Starševski čvek

Pozitivno razmišljanje

Default avatar
Pravijo, da misli vplivajo na realnost, ki je okrog tebe in jo sam ustvarjaš. Vsi oni nauki o zakonu privlačnosti in to... Mogoče se to za nekoga čudno sliši, ampak je res. In če pojasnim zakaj je res. Ko ti pozitivno razmišljaš, se ne zaviraš pri tem kar počneš, ne odbijaš od sebe ljudi ipd. Počasi s trudom že nekaj ustvariš. Se pravi ti sam. Pa pravijo da prikličeš pozitivne stvari - celo to se je izkazalo iz prakse, da je res. Ko rečejo, da ima nekdo srečo v življenju.

No in ko razmišljaš negativno, je pa ravno obratno. In zdaj tisto vprašanje: pri meni je obdobje totalne štale v življenju. Pa nikoli mi ni bilo res fajn. So pa bila boljša obdobja. Trenutno je pa cela moja ožja in širša familija v k... In jaz se trudim nekaj spremenit. Ampak se vedno znova pojavi nova ovira. Kot da te nekaj bombardira. Karkoli naredim, ni prav. Pa razmislim o stvareh kolikor lahko jasno razmislim. Zsradi teh dogodkov je začelo bit vedno slabše. Spopadam se z depresijo. Ki te sploh ovira. Pa še vseeno se borim in probam razmišljst drugače, ker f... o... ne bom se predala. Ampak ko se ti stalno to dogaja in včasih nisi poplačan za trud - lahko kdo pojasni to, kako te naj ne bo strah? Se že teh misli strahu bojim, ker naj bi si priklical / sam sebi naredil slabo. Nekaj mora bit s temi mislimi in tem zakonom privlačnosti. Ker npr. se dogajajo slabe stvari, ko nimaš direkt vpliva. Npr nekdo zboli. Nekdo ti hoče škodit in ti mu nič nočeš.

Danes sem se odločila da bom rekla slabim stvarem - eh, očitno moram še za to zobe stisnit. In bom šla čez to. In bo že boljše. Moj me tako uči in njemu deluje. Ok ker čas je da se začnem vzpenjat, sem ravno prav na tleh.

Ima kdo kak nasvet? Sem pa precej napredovala. Ni več tako hudo.
Default avatar
zakon privlačnosti ne pomeni, da ti lepo na soncu sanjaš o lepih stvareh in potem se ti dogajajo same lepe stvari.
Gledati moraš realno in brez hudih pričakovanj. Vsak dan jemati tak kot je in v situaciji narediti to kar zmoreš.
Default avatar
Zakonprivlačnosti je napisal/a:
Prvo pravilo uspešnega življenja je da se ne trudiš spreminjati nekaj na kar nimaš vpliva. Spremeniš lahko sebe, ne moreš pa spreminjati ostalih.
Default avatar
Z obema se strinjam. Izraz zakon privlačnosti je zame nek komercialni izraz. Da se lepše sliši.

Ravno to sem želela povedat DELO (trdo delo, ker ti ne pade z neba) + POZITIVNO RAZMIŠLJANJE.

In ko sem se ujela v nekem obdobju v past, mogoče sem v preteklosti preveč spregledala pomembne stvari, se mi je začelo dogajat samo še slabo. Pač nisem imela moči, da bi sploh dala vse maksimalno od sebe. Zato pravim, da je razmišljanje pomembno.

Ni mi pa jasno po kakem naključju se takrat najdejo ljudje, ko ti hočejo škodit. In to en za drugim.
Default avatar
Zakonprivlačnosti je napisal/a:


1. Zakaj so vse drugi krivi? Bogica, boga, vedno se najde kdo, ki ti hoče škodit... Sem velik Ego, imam ga do Vesolja in nazaj, ko se mi zgodi kakšna nezgoda, imam sto izgovorov, zakaj nisem kriva jaz, ampak je toinonoinoni, ..., ampak še nikdar v življenju pa nisem pomislila, da mi kdo hoče škodit, kaj šele, da jih je več takih naenkrat! Mislim, tega enostavno ni v moji glavi!


2. Ko mi kdo omeni delo in garanje, me vse mine, ma, niti razmišljati nočem o tem, kaj šele začeti! Ja, garaj, delaj, goni se do nezavesti... Ne bom. Življenje ni namenjeno garanju!


3. Ko imam situacijo pred seboj, jo analiziram. Nikdar ni vse samo slabo. Iz vsega skupaj vzamem ven tisto dobro, se na to oprem in rešujem. Vedno, ko se stvar reši, vidim še sto novih dobrih stvari, ki mi jih je ta situacija prinesla, čeprav je bila slaba.


Ljudje mislijo, da mi, ki razmišljamo pozitivno, da nam vse pade z neba in da smo hepi-hepi sto na uro. Ni res. Smo tud žalostni, jezni, nesrečni, prestrašeni, doživljamo vsa negativna čustva, a keč je samo v tem, da vemo, da v slabih situacijah ne bomo preživeli, da se ne počutimo dobro in jih je treba reševat.
Default avatar
Lahko še tako pozitivno razmišljam in delujem, negativske riti vedno zmagajo.
Default avatar
Jaz predlagam tole:


Kim Doucette znana kot Kimspirational je Kanadčanka z indijanskimi koreninami, ki komunicira z nevidnim svetom in ima stik z dušami umrlih prednikov in Angeli. Njeno poslanstvo je navdihniti in podpreti notranji svet posameznika, da lahko le-ta deluje najbolj v skladu z nalogo njegove duše. Pomaga vam pri iskanju najbolj prave in edinstvene poti. Vsi si želimo najti notranji mir, ki biva nekje globoko v nas. Na svojih individualnih posvetih-reading Kim dovoli Angelom in dušam, da nežno govorijo skoznjo in vam tako prenese sporočila, ter vam pomaga pri odločitvah na vaši življenjski poti. Čas, ki ga imamo je neprecenljiv, kako ga izkoristimo je odvisno od nas samih. Na predavanjih in delavnica vam bo Kim predala svoje znanje, ki ga je pridobila s svojih potovanj iz različnih duhovnih tradicij. Kim spodbuja pare, da pridejo skupaj in duhovno rastejo skupaj!
Default avatar
Kdor reče, da mu v življenju nikoli ni bilo fajn, zdaj pa ima celo štalo in vsi mu hočjo škoditi, ta pa res pozitivno razmišlja, ja :))
Pozitivno razmišlja nekdo, ki zna reči, da ima lepo življenje in je srečen, obkrožen z ljudmi, ki ga imajo radi. Slabe stvari se zgodijo v življenju, sprejmeš jih take, kot so, skušaš, da jih prebrodiš na najboljši način.

Ti pa v vsaki stvari iščeš negativo, ne pozitivo. Cel lajf da ti je bolj nikakav kot v redu? Dvomim.
Default avatar
excell je napisal/a:
Tole je res. Super napisano. Spremeniš lahko samo sebe in ne ostalih, niti jih nimaš pravice spreminjati.
Default avatar
zakaj kriviš druge je napisal/a:
Kot bi govorila o meni kar pišeš. Super si tole napisala in še kako resnično ja :)