subrino sicer nisem imela nikoli težav, vendar je ne uporabljam več, uporabljam keune v tubah. Imam prijateljico, ki je mahnjena na bio in eko, ona uporablja neke bio eko natur barve, vendar priznava: ni fora zdaj v kemiji ali nekemiji, nekatere naravne snovi so lahko celo bolj škodljive od sintetičnih, vsako barvanje pa je za lase stres, ker drugače barva ne more prijeti (barva prodre v las), tako da zdaj neke bistvene razlike med kemijo in bio varianto ni.
Lahko je samo ena sestavina, ki dela štalo nekaterim ljudem. Bojim se, da je škoda nepopravljiva, da imaš lase dobesedno uničene - tako kot če zažgeš tkanino z likalnikom - in ti ne bo pomagala nobena žavba razen striženja.
Default avatar
pofarbanka je napisal/a:


pojma nimaš, kaj naredi stres na telo, na lase - v 1 tednu, ne mesecu dni. Ni kriva barva :)


Zanimivo... meni pa je ravno Keune enkrat tako naredila lase slamntate in izcuzane vlage, pa še tako gosta toga barva je pri nanašanju -ni za tanke lase...... Po naslednjem barvanju s Subrino pa spet vse OK.

Lepo,da smo si ljudje smo različni :)))
Default avatar
Keune in Subrina sta vsaj kvalitetni barvi, ki se takoj ne sperejo, kot nekatere druge. Barva las ne more uničit, lasje uniči glavnik, ker za lase bi morali (vsaj ko so mokri) uporabljati tangle tezer. Ne pa da mokre lase likajo in fenajo s prevročim zrakom
Default avatar
drugi vzroki je napisal/a:
Aja, ti nisi doživela stresa, pri tebi je bila kriva barva, pri avtorici je pa stres in niti slučajno ne barva? Daj no, a se hecaš.
Avtorica tudi ni omenila hudega stresa.

Pa saj lahko dodaš pičico več razvijalca ... sploh ne vem, v čem je problem?
Default avatar
Ce si barvate redno na rjavo ali temnejso barvo lahko uporabljate semi permanentne barve brez peroksida. Sama barva ne unicuje las, peroksid in blans unicujeta lase. Ali pa kupite rjavo barvo in peroksid 1,5% ali najvec 3% in same zmesate.
Default avatar
drugi vzroki je napisal/a:
Ne provociraj, če je zastonj , je ne maram, ker o Subrinini barvi nisem nič dobrega slišala. Dosti boljše so Lorealove, Schwarzkopf..Pa tudi če jo dajajo v akcijo po 2 eur.
Default avatar
Barve za barvanje doma so zelo agresivne, priporočam obisk frizerja, nikar sama ne rešuj zadeve, da ne boš še poslabšala stanja las...
Default avatar
Se strinjam s kofi. Te barve za doma so zelo zelo agresivne, ene malo manj, druge bolj. Za Subrino sem ttudi jaz slišala , da je zelo agresivna barva, nisem pa se z njo nikoli barvala, ker imam tanke lase in moram zelo paziti, kaj si gor dajem. Sama si barvam lase samo z natur barvami.
Default avatar
aHAha je napisal/a:
Ker se redno barvam pri frizerju, sem frizerka? Frizerka s čudežnimi barvami?? :)
Default avatar
78987 je napisal/a:
Jaz pravim, da je soium pikramate s kano zelo kvalitetna barva. Deluje kot topel rdeč preljiv.
Default avatar
Jaz sem se z biserno blond od Subrine, pa mi ni uničla las. Samo mozolj na ušesu je še slabši kot prej.
Default avatar
Sodium pikramate je napisal/a:
Jah ... tiste, ki se barvajo na svetlo, ravno ne morejo uporabljati odtenkov kane....se ti ne zdi?
Default avatar
bdaaa je napisal/a:
nihče ne provocira....

še tebi napišem: super, da smo si ljudje različni.........
Default avatar
Jaz se s Subrino slonokoščeno in Afroditinim 6% razvijalcem pa nimam uničenih las.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek